Am spus NU compromisului si am plecat!

am-spus-nu-compromisului-si-am-plecat

Mi-am promis inca de la 18 ani ca intr-o zi voi pleca de acasa, ma voi muta in chirie insa am stat pe fundul meu atunci cand parintii m-au sfatuit sa nu o fac. Motivele invocate au fost cele normale (sa le zicem asa) si uzuale: ca vremurile sunt grele, ca am facultate de terminat, ca ei imi ofera masa si casa si ca momentan exista lucruri mai importante de rezolvat inainte de a face un astfel de pas. “Stai cu noi de vorba, comunica cu noi mai mult, spune-ne ce iti lipseste si incercam sa rezolvam”. In momentul acela am facut un compromis si in schimbul promisiunii ca “la anul iti luam calculator” am decis sa raman. Din motive multiple, aceasta promisiune nu s-a realizat iar eu am …….inteles sau cel putin am incercat sa inteleg situatia.

Stiti insa ce am invatat din asta? Am invatat ca uneori compromisurile par un mijloc necesar pentru a-ti realiza o dorinta, par poate o cale mai scurta prin care poti intreprinde ceea ce doresti insa in realitate lucrurile nu stau chiar asa, ele te pot indeparta si mai mult de visul/visele tale.

Asa ca, dupa ceva  timp (cativa ani) am decis ca e mai bine sa zic NU compromisurilor si intr-o duminica seara mi-am adunat familia in sufragerie si le-am comunicat sec: “Eu maine ma mut”.

Si m-am mutat!

Articol sponsorizat de Beck’s: “Beck’s a spus NU compromisului atunci cand ti-a rezervat ultimele bilete in sector A la concertul Depeche Mode”.

bullets

14 Comments

  1. extraordinar dom’le…daca ai fi fost sa studiezi in alt oras nu ti s-ar mai fi parut mare chestie sa iei decizia. adevarata problema e sa gasesti banii.

  2. bine ai facut ca ai plecat de acasa si ai devenit independent 🙂 Felicitari 😛 si eu am plecat de acasa 🙂

  3. HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAAH
    Tata lu’ Paul , dar Paul dece nu a avut calculator decat dupa 18 ani?
    Salutari lu Tata !! :))

  4. Pai nu aveam mah posibilitati…ca tine! Plus ca daca vroiam computer la 16 ani gaseam doar un 486 amarat. 😀

  5. D’aia Carlsberg nu sunt siguri pe ei si si-au gandit campania aia cu “probabil cea mai buna bere din lume”..

  6. Da…chiar e mare lucru atata timp cat studiezi in acelasi oras. Eu am venit in Brasov, dar ma intreb adesea daca as fi avut banii, curajul sa ma mut la o chirie. Respect oricum.

  7. Eu stau singur de la 19 ani si bani de buzunar munciti/castigati de mine ii am din a 9 nu prea am treaba cu ai mei de mult mi-am luat masina si acu o sa imi iau si casa prin munca mea putea sa fie tata Jiji ca mi se rupea eu cred ca am puterea sa ma realizez singur nu sa fiu un ciumpalac cu bani de la mamica si taticu ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *