Asa vaneaza delfinii “bottlenose”

asa-vaneaza-delfinii-bottlenose

Afalinul (denumirea englezeasca de “bottlenose”  – “delfin cu nasul ca o sticla” ) este cea mai raspandita specie de delfin de pe glob. Acest delfin este considerat cel mai sociabil si inteligent dintre toate speciile existente.

Astazi vom asista la o partida de vanatoare la care iau parte cativa delfini “bottlenose” si despre care nu pot sa va zic decat ca m-a lasat cu gura cascata. Sunt curios daca o sa-i invite Tiriac la o partida sa daca macar o sa apeleze la servicii de consiliere din partea acestor inteligente creaturi. Sunt sigur ca-l vor costa scump. 😀



P.S. Stiati ca si Flipper facea parte din aceasta specie?

Later edit: O alta metoda va este prezentata si aici.

bullets

10 Comments

  1. Prin nu stiu ce insule tropicale delfinii colaboreaza cu pescarii, vazut intr-un documentar comentat tot de Sir David Attenborough. Aduc un banc de peste la mal in plasele de pescuit, apoi primesc partea lor de la pescari. E incredibil cum acei delfini colaboreaza cu oamenii. Delfinii comanda toata actiunea, oamenii doar raspund la miscarile lor.

  2. super.si nu e fake deloc. am vazut si faza cu delfinii ce colaborau cu pescarii.pescarii asteptau pur si simplu cu plasele la mal si delfinii aduceau bancurile de peste.

  3. Foarte fain filmuletul ! Interesant este ca atunci cand un delfin este bolnav, cei din grup raman cu el si il protejeaza pana cand isi revine sau moare, deci au si compasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *