O profesoara foloseste metoda clasica

Si ma refer aici la pedepsirea elevilor obraznici. Tinerii nascuti prin anii ’80 isi pot aduce amint cum in scolile noastre, pedeapsa corporala era nelipsita. Nu ma refer aici la bataia cu nuiaua la fund ci doar la clasica metoda: tineti trei degete apropiate si aceptati niste rigle bine tintite peste unghiute. 😀

Stiati ca in Finlanda, pedeapsa corporala a fost interzisa in scoli inca din 1872? Nu stiati, sunt sigur ca nu. Mai jos avem cateva imagini dintr-o scoala din China, anul este 2010:

bullets

12 Comments

  1. La ei nu e o tragedie si iti spun ca pana la urma daca nu o face profesorul pana la urma o face elevul. Ce inseamna pt. un student asiatic sa pice la facultate altceva decat moarte? La ce o piata este acolo il asteapta asamblatul de chibrite.

    Era o vorba la noi: de ma batea taicameu cand trebuia nu incarcam acum camioane cu mana.

    Adevarul e la mijloc. Mijlocul e la mine. 🙂

  2. Mi se pare mie sau le da cate una pentru fiecare greseala care o au la test?:D

  3. :))) avea o lista cu “inculpatii” … a fost ceva gen “gang-bang” – doar o singura fata si restul baieti – e clar

  4. Nu a murit si nu ramas nimeni cu sechele din cauza unor rigle la palma. Acum profesorii si invatatorii nu mai lovesc elevii in schimb daca te uiti majoritatea ies semi-analfabeti. Eu as accepta niste rigle la palma pentru copilul meu iar la final sa ramana cu ceva in cap.

  5. Da, complet de acord cu Domauto! Marea majoritate a elevilor din ziua de azi ar merita bataie 24/7 la cat de nesimtiti sunt..

  6. Am primit si eu bataie de la profesoare chiar daca eram pe locul doi in clasa.
    Nu mi-a placut gramatica 🙁
    In clasa intai primeam cate o lovitura in palma cu rigla de zece, pentru fiecare greseala la dictare.

  7. Cu toate că nu a murit nimeni de la câteva rigle/nuiele peste mâini, nu mi se pare o metoda civilizată de a pedepsi un copil. Dar ce știu eu?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *