Campanie sociala – Nu e poveste


Sub titlul “Violenta in familie deformeaza realitatea!!“, Fundatia Sensiblu si Casa Blu au lansat o continuare a campaniei Nu e poveste, inceputa anul trecut (Povestea Cenusaresei).

Ne-am folosit de povestea Cenusaresei, vazuta prin ochii unui copil crescut intr-un mediu violent, pentru a arata ca violenta  in familie poate distruge inocenta unui copil. Anul acesta ne-am indreptat  atentia asupra abuzului emotional si am creat pe nuepoveste.ro un film  prin intermediul caruia utilizatorii pot sa inteleaga ce se petrece in  mintea unei femei careia i se spune zilnic ca e urata, proasta, lenesa si…

Ca sa putem afla ce se intampla in spatele usilor inchise, fix pe prima pagina a site-ului putem viziona un film in care ne este prezentata o zi din viata unei femei traumatizate. O poveste care se dovedeste a fi o realitate crunta, o realitate cotidiana a multor femei (un exemplu aveti si in povestea Roxanei).

Spuneti tuturor ca violenta domestica nu e poveste!


Mai multe detalii gasiti pe www.nuepoveste.ro.

bullets

5 Comments

  1. Hai ca e prea de tot, atat teama.
    Aceste povesti se potrivesc femeilor fandosite care au plecat de la mama si cred ca le va tine toata viata un print in spinare, ca deh, ele sunt niste zane.
    O femeie adevarata, educata, curata, gospodina, futacioasa, toate acestea le face instinctiv si de la sine, fara a fi nevoie ca un barbat sa apuce sa zica, “calcami si mie camasa ca trebuie sa plec cu o treaba importanta”.
    Sunt femei care stiu acest lucru numai din ritmul vietii ei si pentru ca il iubeste pe acel barbat fara a astepta ceva in schimb.
    Ehe, studiati si ve-ti vedea ca vina ce amare o poarta consoartele.

  2. “Da’ io-l iubeeeesc!”
    Daca o femeie foloseste asta ca scuza sa stea cu un rahat de om care o bate, atunci isi merita soarta.
    .
    Nu e nimeni stapanul nimanui si nimeni nu are drept de viata si de moarte asupra cuiva (sclavia a fost o idee buna la un moment dat, dar din moment ce ne laudam atata ca drepturile omului au ajuns unde au ajuns…atunci sa le respectam!)
    .
    Da’ din afara se vede cu totul altceva.
    .
    Unii ar fi in stare sa rezolve orice cu bataia. Intr-adevar, bataia doare…da’ si mai rau doare sa-ti pierzi o mana si un ochi si sa te chinui tot restu’ vietii…think about it a$s-holes.

  3. Intamplator chiar sapt. trecuta am participat la un training foarte interesant, organizat de fundatia care a initiat campania. Asa am aflat ca, spre surprinderea mea (care credeam ca numai femeile ‘proaste’ fara educatie, iau bataie) nu este asa, iar la fundatie au apelat si acele femei ‘educate, curate, gospodine’. Sunt cazuri si cazuri…Nu are nimeni dreptul sa judece o femeie care sta cu un barbat care o bate… sau sa spuna ca-si merita soarta, pentru ca nu stie nimic . (desi, in munca mea, chiar si eu spun “mamaaa ce bataie merita asta! :)) dar nu vorbim despre cazurile astea, ci despre cele “adevarate” 😛 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *