“Eu l’am facut, eu il omor” (mixed up post)

Acum ceva timp striga intr`un tramvai o madama. De ce? Am aflat dupa ce mi’am scos castile din urechi.
Se pare ca tanti respectiva ii carpise vreo doua peste ochisori copilului cu care era. Dar, dupa cum am vazut dup’aia, nu’i daduse doar asa, educativ… Nuuu… I’a dat cu simt de raspundere, de’i mutase directia. La un pustan de pana in 6 ani. Sa’i mute falcile, nu altceva. Nu stiu exact motivul pentru care’i aplica acea corectie, dar, dupa cum suna si corectia verbala, se pare ca pustanul nu statuse locului. Si acum isi lua bataie si pentru ca plangea de la palmele aplicate anterior.
Deci, facuse nazbatia, si’a luat papara, si acu’ mai ia una pentru ca’l doare cea dinainte si plange.
Frumos… Foarte frumos…
Bineinteles ca s’au cam sesizat calatorii. Si a inceput discutia. Discutie care a derivat in cearta, apoi scandal, si apoi si’a mai luat si o scatoalca dupa ceafa madam, in timp ce cobora.
In fine, nu finalul e important, ci discutia in sine.
Calatorii incercau s’o calmeze pe madam, madam nimic. Se certa cu toata lumea, motivand faptul ca ea n’a zis nimanui cum sa’si educe copiii, asa ca vrea sa fie lasata in pace, pentru ca… scrie’n titlu.
Mda…
Nu mai auzisem de mult aceste cuvinte. Tindeam sa cred ca a disparut din peisaj acest concept in Romania. Stiu ca era practicata metoda pe vremea comunistilor, dar, dupa ce am iesit si noi in lume, credeam ca s’a mai trezit lumea…
Una’i sa’i scapi o palma la poponet copilului cand e obraznic si a spart un geam, si una’i sa’i muti doi pumni in fata sa’i zdruncini creierii pentru ca nu vroia sa stea pe scaun in tramvai sau cine stie ce facuse acel copil…
Poate’i esti parinte, da’ asta nu inseamna ca ai drept de viata si de moarte asupra acelui biet copil…Cu toate ca unii asa inca mai au impresia.
Mai umbla la un moment dat, sunt convins ca mai circula si acum prin unele paturi sociale, zicala: “Si pe mine m’a batut tata, si uite ce bine mi’a prins. Ce’a fost bun pentru mine, e bun si pentru copiii mei!”. Si uite asa umplu spitalele copiii rupti in bataie de asa-zisi parinti…
Se pare ca nu mai este chiar asa…
Multa lume nu intelege asta, si, e si normal, in majoritate acestia sunt o generatie mai invarsta. Cat timp mai trebuie sa treaca oare pana se schimba aceasta mentalitate? Culmea’i ca tot ei se mira cand, dupa ani de zile, cand acel copil creste si isi aduce aminte de bataile nejustificate pe care le primea, isi ia parintii la bataie atunci cand se intoarce beat acasa.
“Cum se poate asa ceva? Ca doar si tata m’a batut, dar eu n’am ajuns ca el… Unde oare am gresit?”
Ai gresit cand l’ai batut pana lesina, cand l’ai batut pana’l bagai in spital… Acolo ai gresit.
Mi’a lasat un gust amar intamplarea de azi, pentru ca a avut de suferit pana la urma un biet copil nevinovat. Care si’a mai luat o portie de bataie dupa ce maica’sa si’a luat o palma de la calatori. Pentru ca respectiva a considerat ca a luat bataie din vina copilului.
Daca pustiul statea cuminte, ea nu l’ar fi batut. Daca el nu ar fi fost batut, nu ar fi plans. Daca nu ar fi plans, nu ar fi fost nevoita sa’i mai scape niste palme. Daca n’ar fi fost nevoita sa’i mai scape niste palme nu s’ar fi sesizat calatorii. Daca nu s’ar fi sesizat calatorii, ea n’ar mai fi fost injurata si batuta.
Deci e vina copilului. Cu toate ca a intervenit acel “daca”.
Si… Vorba aia: “Daca ma facea mama oaie, ma manca lupul…”
Nu mai conteaza ca nu s’a intamplat, bataie tot mananci, pentru ca trebuie sa existe cineva pe care sa’si poti varsa nervii…
Si, daca’i un copil fara aparare, cu atat mai bine. Pentru ca nu poate retalia.

Inca…

By VisUrat

“Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe www.mixes.ro”

bullets

7 Comments

  1. azi ai luat 3 articole a lui visurat? care e faza? a saracit internetul? erai seful linkurilor. gaseai toate nebuniile inaintea tuturor si azi pui 3 articole (bune) a lui visurat?

  2. @dragosh – Visurat le-a postat aici,eu nu le-am “furat”. 🙂

  3. stiu ca nu le-ai furat pentru ca ai pus sursa.
    cat despre mixes, care e faza? pune posturi doar pentru a mai adauga reclama de mai multe ori? si zoso are mixes dar la posturile lui. anyway. vad ca si azi ai pus un filmulet vechi (cel cu rasul blondei). sper sa-ti revii mai repede din lenea de dupa concediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *