Bear Grylls a fost in Transilvania

bear-grylls-a-fost-in-transilvania

Fost membru al forţelor speciale, Bear Grylls a fost instruit ca expert în supravieţuire în armata britanică, are centură neagră în karate şi este un experimentat alpinist de mare altitudine. Grylls şi-a demonstrat spiritul îndrăzneţ prin numeroase realizări inedite, cum ar fi cina servită la cea mai mare altitudine, pe o masă suspendată sub un balon cu aer cald, la 7500 m deasupra nivelului mării, sau prima traversare neasistată a apelor îngheţate ale Atlanticului de Nord, într-o ambarcaţiune gonflabilă deschisă, rigidă. În plus, în 1998, la 23 de ani, Bear a devenit cel mai tînăr alpinist britanic care a cucerit Everestul.

de aici

Bear Grylls, da, chiar el. Bear Grylls a fost in Romania pentru a filma un nou episod din “Ultimate Survival” asa ca a facut ce stie el mai bine: a  mancat niste excremente de urs,  un melc, un pastrav insa a crutat o salamandra. Si-a facut el de lucru pe acolo ( prin Muntii Apuseni pe undeva) prin padure, a facut un foc, s-a intalnit cu un urs, ce mai, omul e expert in tehnici de supravietuire.

Nu stiu de ce  dar am impresia ca a fost cam prin aceleasi locuri pe unde mergea bunica-miu prin padure la cules de ciuperci. Si presupun ca daca se intalneau  iar bunica-miu  il invata pe Bear Grylls sa aprinda un foc utilizand scamele din buric, stateau la un ceai de dude apoi il ducea acasa sa mance o tocana si sa lase prostiile.

Oricum , daca sunteti interesati, mai jos aveti episodul rulat aseara pe Discovery Channel (luati-l cat e cald ca poate dispare):

Part 1:

Part 2:

Part 3:

Part 4:

Part 5:

bullets

84 Comments

  1. cand ii aud pe scceptici cu texte ca “hai ma stai linistit ca nu e chiar asa ca aia cre il filmeaza doar nu mananca ce mananca el si nu dorm afara” asa e dar acest om tot este cel mai tare supravietuitor…. si se pune in situatii oribile ca noi daca vom ajunge asa sa putem sa iesim cu bine …

  2. Mai baieti, in emisiunea asta e importanta partea educativa. Ca traseul respectiv e dificil sau nu, nu conteaza. Bear nu trebuie sa ne demonstreze noua cat de tare e sau nu. Eu cel putin nu asta urmaresc. Iar la capitolul demonstrat, sa nu uitam ca e cel mai tanar britanic care a urcat pe Everest ( la 23 de ani). Eu zic ca acest lucru spune tot. Ideea e cum sa supravietuiesti in conditii extreme. Iar la ce au zis unii ca tot gasesti ceva in apropiere, eu nu as fi asa sigur. Eu am fost pe un traseu acum vreo 4 ani in Maramures cu masina, unde daca ramai in pana, poti sa ai probleme serioase, semnal zero pe o raza de vreo 20 km si sat apropiat sa nici nu visezi. E adevarat localnicii se descurca ( stiu scurtaturi etc.), dar daca nu esti din zona poti sa uiti, faci pe jos 15 km lejer. Is curios sa ii vad cati din cei care au postat aici pot sa faca 15 km pe munte. Pun pariu ca pe majoritatea ii lasa telescoapele dupa 5 km. Si sa nu vorbim daca te mai prinde si noaptea. Asa ca, priviti partea educativa a emisiunii din Romania.

  3. Nu stiu episodul in Romania (urmeaza sa-l vad imediat), dar daca cineva are ceva de comentat legat de omul asta sigur nu stie despre cine vorbeste…documentati-va putin pe net , ca nu e greu, sa vedeti cam ce si cate a facut la viata lui. E unic!

  4. lasati omul in poace….vi-i ciuda ca nu sunteti ca el:P:))

  5. Cred ca daca il lasau intr-un oras din romania nu avea cum sa supravietuiasca:)),oricum e tare tipu si e un pic trucat:D dar importante sunt tehnicile care ne sunt aduse la cunostinta:D

  6. BRAVO BEAR ESTI EXTRAORDINAR PT TOTI CARCOTASII NU MAI CRITICATI ATATA TIMP CAT VA PIERDETI PRIN BUCURESTI SI NU STITI SA AJUNGETI LA ROMEXPO OMU CHIAR ESTE DE ADMIRAT PT CE FACE ASA CA NU MAI VA CACATI PE VOI CA NU E ASA USHOR CE FACE

  7. drq si bear asta …s-a dus in padure…pai in padure in romania traiesc si eu.Daca vrea ultimate survival in romania sa vina in oras …sa intemeieze o familie sa isi caute de munca.Sa vedem atunci ce face…ce mai pune el pe carbuni

  8. ma uit la bear glrylls de 2 ani toate episoadele le stiu si pe alea noi e tare tipu in primul rand cand te duci trb sa fii calm

  9. uitati-va pe blogul lui si vedeti cum si-a rupt degetul sau umarul si cum povesteste prin ce a trecut in peripetiile lui si apoi mai vorbiti;)indiferent unde e locul cat de aproape..e emisiunea lui si e un om mare nici nu-mi vine sa cred ca comentati pana si pe acest om care face ceva de admirat.rusine!

  10. Bear a escaladat everestul si a traversat oceanul inghetat, chiar credeti ca avea nevoie sa trucheze o filmare intr-o padure in care se plimba si turistii?
    Nu e important cat era de aproape de sosea sau daca avea semnal la telefon, ideea e ca nici nu a folosit mobilul, nici nu s-a dus la sosea. A aratat cum poti supravietui in situatii dificile, cand te ratacesti, te invata ce sa faci ca sa nu mori in cateva ore. Este adevarat ca in episodul asta nu era prea greu sa supravietuiasca, dar a fost in desert, in siberia ,in cele mai periculoase locuri din lume. Si pana la urma el cu asta se ocupa , astfel isi castiga banii, credeti ca il afecteaza cu ceva ce comentati voi aici?

  11. pentru ”ROMANIA”
    ba,inteligentule nu vezi ca totul este real.. nu e trucat nimic.
    cand manca gandaci si serpi era trucat?
    nu mai intra pe pag asta daca na-i ce face……..

  12. Super om!!!!!!n-am ratat niciun episod!!!!!!!!!

  13. Sall! bear grylls e cel mai tare om .. la mine se uita toata familia pe discovery seaara …. degeaba il criticati … voi care va e sila sa si atingeti un vierme . Va rog frumos nu are rost sa pornim scandaluri din pricina lui Bearg Grylls care este un mare om … si multi au de invatat de la el.

  14. apropo din ce-i care il critica pe bear k totul ar fi regizat /…. voi ati avea curajul lui. ESTE cel mai curajos om d p pamant.Ati putea prinde vipere ,ati putea dormi in padure, ati putea manca viermi ,ati putea sta la 53 grade in desert, … ati avea curajul sa va aruncati in nisipuri miscatoare , ati avea curajul sa va aruncati in apa de – 20 grade , ati avea curajul sa mergeti prin pesteri?EU CRED CA NU SI NICI UNUL DIN NOI NU AR AVEA DECAT DACA AR FII NEBUN … adica la fel ca BEAR care este un ADEVARAT AVENTURIER.MULTUMIM BEAR PT CEEA CE AI FACUT , FACI , SI VEI FACE PT NOI!!!!

  15. el este cel mai tare on din lume. as vrea sa fiu o ruda de-a lui!!!! ma uit la fiecare episod, chiar daca am 10 ani!!! e tare bear… el face o munca extrrm de grea pentru aceste episoade.. se chinuie.. mananca gandaci,carne cruda si scarboasa… copii lui si ceilalti membrii ai familiei stau cu inima la gat.. eu are trei fii si in 2010 are 35-36 ani. e cea mai tare om dim lume!!! ii ador episoadele.

  16. Multi grozavi pe aici,inainte sa comentati mai intai faceti armata,unde invatati si tehnici de supravietuire.Apoi sa veniti sa comentati.Despre Bear Grylls numai respect si lauda.Bagati la cap si invatati de la el.Caci vorba romanului,”dupa razboi multi viteji se arata”Copii din epoca Iliescu,Constantinescu,caci Basescu nu cred, ca inca a-ti fi la biberon:))))

  17. Bai oamenilor.. Bear nu numai ca face ce face dar, merita un oarecare respect deoarece el nu numai ca prin emisiunea sa incerca sa invete niste fraieri cum sa se descurce in diferite situatii dar acesta a facut parte din trupele speciale engleze fiind catalogat un bun soldat iar la varsta de 23 de ani a cucerit everestul (ca alpinist, ajungand in varf) mai intai faceti voi ce a facut si el si apoi comentati… Singurul lucru enervant la Bear este accentul sau de englez:)

  18. multi dintre voi vb aiurea putine exceptii..dar voua nici paru la cu_r nu v-a dat si vb de supravietuire vedetiva de vacile voastre taraniilor si mancati prune in coontinoare nu va convine nu va mai uitati ratatiilor msj. este valabil pt cei care il critica ps.respect laur.

  19. chiar ai ce sa inveti de la bear grylls….stiu zona unde a filmat bear in romania…este aproape de mine…si acum cativa ani m-am pierdut si eu in zona aia in padure…chiar daca ii aproape de civilizatie si cred ca ii nevoie de cateva lectiii de supravietuire..sincer

  20. la un moment dat zice ca merge spre est spre delta, ca sigur va da de oameni

    totusi.. daca mergi din padis spre est, ajungi undeva in republica moldova, si in plus, aproape toate raurile se varsa in dunare, majoritatea curg spre vest sau sud.. de ce spre est?

  21. Hei,Ionut.Tu esti cel care a scris mai sus. Imi pare bine sa te cunosc.Adica chiar ai facut poza cu Bear Grylls?Adica eu sunt o mare fana .Ba chiar ma consider o Super-Fana Numarul 1!Sa stii ca eu am incercat episodul cu Romania in parcul din orasul meu!Pentru Bear Grylls nota 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.0000.000.000.000 sau INFINIT! 😀

  22. Hei Adrutzi!Vad ca esti un mare fan a lui Bear.Eu imi doresc sa am cartile scrise de el adica:Men Vs Wilde ,Born Survival si nu mai stiu cum see cheama si celalalte.As vrea sa gasesc adresa lui de messenger!

  23. Da, intradevar traseul urmat de Bear incepe de langa Arieseni si se termina undeva in zona Padis, jud. Bihor, e o zona frecventata de turisti si satele sunt oarecum aproape, dar nu asta e esential. Putini au inteles, din cate am citit pe aici, ca importante sunt tehnicile pe care el le preda, ca sa supravietuiesti intr-un anumit mediu (dupa cum zicea si Laur mai sus). Respect for Bear !

  24. il iubesc pe bear stiu tot despre el sun cel mai mare fan ii stiu toate episoadele tot.
    si nu il inlocuieste nici un mos la 11 duminica.

    II FELICIT PE CEI DE LA DISCOVERY

  25. nustiu ce sa sp este un om minunat as vrea sa l vad vreodata este nush fara cuvinte fffoarte buna emisiunea asta stie exact unde si cum faza cu mancatu de oi moarte si camile si bizoni nu mi plac dar ne invata mutle acest om si faza cu carpatii ce omu o venit si n romania ne descopera tara o fost peste tot de la jungla la desert si munti si altele il apreciez. Sper ca va mai veni la noi in tara. si toate meritele ca se aventureaza si isi risca viata desi are 2 copii 😉

  26. stiti era o fata din deva care sp c ar sta la coada sa vb cu el ei bn drga am citit ca el a fost in deva acum mult timp pt ridicarea une bisericidute si te intereseaza merita esti in plus fata de noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *