Medalia de onoare – teaser (necenzurat)

One day Ion, a 75 year old Romanian man, accidentally receives a Medal of Honor for some ‘heroic’ actions back in WW2, times he barely remembers. The medal forces Ion to reconsider his whole life. Maybe he wasn’t all the time a loser. Maybe his life has a meaning. Maybe he means something to his family.

Scrisesem eu ceva la un moment dat despre filmele romanesti (aici). Observ ca aveam/am mare dreptate. “Medalia de onoare“, un film lansat in Noiembrie 2010 – nimic nu s-a schimbat (nici nu ma asteptam, ca doar nu ne-am apuca de productii gen “300”): injuraturile si limbajul “low” sunt inca puncte forte in cinematografia romaneasca. Ahh, sa nu uit, acum il avem si pe Iliescu. 😀

Si trailerul oficial:

[thx to Mihalcea]

bullets

6 Comments

  1. Eu nu va inteleg pe voi, astia care spuneti ca in filmele romanesti se folosesc cuvinte vulgare. Daca ar fi sa traducem filmele de “actiune” americane au jumatate din replici injuraturi.

  2. Daca tu consideri “300” un film inteligent, si tot ce intelegi din filmele romanesti sunt injuraturile… Intr-adevar, nu prea vezi filme romanesti comerciale, pentru publicul larg, filme care sa te “distreze”. Asta pentru ca efectele speciale costa. Iar putinele filme comerciale romanesti sunt ridicole – vezi “Supravietutorul” – prost jucat, cu o poveste tembela, slab la toate capitolele. Dar filmele romanesti “de arta” sunt ok, si povestile sunt interesante – poate nu pentru tine. Nu te obliga nimeni sa te uiti la filme pe care nu le intelegi (nu vbesc neaparat de filmul asta, nu l-am vazut, habar n-am daca e bun sau nu, vbesc in general). Ramai la filmele cu barbati in chiloti, cu dialoguri care nu au mai mult de cateva onomatopee, cu mult sange, explozii si mai stiu eu ce..

  3. nu ai inteles mare lucru din filmul asta daca tu nu vezi decat injuraturile. vezi ce zice “lica” mai sus, ca zice bine.
    filmele romanesti sunt f apreciate atat la nivel international cat si national si asta cam rezuma totul.
    e trist daca tu iei 300 ca baza de referinta cinematografica

  4. Nu are rost sa intrati in polemica gratuita,preferintele nu se discuta …fiecare este liber sa considere ce doreste de cuviinta…de ce incerci sa mi introduci parea ta cu forta?las-o asa…incercati o maniera mai putin violenta de abordare gen :”da e frumos si 300″ dar iti recomand sa vezi si cutare film…cred ca asa este mult mai bine.

  5. Am plans mult la filmul asta. Reflecta drama fiecarui barbat peste varsta a doua din Romania. E un film excelent. Vi-l recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *