Motivul grevei de la Metrorex

motivul-grevei-de-la-metrorex

L-am gaaaaaaaaasiiiiiiiiiiit! Asta e, il aveti mai jos! Salariul unui angajat Metrorex  este extrem de mic in comparatie cu ceea ce face. Si ma refer aici la minunata, terifianta si mult creatoarea de sudoare slujba de ……CASIER!

Deci motivul pentru care cei 700.000 de bucuresteni calmi si zambitori  umbla foarte rar (adica deloc) cu metroul zilele acestea intre orele 4:00 si 16:00 este acesta: casierii Metrorex vor mai mult de 1900 RON/luna! Vorbim despre salariul net al unui casier de la Metrorex si cand zic asta ma refer la omul care sta in ghereta aia obosita si-ti da tie cartela de metrou in timp ce te priveste ca ultimul fraier atunci cand ii ceri cei 0,3 RON rest.

Capisci?

adeverintametrorexmic

Click pe poza pentru varianta completa si cuprinzatoare!

[via traficul.org]

Update: Cititi si asta.

bullets

22 Comments

  1. sa elibere locul daca nu le convine salariul. sunt sigur ca s-ar gasi muuuulti oameni sa lucreze 8 ore pentru aproape 2.000 ron plus prime si loc de munca stabil.

  2. Jumatate din Oradea s-ar muta in Bucuresti pentru asa salariu, si in plus ar face si ghetele calatorilor care cumpara cartele…

  3. Fara celelalte luni nu dovedeste nimic actul de mai sus, poate sa fie venitul adunat cu primele de Craciun si un al 13-lea salar (daca e cazul) 🙂

  4. Nu cred ca casierii (scuzati cacofonia) sunt cei cu gura prea mare. Probabil ca realizeaza ca au prins pe Dumnezeu de picior….
    Ganditi-va ce salarii au altii pacolo….inginerii si altii….si tot aia cred ca sunt cu gura mare

  5. doamne si cand ma gandesc ca eu am 1100 si stau pe stalp juma de zi ei stau in cu* pe scaun si se plang de 18 milioane…

  6. Are totusi 17+ ani vechime in locul respectiv. Sporurile de vechime la bugetari si sporurile de fidelizare, duc salariile in zona aia. Nu este o scuza dar asta e sistemul. Cateodata ma intreb si eu de ce am ales sa lucrez la privati. 🙂

    P.S. Una peste alta, poate vor duce minimul pe economie la un nivel mai decent. Hai la mai mare 🙂

  7. Am observat un lucru, probabil doar un fleac pentru unii, doamna are vechime la actualul loc de munca de 17 ani. Un angajat fidel trebuie recompensat.

  8. Dupa cum a spus si SeRGe, presupunand ca este o adeverinta de salariu reala, vechimea foarte mare te duce pana la dublarea salariului. Nu este exagerat deloc acest salariu.
    Oricum greva nu este pornita de casieri si nici de ceilalti angajati, este doar o manevra politica marca rosu-alb.
    Daca stam sa ne gandim ca pe langa vechime mai sunt o gramada de sporuri care au aparut doar pentru a mari diferentiat salariul celor din conducere ne putem imagina cum o persoana cu vechime are un salariu cu care de abia ar putea sa traiasca in Bucuresti (mai ales daca are si familie).
    Nu e chiar o placere sa vinzi cartele 10 ore pe zi fara pauza de masa si sa mai ai in responsabilitati si pornirea alarmei la fiecare cocalar care sare bariera.
    Iar in privinta restului, cred ca este singurul loc din Bucuresti in care primesti rest de fiecare data chiar si 10 bani fiind el. Chiar daca este ora 5AM sau 23PM vor avea rest.

  9. @eMagie da, dar ala care conduce metroul are o responsabilitate si stres enorm pana una alta, pe cand o casiera..
    sa nu uitam ca toti angajatii metrorex primesc spor pentru lucrul in subteran.

  10. [comment removed]

    Adaugat de admin: se pare ca un idiot comenteaza cu openid-ul lu’ Ariel. Cretin! Spank him cand il prindeti!

  11. @Victor. Sa zicem ca metroistu’ se streseaza maxim in alea 6 ore in care apasa 2 butoane si invarte de o manivela. S-a hotarat el acum in plina criza cand toata lumea urla de foame ca nu mai rezista la atata stres cu doar 30 milioane pe luna. La noi culmea..numai gaborii si astia de la Metrorex fac gat ca nu au salarii destul de mari, cu toate ca ei le au cele mai mari dintre toti.
    Hai sa ne cerem toti drepturile acum…..vanzatoru sa nu mai vanda, bancheru sa nu mai bancheze, basescu sa nu mai baseasca si sa vedem ce iese…

  12. @ ariel

    poate nu ai vazut bine (poate din cauza ca erai nerabdator sa ne faci prosti), mai sus se afla adeverinta de salariu a unui CASIER.

    Nu spun ca nu te cred ca mama ta are 1000 de lei salariu dar nici tu nu poti spune: “Sefii au salarii mari, nu mecanicii si casierii.”

    Ai dovada mai sus.
    Am impresia ca ne iei tu de prosti.

  13. Simt nevoia sa mai vin cu o completare, nu stiu cati dintre voi locuiesc in bucuresti, eu sunt din ardeal si m-am stabilit de 1 an si jumatate in capitala. Daca vi se pare mult un salariu de 2000 de lei lunar aici, va inselati. Sunt economist si cu toate astea am doar 1500 pentru ca sunt inca junior in meseria pe care o practic. Muncesc mai bine de 10 ore pe zi intre dosare si hartii, intr-un birou cu lumina artificiala. Ma bucur uneori de lumina zilei in weekend, in cazul in care nu ma rapune oboseala. Am avut noroc sa ma lase rudele mele sa am grija de casa pana se intorc din america si deci nu platesc de cateva luni chirie, caci altfel tot salariul mergea pe chirie, intretinere si transport. Mancare,haine….din banii primiti de la parinti. Dar nu o poti duce asa la infinit. Daca as avea o familie probabil ar fi si mai greu, mai ales cu un copil mic. Din punctul meu de vedere ar trebui data o lege care sa interzica patronilor sa te angajeze pe un salariu atat de mic.Bucurestiul este exagerat din toate punctele de vedere, din pacate sunt multi oameni care au salarii de mizerie si abia se descurca. Este trist. Este mizerabil sistemul in care traim. Indreptatiti sa faca greva ar fi jumatate din romani.

  14. Sotia mea, cu 7 ani vechime in munca si lucrand ca economist (adica cu capul, intre dosare si spreadshhet-uri Excel, asa ca sandy), cu facultate, cu doua limbi straine la subtioara si cu un intelect de care ma mandresc, are un salariu cu putin mai mare decat onorabilul angajat Metrorex.

    Si nu munceste la Nea Ghita SRL, ci la una dintre cele mai competitive multinationale din Romania, una care a iesit pe profit an de an, in ciuda crizei globale.

    Ea cum sa se simta ca a pierdut vremea ani de zile in scoala si in facultate?

    Si cum sa se simta doctorii, care nici cu 17 ani de vechime nu ajung la salarii din astea la acelasi stat roman? Dar profesorii?

    Mi se pare o culme a tupeului de partid rosiatic sa se instige o greva de genul asta, proletar, tocmai de catre o categorie tinuta in puf. Un santaj politic infect asupra unui oras sufocat, care sa creeze nemultumiri, “intamplator”, tocmai in saptamana asta. Fara guvern, fara buget.

  15. Daca te gandesti ca un casier la Real are 600-700 de lei incadrare plus bonuri de masa… parca iti vine sa spui ca nu e competitiv sectorul privat! 😀

  16. Ceea ce multi trec cu vederea este faptul ca acesta este salariul NET FARA SPORURI SI PRIME. Per ansamblu, casiera incaseaza in buzunarul propriu inca 35-55%, adica 2400-2800 lei. Bani din buzunarul statului.

  17. vad ca toti lache s-au gasit sa-si dea cu parerea……………..in fond ce poowla mea vreti de la metroristi? sunt si ei oameni si daca au vazut ca un sofer de ministru are 4000 e normal sa ceara si ei….. daca au vazut ca se arunca 20 de pensii pe un salariu de consilier al lui videanu, de ce sa nu luam si noi?ca si noi suntem smecheri…………uite la radoi, e deja un potent om de afaceri alaturi de marius petcu si liviu luca……….e smecher frate, ne-a nscos mereu cu banul………daca nu da guvernul pune de-o greva si obtine ce vrea……

    I-AS FOOTE IN GURA PE TOTI GOLANII ASTIA DE LA METROU , I-AS MILITARIZA DE MAINE SI LE-AS DA GREVA NUMAI PRIN GURA!!!

    cat despre salarii, e normal sa aiba un spor de subteran si atat!!!! ca si ala care conduce tramvaiul e la fel de stresat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *