La garantie (mixed up post)

GARANTÍE s.f. = Obligatie în virtutea careia o persoana sau o institutie trebuie sa apere pe cineva de o paguba eventuala sau sa-l despagubeasca de o paguba suferita sau, obligatie în virtutea careia o persoana sau o institutie raspunde de ceva.

Asta’i definitia din DEX.
Eu, prin garantie, inteleg faptul ca, atunci cand cumpar un lucru, ma asigura respectiva firma, imi inlocuieste produsul in cazul vreunei defectiuni de fabricatie.
Corect, nu?
Nu ma duc cu un produs facut puzzle, rupt, spart sau dezmembrat. Ma duc cu el atunci cand nu mai functioneaza in parametri normali fara sa fi suferit socuri mecanice sau cine stie ce alte accidente.
Si, in acest caz, este normal sa mi’l schimbe.
Dar, e doar normal nu si practic. Pentru ca rar se intampla sa’l schimbe si practic.
Practic ti’l ia, isi spune ca are o zgarietura fina, ca’i prafuit, ca era parca alta culoare, ca’i manjit cablul, ca’i orice altceva. Daca nu gaseste nimic, ii face fisa de intrare in service. Iti da fisa si’ti ia produsul. Nu ti se da altu’n loc sa nu stai fara pana’ti vine ala, asa cum procedeaza unele firme serioase din strainatate. Nu, aici suntem in Romania, si facem cum zic ei.
Bun.
Deci, iti ia produsul. Si dus e. Trec zile, trec saptamani, rareori chiar luni, pana se intoarce. Si, atunci, vezi surpriza: (more…)

By VisUrat

“Este greu sa iti reuseasca orice combinatie. S-a dat liber la mixuri pe www.mixes.ro”

bullets

7 Comments

  1. yeah , ar trebui puse semne de exclamatie “bine ati venit in imputiciune”, “sa calatoriti cu bine”, “va asteptam si alta data”
    dracu sa ii pieptene, de asta e cam bien sa ia masina ta proprie si personala

  2. Sincer am gasit si magazine care se respecta.imi luasem un monitor si la 2-3 zile i-a cedat sursa,m-am dus cu el la magazin,i-am tipului problema si el mi-a aratat o stiva de monitoare si mi-a zis sa-mi aleg altul.Totul a durat mai putin de 10min,ce bine ar fi daca toti s-ar comporta la fel.

  3. Eu cred ca depinde de magazin. Si ca trebuie sa tii cont si de calitatea serviciilor atunci cand cumperi un produs, nu numai de pret. In general, firmele care pun accent pe calitate au si preturi ceva mai mari.

  4. da care-i faza cu mixed up post? e vreo reclama la ceva? sau e vorba doar de trafic? ca mă interesează şi pe mine!
    am vazut si la arhi şi la piticu şi la zoso aceeaşi chestie!

  5. Cu regret va zic ca nu magazinul raspunde de garantie, ci firma producatoare. Magazinul doar e intermediarul, trimite produsul la firma (de ex samsung) ca sa-l repare, apoi il primesti si vi-l da voua reparat. Nu e vina magazinului ca produsul vine dupa 2 saptamani sau ca nu s-a gasit nimic stricat. Atata minte sa aveti macar, de cand un magazin de calculatoare poate repara LCD-uri, placi de baza sau alte prostii complicate? Sau sigur Altex are un Nea’ Mitica in spate acolo care repara plasme si frigidere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *