Atentie mare la tigaile Dry Cooker (Kaiserhoff?)

Am si eu o intrebare, pentru ca vad ca la moda sunt acum tigaile astea minune care ne ajuta sa mancam sanatos (!?), si-a luat cineva vreo tigaie din asta si isi merita banii? Pardon, intrebarea ar trebui pusa in alt fel: care sunt de fapt caracteristicile unei – sa-i spunem pe nume – tigai originale Dry Cooker?

Va intreb asta pentru ca si eu am vrut sa-mi iau de pe net (Groupon) o astfel de tigaie insa pana la urma m-am ragandit. Sa va povestesc: am licitat, campania s-a terminat, mi-am folosit voucheru’ insa dupa ce am contactat firma (nu are rost sa-i mentionez numele) am ramas un pic in aer. Nici  urma de raspuns timp de trei zile asa ca m-am hotarat sa sun si sa vad care-i statusul comenzii mele. Nu prea-mi convine sa marc banul inainte pe produs pentru ca, logic, timpii de reactie ai vanzatorului coboara simtitor, tocmai pentru ca el e cu sacii in caruta iar eu sunt nevoit sa trag de el. Revenind, sun la unul din telefoanele de contact, imi raspunde un tip care ma asigura ca deindata ce ajunge la birou (!?) ma contacteaza si sa stau linistit ca in ziua urmatoare imi vine tigaia. Insa iar pauza de doua zile. Logic, ma apuc de puricat si observ ca firma cu pricina avea un site de prezentare pe care vindea tot felul de produse insa nici urma de tigaie Dry Cooker. Wtf, am intrat la banuieli pentru ca e logic, tipul are vreun tir plin de tigai facute pe vas si pe care s-a gandit sa le vanda pe Gropon la pret redus. Clar e teapa, asa ca am anulat actiunea si banii mi s-au intors in cont.

Update: Cei de la Groupon ar trebui sa introduca un sistem de comentarii la fiecare oferta (riscul e insa mare, concurenta ar putea sa vina cu comentarii fake si sa strice jocul). Nu de alta dar observ ca majoritatea firmelor cu care colaboreaza  sunt tip “fantoma”.  Parere personala, s-ar putea sa gresesc insa vorbesc doar din experienta.

Revenind acum la titlul nostru, voi ce parere aveti? Cum putem deosebi o tigaie Dry Cooker originala de un fake? Si  ce-i cu firma asta Kaiserhoff? Sunt cei care au inventat de fapt tigaia minune sau exista mai multi producatori? Merita sa cumperi o astfel de tigaie din magazinele online? Si daca da, cum facem astfel incat sa fim siguri ca nu ne este livrata o chinezarie? Care-i pretul real al unui Dry Cooker?

Nu de alta dar aceste intrebari isi au rostul, priviti ce a patit colegul nostru – spuse.

Update: Daca tot vrei sa dai banii pe o tigaie  buna atunci cu siguranta o poti gasi cu un simplu click aici.

bullets

81 Comments

  1. e adevarat ca mai sunt si fake-uri, dar ale nu sunt tigai dry cooker, eu zic aici de tigai originale

  2. Cele mai mai tepe la produsele de la TV. Se aduc din china cu 2-3 dolari si se vand aici cu 150-200 de ron. Nu picati in plasa celor de la tv va spun deoarece am cunostinte care au afaceri cu fabricile din china si aduc astfel de produse si sunt niste porcarii. Astia de la TV ar trebui interzisi deoarece pacalesc oamenii si ar trebui ca cei care aplica legea sa fie mai drastici si sa ia masurile necesare.

  3. Off asa sunteti toti romanii. Credeti ca ati facut mare afacere daca ati luat o tigaie la un sfert din pret. Va …. pe voi pt 40 de lei in loc sa cumparati produse de calitate.

  4. toti ce care cred ca maninca sanatos din aceasta tigaie sint fraieri.unde se duce gazul ars care intra pe gauri si are capacul pus.Si jegoasa aia din gradina lui ion ii face reclama.mie scirba de toate vedetele lui peste care fac asfel de reclame.

  5. pentru cei care folositi aragaz(cu gaz) unde se duce gazu ars cind puneti capacul? in mincarica vostra.si umflata aia din gradina lui ion ii face atita reclama. si bonus,este facuta din aluminiu ma refer la dry cooker.

  6. Şi… cum ne dăm noi seama dacă tigaia este un fake? Am cumpărat acum o tigaiem Dry Cooker, nu e de la kaiserhoff, scrie pe ea Paris House… M-au păcălit ăia???
    Vă rog spuneţi-mi cum îmi dau seama dacă este fake!!!!!!!!!

  7. Buna, eu vroiam sa cumpar o tigaie dry cooker ceramica de la top shop si am incercat sa caut cat mai multe pareri de la cei care chiar au achizitionat acet produs direct de la Top Shop. Din pacate am gasit destul de putine pareri asa ca m-am hotarat sa-mi dau cu parearea despre ea, acum ca mi-am facut si eu curaj sa dau o caruta de bani pe tigaia asta. Sper sa va fie de ajutor.
    In principiu tigaia e ok. Repet, am cumparat-o de pe top-shop.ro . Am platit 179 de ron. Transportul a fost gratuit atunci cand a cumparat-o eu. Desi tigaia e ok m-a uimit faptul ca la primire nu era nici macar o foaie cu instructiuni de folosire. Ce e mai rau e ca tipa care m-a sunat la telefon sa-i confirm comanda, mi-a spus ca tigaia are 5 ani garantie si mi-a promis ca certificatul de garantie o sa fie in colet impreuna cu tigaia. Mare teapa. Inafara de tigaie, nu au trimis nimic, nici o foaie, doar factura si 2 foi A4 cu ceva materiale promotionale de-ale lor. Normal ca am fost foarte furiosa ca mi-au promis la telefon sa-mi puna in pachet garantia de cinci ani si instructiuni de folosire si nu au trimis nimic. Eram pe punctul sa le trimit inapoi tigaia. In cele din urma mi-au zis ca-mi trimit prin posta actele in cauza. Mi-au trimis o foaie fara stampila (deci ma indoiesc da valabilitatea ei) in care se spune ca mi se acorda o garantie de 5 ani pentru defecte de fabricatie la aplicarea stratului de ceramica si pentru maner. In fine, nu prea m-au convins. Ceea ce sper e ca tigaia sa tina intr-adevar 5 ani, ca oricum pe garantia lor de rahat nu prea ma bazez. Am folosit tigaia 1 saptamana, in fiecare zi si este ca noua. Se curata intr-adevar usor. Eu pun tot timpul cate 2 picaturi de ulei. Nu am incercat sa gatesc fara ulei. Insa timpul de gatit este mai lung decat la prajirea in ulei. Este si normal, avand in vedere ca ingredientele de “fierb” mai mult in aburi si suc propriu. Oricum undeva intre 30 min si 1 ora ar trebui sa fie gata ceea ce prepari. In principiu eu sunt multumita de ea, chiar daca a fost o caruta de bani. O recomand celor care au bani si vor sa manca sanatos petru ca mancarea are un gust destul de bun in ea. Insa pentru oamenii saraci pentru care 179 de ron sunt multi bani cred ca nu e o recomandare foarte buna, pentru ca desi tigaia dry cooker ceramica de la top shop este foarte buna, este si foarte scumpa. Dar daca aveti bani disponibili v-o recomand cu caldura pe cea de la top-shop.ro . Insa atentie cum vorbiti cu fetele care va suna sa confirmati comanda. Insistati sa va trimita instructiunile si garantia. Pentru alte tigai achizitionate din alta parte, nu-mi dau cu parerea ca nu le-am incercat.

  8. Dupa cum arata, cea scorojita nu e originala. Partea centrala este mai inalta si gaurile sunt date cam aiurea. A mea nu s-a exfoliat dupa 3 ani de utilizare.
    In plus, e mai adinca si findul pare bombat. Cea originala are findul drept. Cam asta ar fi.

  9. nu cumparati de pe dry-cooker.com , nu o sa primiti nici un fel de factura sau documente si riscati sa primiti tigaia cum am primit-o eu, zgariata si cu manerul rupt si nu o sa v-o schimbe asa cum anunta pe site

  10. a luat si nevasta-mea asa-zisul “original”, la 180 lei cu un cado o impuscatura de mixer la 100w de jucarie. tigaia e fff proasta, o tabla de aluminiu f subtire iar stratul de teflon e micrometric., iar fundul tigaii e la fel de subtire ca si capacul si lateralele. mancarea se arde inainte de a fierbe/coace la abur, o pun pe un suport de tabla dubla, cu aer intre. cu toata grija, stratul interior s-a jupuit. nu cumparati de pe net, in niciun caz de la reclama tv. mergeti intr-un magazin, vedeti calitatea, sa aibe stratul gros (ceramic si mai bine), iar fundul de 3-5 mm, altfel bani aruncati. am de ani buni 5-6! o cratita tefal cu bulina-senzor termic, abia acum teflonul a inceput sa mai faca aderenta dar inca se mai poate gati cu grija, fara sa se vada aluminiul… grija mare, altfel se lauda aia cu 2 milioane de fraieri, nu cu unul!

  11. daca este usoara nu este originala !! Se va coji repede, mancarea se va arde dupa primele folosiri. O tigaie dry cooker originala este f grea, are 3 straturi de ceramica(!). Si cea fara strat de ceramica, daca este originala, este grea…si mai scumpa. Am una de la top shop. NU ESTE BUNA. Cumparati de la DELIMANO…alta calitate…

  12. Imi cer scuze, am facut confuzie cand am scris ca am o tigaie foarte proasta de la top shop. Este de la Tele Shop–reclama de la tv. Este subtire, de fapt este o tabla vopsita. Daca aveti ocazia sa le comparati pe cele din reclamele tv cu cele de la Delimano o sa intelegeti despre ce vorbesc. Nici cele austriece nu sunt bune (nu imi aduc aminte numele firmei…ceva cu g)
    In plus, cea de ceramica este 199 lei la Top Shop-tv iar la Delimano costa 179 lei.
    Puteti sa le ”pipaiti” in magazinele din mall Cotroceni, Unirea, Bucur Obor dar si in alte orase din Ro (le gasiti pe site-ul de la Delimano). Gasiti marca Delimano si in Metro, Auchan, Cora, Carefour dar nu au dry cooker, au alte modele
    Credeti-ma, daca nu sunt Delimano, aruncati banii in vant!

  13. Am vazut ca si mama mea si-a cumparat o prostie de tigaie Dry …. si ce mi s-a parut ciudat si cred ca e cea mai mare prostie inventata , in mijlocul tigaii exsiat acea palnie ridicata in interiorul tigaii cu gauri in ea , palnea aceea este cam cat ochiul aragazului , deci dupa parearea mea daca folosesti acea tigaie pe aragaz iei vei baga de unul singur tot monoxidul de carbon rezultat de la arderea gazului in mancarea . Deci nu inteleg monoxidul de carbon facea mancarea mai gustoasa ? Cred ca aceea tigaie este recomandata a fi folosita doar pe plita electrica.

  14. Tigaile DRY COOKER sunt OTRAVA!!!!! Tot ce e teflon e otrava, la temperaturi inalte degaja toxine cancerigene, feriti-va!!!!!

  15. Tigaia din teflon Dry Cooker are doua caracteristici speciale – materialul de teflon din care este alcatuita tigaia si sistemul de circulatie a aereului cald. Tigaia din teflon Dry Cooker are rolul de retinere a sucul si aromelor, astfel mancarea este mult mai savuroasa. Foarte potrivita pentru persoanele care nu vor sau carora nu li se recomanda sa gateasca cu mult ulei – persoanele ca vor sa slabeasca, diabeticii, persoanele care urmeaza un regim special, sau persoanele carora pur si simplu nu le plac mancarurile grase. Pt informatii si comenzi [link removed] sau la nr [removed] Publicitatea costa.

  16. Am lucrat la un depozit care vindea labose/blide(tigai spus ardeleneste) Kaisehoff, Veromedical, Hofmaier, Berger, Zep(p)ter, Arian, Praktika, Sapphir(cucte), vreau sa va spun ca toate sunt niste gunoaie si jeguri chinezesti, sunt foarte rare chiar extrem de rare tigaile din ceramica adevarata, cele de pe piata sunt dintr-un aliaj ultra sintetic foarte periculos, sfatul care v-il dau cumparati doar Tefal, sunt singurele testa d.p.d.v. medical.

  17. NU comandati de pe site-ul dry-cooker.net! Sunt niste sarlatani! Pe site afiseaza poze cu modelul de tigaie dry-cooker ceramica de la Delimano iar in realitate ei trimit Kaiserhoff (de o calitate f slaba)!Am patit-o chiar eu si am refuzat primirea si plata coletului! I-am sunat ulterior si au ajuns pana acolo incat sa imi spuna ca nu ma gaseste in baza lor de date ca si clienta!
    Personal, nu mai am curaj sa comand de pe nici un site, am sa merg direct in magazin pentru a cumpara Delimano, unde pot vedea tigaia cu ochii mei!
    Numai bine si intelepciune pe ce ne dam banii!

  18. Si eu am cumparat aceasta tigaie dar la prima folosire sa ars poate din cauza mea ca nu stiu sa o folosesc.Cine ma poate ajuta cum sa o folosesc,cata apa se pune in ea?si cate minute trebuie lasata pe aragaz,la foc mare sau mic pentru prepararea cartofi prajiti cu carnita de purcel sau pulpe de pui.

  19. Am cumparat tigaia drycooker de vreo 6 luni am primit si un cadou..mixerul…deci am luat tigaia chiar de la producator..prin teleshopping..a fost ok in primele luni…Acum tigaia arata incredibil s-a cojit…cred ca ce s-a cojit am mancat noi… nu stiu cum a ajuns in halul asta…e cea ma proasta tigaie..ar trebui sa dea garantie..de 1 luna:)))

  20. Eu am patit altceva cu ei: TOP SHOP cea mai neserioasa firma, cu cei mai incapabili angajati. Am fost sunata de un consultant pt prelungirea cardului de fidelitate, spunandu-mi ca la urmatoarea comanda voi primi vouchere de reducere de 80 lei. Plus ca imi ofera wokul de 28 cm la 89 lei. Bineinteles ca am prelungit cardul, apoi am facut comanda si surpriza! Voucherele nu se puteau aplica decat cate 20 lei la o comanda de min 200 lei. Si nici wokul nu putea fi comandat impreuna cu voucherele, deci imaginati-va cate comenzi trebuia sa fac ca sa beneficiez de reducerile promise. A mintit cu nerusinare! Am zis ca a fost o greseala si sa trec peste, am mai facut o comanda tot de produse delimano si inca o data eroare maxima! Mi-au ajuns alte produse decat comandasem. Apoi tupeu si nesimtire din partea lor pentru ca mi-au spus transant ca trebuie sa platesc taxa de curier cand trimit comanda inapoi, pentru ca nu este vina lor ca nu s-a receptionat corect. WTF????

  21. Am achizitionat cu mult timp in urma aceasta tigaie, de pe top shop, in afara de faptul ca-ti dau doua tigai la 199 (ce naiba sa fac cu 2..)eu una nu sunt multumita de ea, arde si lipeste ca orice alta tigaie amarata, iar in mijloc unde sunt gaurile a sarit asa zisul teflon. Minunate pentru cei care gatesc de Craciun si de Paste:) poate atunci ar fi impecabila.

  22. cea mai proasta alegere sa cumparam tigaya dry cooker, am cumparat de la TOP SHOP. si dupa cateva intrbuintarii, sa curatat teflonul, trecuse exact o luna si candam mers la top shop acestia au spus ca de fapt 1 luna are garantie , deci ocoliti tigaile originale de la TOP SHOP magazin in incinta carrfoure PLOIESTI

  23. Am cumparat cana delimano, apa are acelasi gust de chiuveta si am dus o si la un test si am constatat ca este la fel ca inainte. In concluzie, ȚEAPĂ, ca toate produsele DELIMANO!

  24. Buna ziua,

    O singura intrebare: va place mancarea gatita in MONOXID DE CARBON (gaz foarte TOXIC !) In toate aceste tigai (cu gauri pe flacara) este doar monoxid de carbon de la gazele arse ! O moarte sigura, dar lenta … !!??

    Numai bine !

  25. Si eu am cumparat. Cu 3 ani in urma ..se merita ..

  26. Sunt bune aceste tigai dar nu le cumparati de la oricine. Trebuie sa fiti foarte atenti de la cine le achizitionati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *