Yahoo FTW

Un lucru bun, dezvoltat de cei de la yahoo: au creat un asa numit “sign-in-seal” ce va protejeaza anti-pishing. Acest sign-in-steal poate fi ales ca o culoare, un text sau o imagine. Se salveaza pe hard disk. Este recomandat sa va creati unul pe fiecare calculator ce il folositi (acasa, munca). Va va ajuta sa fiti siguri ca va aflati pe pagina Yahoo, ci nu pe o pagina “fake”.

Photobucket - Video and Image Hosting
Un site de pishing este o pagina web, ce arata exact ca cel de la Yahoo (sau orice alt site ce se doreste copiat) si are ca scop “pacalirea” utilizatorului cu scopul de a-i sustrage userul si parola. Deseori sunt atat de bine facute incat te poti pacali foarte usor, fiind foarte greu sa iti dai seama de veridicitatea lui. Presupun ca majoritatea celor dintre voi au avut de-a face cu astfel de probleme, daca nu voi, atunci prietenii vostrii. De exemplu, sunt sigur ca va este familiara urmatoarea situatie : esti logat pe yahoo messenger, observi ca se logheaza un prieten si instant porneste o discutie cu tine, nu saluta nu face nici o introducere ci doar iti da un link gen “the most beautifull woman- check it out here” sau ceva de genul, iar apoi se delogheaza.

tele: DIY dynamite from Whisky, Coke and Mentos : (http://si aici un link cu spam) ( This message was certified by tele , no worm )
bullets .: bine patroane, mersi de link
bullets .: eshti plin
bullets .: de la porneala bah
tele has signed out. (1/19/2007 5:23 PM)

A doua noutate ce am observat-o la yahoo, ar fi cea din imaginea de mai jos, personal nu ii vad rostul…

Photobucket - Video and Image Hosting

Hmmm, inca incerc sa-mi dau seama cu ce scop au adaugat-o.

bullets

7 Comments

  1. ehh, am modificat structura postului de atunci, mersi de corectare 😉

  2. mi-am luat acum ceva vreme 🙂 dar pana sa trec pe el, hehe, am stat, m-am gandit, rascolit, incrucisat, configurat..si tot rahatul praf l-am facut…nu imi merge tema asta pe IE (die, die, die IE) pe 800×600, dar las’ ca ma fac eu mare…rezolv 🙂
    Tag-ul , vai…m-am speriat cand l-am vazut , cred ca trebuie sa ma rad pe piept ;))

  3. Chestia cu keep me sign in este utila si folositoare pentru ca de exemplu, pe calculatorul propriu de acasa, daca il folosesc doar eu, este mult mai usor si lejer sa intru direct in contul de mail de pe yahoo, decat sa “login” de 100 de ori.
    Cum spun si ei – “Uncheck if shared computer” – daca pe acel calculator au acces mai multi useri, e bine sa nu ai activata optiunea.. vrei sa iti vada prietena/sotia/etc ce ai tu pe acolo?
    Nu stiu inca daca tine seama si de Windows users.. fulgerica, ai legatura (nu, nu aia de praz).

  4. apropo de sing in seal-ul asta nu e tocmai asa fain .. eu am ales unul candva si acum nu mai nimeresc textul sau culoarea si acum imi stiu parola si pot intra peste tot in cont mai putin sa vad mail-urile. nu gasesc in my account undeva sa resetez chestia asta … si uit asa nu imi pot folosi tocmai adresa cu numele meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *