Noi, astia…

Noi, astia…
Noi astia care visam mii si mii de euro salariu, noi astia care avem mii de euro, dar ne-am mai dori 1.000 in plus, noi astia care am terminat o facultate din 1990  incoace, noi astia care renuntam la facultate pentru job, noi astia licentiati, masterizati si doctorati pe banda rulanta, noi astia care lucram la o multinationala, noi astia care avem telefoane mai scumpe decat tot salariul parintilor – pe 2 luni, noi astia care nu mai avem timp in afara jobului, noi astia, corporatistii in devenire si in general,…  suntem niste ratati ?
Suntem ofticati din orice, suntem morocanosi, posaci si ne punem picaturi cand avem ochii rosii. Ne enerveaza cei care sunt la fel de suparati ca noi, ne enerveaza si cei diferiti. Injuram mult, dar suntem credinciosi.

Salvam Rosia, Vama, natura si tot ce mai e de salvat printr-un mail sau o plimbare intr-un weekend cu masina pana acolo. Ne pasa de tot ce e “eco”, de viitorul copiilor si al omenirii, dar avem becuri aprinse non-stop si un motor de 2.0 litri la masina. Lucram in nestire, visam promovari si un bonus la salariu, dormim putin, fumam, bem cafele si energizante de ne zapacim creierii, dam banii pe prostii, pe jucarii care sa ne dea inca putin timp, pe mese proaste in restaurante costisitoare, dar aproape de job. Ne cumparam masini mai scumpe decat ne-am putea permite doar pentru iluzia apartenentei la o clasa sociala creata artificial, ne imbracam cu haine idioate, incomode, care nici nu ne stau bine – la fel ca toti cei din jurul nostru. Ne cumparam apartamente fara sa le vedem in nu-stiu-ce-complex ca-o-conserva la cativa kilometri de oras. Platim rate 50 de ani de acum incolo. Dormim putin, ne doare capul, ne tremura mainile, ne promitem ca vom avea mai mult timp pentru noi, ca vom face mai multa miscare, ca vom sta mai putin in fata calculatorului, ca vom merge intr-o zi pe jos. Ne place jobul pe care il avem, corporatia e mama si tatal nostru, corporatia tine loc de familie, de prieteni, de iubiti, de amanti, de tot, ne da bani pentru tot ce vrem sa cumparam si asta e tot ce conteaza. Nu stim alte reguli in afara corporatiei, nu ne intereseaza altceva, nu vrem altceva. Ne simtim impliniti. Nu stim altceva in oras decat drumul spre job, inapoi spre pat si vreo 2 cluburi. Nu vizitam nimic decat in team building.

Pentru ce? Ca sa ajungem niste legume terminate la nici 40 de ani? Ca sa ne facem scrum inca inainte de a incepe sa ardem? Pentru a ajunge intr-un pod imaginat al unei ierarhii sociale? Ce o sa raspunda copiii nostri, stiind ca toata viata nu am facut altceva decat sa ne gandim cum sa platim rate, cand vor fi intrebati ce suntem noi?

Noi, astia…
[de pe mail de aici]

bullets

14 Comments

  1. Pana acum 2 ani si eu faceam parte din “Noi” … insa acum pot zice “Voi” 😉 Solutia e simpla (si trista): pleci din Romania!

  2. Jukits : Nu e trist sa pleci din kktu asta de tara … da nu asta e solutia ….singura …

    Articolu e adevarat din fericire nu ma incadrez in descriere …

    Am mai zis-o din nefericire romanii nu au cultura banilor traiesc ca nijte saraci primii ani dinm viata si cand dau de bani se “cocalaresc” sau sunt invatati de mici cu “fitze” cum ai zis tu masini scumpe etc …

    In fine nu vad bine poporu asta …

  3. Ideea de a pleca e veche pentru multi “noi”. Realizarea este mai grea :(, dar nu imposibila. Fratilor, daca aveti cea mai mica posibilitate de realizare si prea putine chestii care sa va tina in tara, plecati si nu va uitati inapoi. Realizati ca traim intr’o tara unde Statul este tot ce nu ne reprezinta, unde tot ce vedeti in jurul vostru este opera lipsei de bun simt si a avarismului celor veniti din comunism, nu? Plecati si nu va uitati inapoi ca nu e nimic de vazut. Realitatea e crunta!

  4. eu pun pariu ca in cativa ani se vor schimba multe lucruri si prin romania. cam 2000 de ani…

  5. asta inseamna ca ‘de ce’ posteaza fara sa spuna sursa? 😀

  6. Lawrence Ellison, presedintele Oracle, le-a tinut urmatorul discurs studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scena.

    “Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acum, sigur sunteti bulversati. Asta e normal. Totusi, va puteti intreba, cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic!

    Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am picat la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a picat la facultate si voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a picat la facultate si voi nu.

    Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune.

    Acum, sunteti clar foarte bulversati! Si asta este foarte, foarte normal.

    Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma.

    N-ati pierdut 5 ani degeaba. Din contra, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi. O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog.

    Fiindca voi n-ati cazut la facultate, n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe Pamant! Si va trebui sa va impacati cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, salariul urmand sa il primiti de la un fost coleg de facultate, care a cazut la examene si a fost dat afara!

    Acum, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi. Nici o sansa! Voi sunteti deja pierduti. Deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, … irecuperabila.

    Acum, ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea:

    LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca, daca vi se distruge creierul, veti disparea mai repede de pe scena afacerilor decat dispar eu acuma de pe aceasta scena gratie agentilor de paza!”

  7. te-ai ofticat? o sa-ti treaca 😛
    fuck-you: speechul ala e o satira scrisa de un site ca ONN

  8. Total de acord. Majoritatea oamenilor nu se bucura de putinele zile pe care le au si ajung la batranete frustrati ca si-au dat seama cum a trecut viata pe langa ei fara sa realizeze nimic, doar cateva lucruri imobiliare. Daca viata lor consta in lucrui imobiliare, e trist, mi-e mila de ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *