Adevarul despre “Racheta Alba”

The image “https://fulgerica.com/wp-content/uploads/2008/04/racheta-alba.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Vreti sa stiti mai multe despre film si carte, va pot spune eu, care sunt sotia scriitorului Ludovic Roman, autorul cartii. Cartea nu contine nici un episod comunist, nu apar nici pionieri, nici parinti si nici autoritati. Sotul meu a avut oroare de asa ceva si a indurat cu greu vicisitudinile vietii din epoca aceea. Acele episoade comuniste au fost introduse impotriva vointei lui, de regizoarea filmului, o persoana oportunista care si-a promovat in film numai cunostintele ei, inclusiv fiul in rolul principal, chiar daca nu era deloc potrivit, fiind mult mai mare decat eroul cartii. Cartea are mult umor si multe cunostinte stiintifice si tehnice care au fost “maltratate” de regizoare. Sotul meu a suferit mult cand si-a vazut cartea “schilodita” de tot ce era frumos, gingas si subtil la niste preadolescenti adorabili. Eu traiesc acum in Danemarca, nu stiam ca sunt persoane care sa doreasca sa reciteasca cele doua carti scrise de sotul meu si care au drept personaje principale, pe cele din film. Daca doriti sa recititi, ma gandesc sa le multiplic si sa vi le ofer pentru a le citi sau reciti. Scrieti-mi pe adresa mea de Email.
Cele doua carti sunt Racheta alba si Stejara, iar adresa mea de email este:
roman[punct]gafita[at]yahoo[punct]com

Am primit un mail de la sotia autorului cartii “Racheta Alba” – film marcant al copilariei noastre/unora. Cum era de asteptat, comunistii au distrus o opera. Deci daca doriti sa cititi cartea/cartile ce contin text original si neatins de catre vreun comunist, nu ezitati sa-i scrieti. 😉

Multumim!

bullets

13 Comments

  1. Ah, mereu mi s-a parut ca acel baiat era cam mare pentru rolul lui

  2. Multumesc! Sper sa reusesc sa o citesc… Chiar gasisem si eu mai multe generice acum ceva timp si m-am surprins cantand de parca as fi vazut filmul ieri…

  3. Cartea “Racheta Alba” e rascitita de mine de cel putin 15 ori in copilarie .Am invatat foarte multe de acolo (faza cu gamaglobulina si vitamina din parul pisicii le tin minte si acum). Serialul nu l-am vazut dar as fi vrut sa il vad. Nu stiam ca exista o continuare.

  4. Astea sînt chestii stiute, credeam ca nu mai e o surpriza. Eu am Racheta Alba in biblioteca mea din Canada si spre norocul meu, nu am vazut NICIODATA varianta comunista.

  5. Ah, da. Cartea poate fi scanata in format PDF si data la liber pe internet daca se obtine acordul sotiei autorului.

  6. Am descoperit si eu cam tarziu insemnarea asta.
    Intrebarea mea este :Ati reusit cumva sa faceti rost de carte? O are cineva in orice format?

  7. Subsemnez la jejeȘ Mi-as dori si eu cele 2 carti, in orice format ar fi ele, pdf, online, cartea in sine, etc… Eu unul nu am avut ocazia sa le citesc, am vizionat in copilarie doar serialul plin de incurajari comuniste! Multumiri doamnei care lasa sa fie cunoscuta opera sotului in deplina realitate si nu distorsionarilor pompoase ale unui sistem totalitarist.

  8. Pentru cei interesati, turnul din film il puteti admira …. ce a mai ramas din el … in padurea Cornetu de langa Bucuresti.
    Ofer indicatii si fotografii in schimbul celor doua carti sau al celor 8 episoade de film.
    Multumesc.

  9. Racheta Alba am citit`o and eram un pustan. Si am vrut sa o mai citesc inca o data, dar culmea a fost retrasa din toate bibliotecile. Pe atunci nu stiam de ce si nici filmu nu l-am vazut. Recent am aflat de ce a fost retrasa cartea si totusi am incercat sa o gasesc. Intr`un sfarsit am gasit`o si vreau sa o dau mai departe celor ce vor sa o reciteasca.
    Am gasit cartea in flash player. Cine doreste sa o citeasca sa ma caute pe Id: WrongIp

  10. Buna seara, doamna!

    Sunt mama unei fetite de 10 ani si in incercarea mea de a-i recomanda o carte captivanta pentru varsta ei, am inceput sa caut cartea “Racheta alba”, carte pe care am citit-o pe nerasuflate in copilarie.Citeam si radeam cu lacrimi.
    Din pacate, cred ca n-o mai am acasa, in biblioteca parintilor mei.
    Imi amintesc si despre film.Nu s-a ridicat la nivelul cartii.Cat despre incurajarile comuniste…nici nu mi le mai amintesc.
    As vrea sa-i ofer fetitei mele posibilitatea de a o citi.Poate asa ii voi starni mai mult apetitul pentru lectura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *