Animatie: Walt Disney – Ferdinand The Bull (1938)

Saptamana asta am vazut The Blind Side – film pentru care Sandra Bullock a primit un Oscar pentru “cea mai bună actriță în rol principal”. Daca l-ati vazut si voi atunci va veti aduce aminte ca la un moment dat Leigh Anne il compara pe “Big Mike” cu un taur pe nume Ferdinand.

Eu m-am prins imediat despre cine vorbea  tocmai pentru ca animatia Disney de mai jos face parte din copilaria mea. Inainte de 89′  – atunci cand comunistii ne dadeau diverse chestii cu portia – aveam o caseta VHS plina cu diverse episoade de desen animat, caseta pe care ajunsesem sa stiu la perfectie (replici ale personajelor, la ce minut incepea episodul cu Tom & Jerry, etc). Pe Ferdinand nu l-am uitat… 🙂

bullets

6 Comments

  1. Senzational comentariul :)))))))) … erau proiectii analogice, filme pe celuloid, nu chestia asta digitala pe care o vezi tu acum pe internet.

    Daca vrei, rezolutia unui film analogic ar fi oricum mult mai mare decat 420×320 pe care il vezi tu acum, probabil zeci de Mpixeli echivalenti daca nu ai pierde din calitate la conversia analog/digital. Digitalul e un castig ca forma de transport/stocare a filmelor, dar o mare pierdere de calitate a imaginii. Pe scurt, pe ecranul tau acum vezi filme in format mult mai prost decat ce vedeau oamenii la cinema in 1938.

  2. vai cat mi-a placut asta!! si la televizor l-am vazut,nu pe caseta video, erau desene animate la televizor atunci, ma refer la ’70,’80.
    nu zilnic, probabil duminica, nu mai tin minte cand dadeau din astea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *