225 de milioane de euro

taxa prima inmatriculare

Guvernul trebuie să dea înapoi banii pe care i-a încasat anul acesta din taxa de primă înmatriculare, chiar dacă va adapta legislaţia astfel încât să corespundă cu cea europeană.
———————-
România are la dispoziţie două luni pentru a modifica legislaţia, altfel riscă să ajungă în faţa Curţii Europeane de Justiţie.

Citeste intreg articolul – aici – link.

225 milioane de euro – Cam asta ar fi suma pe care statul roman ar trebui sa o returneze cetatenilor romani ce au importat masini din UE si au platit mirifica taxa de prima inmatriculare. Pfff….vorbe..vorbe si iar vorbe. Zic asta pentru ca atat timp cat Tariceanu si ai lui isi apara interesele personale pe spatelele acestui popor si or sa o faca in continuare pentru ca observ ca nimic nu le poate sta in cale, nu se va intampla nimic. Cica riscam sa ajungem in fata Curtii Europene de Justitie. Pot sa ne declare si razboi nuclear, ca tot degeaba. Pai ia stati un pic sa o gandim. Cine va fi judecat? Tariceanu? Nu, raspunsul corect este: Romania, deci cetatenii, deci tot noi am avea de pierdut.

Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu îşi datorează cea mai mare parte a averii sale comerÅ£ului cu maÅŸini. Prin firma sa, Automotive Trading Services SRL, ( pe scurt ATS) pâna de curând importator pe România al autovehiculelor Citroen, comercializă nu numai autoturisme, ci ÅŸi alte tipuri de maÅŸini – autovehicule uÅŸoare, minibusuri sau autovehicule comerciale, toate purtând sigla producătorului francez.

Citeste intreg articolul – aici – link.

Mai e o chestie, una de care putini au habar. Tariceanu a omis sa spuna Comisiei Europene faptul ca el insusi are o afacere infloritoare in domeniul importului de masini. Oare ce s-ar intampla daca nu ar mai exista acea taxa de inmatriculare? Pai va spun eu: ne-am pisa pe masinile lui si ne-am cumpara ce ar dori muschiul nostru.

Ia sa o gandim noi un pic: deci statul roman nu vrea sa renunte la taxa, de ce? Pai – la suprafata – Tariceanu se tot bate cu pumnul in piept cum ca se incearca protejarea productiei interne de masini si in acelasi timp se incearca evitarea transformarii Romaniei in “cosul de gunoi” al Europei. Pai stai mai nene! Tu crezi ca daca se renunta la taxa ma apuc sa imi aduc aici jafuri de 2000 euro, masini fabricate in 80′? Normal ca am sa-mi aduc o masina buna si frumoasa si am sa ma pis pe productia ta interna pe care o tot lauzi. Lasa ca va exportati Loganul in Sudan, Burkina Faso si alte tari partenere. Asta daca ar fi sa dam crezare la ce spui tu acolo. Ai uitat sa specifici faptul ca iti protejezi afacerea de care putini stiu.

Pe final haideti sa rezolvam o problema simpla: Vasile a adus acum cateva luni o masina din Italia care l-a costat 4000 euro + 1300 euro – taxa de prima inmatriculare. Deci in total a cheltuit 5300 euro. El vinde masina lu’ Ion pentru 5300 euro ca e baiat fain . Buuun! Sa presupunem ca intr-un final statul roman se va decide sa inapoieze taxa.

Intrebare: La cine ajung cei 1300 euro? La Vasile sau Ion?

bullets

9 Comments

  1. teoretic, la vasile. Şi nu e vina lui că a cumpărat-o Ion cu 5300 de euro de la el şi dacă se înţeleg aşa bine (încât Vasilen u i-a cerut nici un ban în plus) împart banii.

  2. Dom’le si eu care trebuie sa platesc taxa de inmatriculare lunea viitoare. Mi-e groaza ca la concluzia asta au ajuns si cei din targ pe a caror oferta scrie: xxxxx mii Euro + Taxa de inmatriculare.

    Ma pregatesc sufleteste de niste cozi bubuite la inmatriculari… mai ales ca Ion nu se va mai arunca sa-si cumpere machineta cu taxa inclusa in pret.

  3. 1300 euro? pe ultima masina ai mei au platit 4000 eur taxa de inmatriculare:( si am un sentiment ca nu mai au chitanta:))

  4. @kappacelu’ – nu cred ca o chitanta de la trezorerie (parca acolo se plataeste taxa de prima inmariculare) e la fel de importanta precum chitanta de la paine, dintr-un supermarket. Mai ales cand e in valoare de 4000 de euro.
    Oricum nu cred ca se va ajunge la restituirea banilor, o s-o bagae p-aia cu “banii au fost deja utilizati, nu avem alte fonduri de unde sa inapoiem taxa, bla bla bla” si tot statul va scapa basma curata.

    @fulgerica – se stie de mult timp de afacerea lui Razgandeanu (ce bine ar fi fost daca deminsiona el la momentul potrivit) doar ca presa asa cum scotoceste cu batu’ in rahat in alte cazuri, asa stie sa musamalizeze si chestiile de genul asta.

  5. si ca sa raspund la intrebare (scuze de double post) : taxa va ajunge inapoi la cel care a achitat-o, asa e normal. daca vor ceilalti pe urma sa se inteleaga, sa o imparta in vreun fel, asta e alta treaba, care nu tine de stat. plus ca unele masini au fost re-re-re…revandute. Cine stie pe unde au ajuns si la ce preturi? Nu cred ca sta nimeni sa caute. 😉

  6. producţia internă să o protejeze în primul rând cumpărând instituţiile statului loganuri în loc de maşini de zeci de mii de euro zic eu

  7. Fulgerica, dar se stie de afacerea lui cu Citroen de ani de zile – nu cred ca a avut cum sa se ascunda 🙂 – asa ca nu e o noutate asta.

  8. Intrebare: La cine ajung cei 1300 euro? La Vasile sau Ion? la Grigore 😛

    Nu este singur javra de Tariceanu, cred ca pe langa el mai este si Tiriac si alti 🙂 In concluzie noi suntem prosti ca le acceptam tampenile, si apropo de fantasticul Renault si Automobile Dacia, sa se mute din RO, daca nu le convine situatia, nu trebuie sa traga o tara intreaga dupa ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *