99% din muzica comerciala romaneasca intr-o singura melodie

Pe canalul ThePEOfficial de pe YouTube a apărut un mix de 6 minute cu 32 de piese românești difuzate la radio la ora actuală. Nu pare deloc complicat de realizat: o voce feminină interpretează refrenele celebre pe același beat obsesiv despre care vorbeam mai devreme. Autorii au numit piesa „99% din muzica românească într-o singură melodie”. Într-adevăr piesa îi conține pe Connect-R, Delia, Inna, Maximilian, Guess Who, Voltaj și alții, dar nu suntem siguri de exactitatea cu care au calculat procentul.

32 de piese romanesti si toate suna la fel – vorba unora: “is the same f**king sh*t”. Acum veti intelege de ce va ia atat de des durerea de cap atunci cand munciti/invatati si faceti prostia sa va lasati televizorul din camera pe Hit Tv (sau orice alt post romanesc de muzica comerciala) in ideea ca va relaxeaza. 😀

Pentru a va introduce foarte rapid in subiect, un proiect asemanator au avut cei de la Axis of Awesome. Vizionare placuta si atentie,  nu o sa se supere nimeni daca dupa primele minute il inchideti, ideea ati prins-o, e tot ce conteaza.

Update: de manele ne ocupam in alta zi. 😀

[via infomusic.ro]

bullets

10 Comments

  1. -“same fu**ing shit”-ul de care vorbesc “unii” este de fapt BPM; sa cauti 32 de piese cu 80 BPM si sa zici ca asta e muzica romaneasca tre sa fi cu probleme mentale. Orice gen de muzica are un anumit BMP. Nu am timp si nici “scule” pentru a creea un mix ca cel de sus despre … -trance-(numai piese trance la 120 BMP sa zicem), sa vezi cum “suna toate la fel”. just my 2cents.

  2. @fld 80 bpm gasesti poate la hip hop si r&b nicidecum la dance care se invarte in plaja 120-135, iar trance la 120 bpm… f rar, majoritatea sunt pe la 140. iar pe langa bpm mai e si tonalitatea, care e mult mai importanta decat “viteza” track-ului.

    experimentul de mai sus (un fel de power mash-up) demonstreaza doar ca in segmentul asta nu prea conteaza instrumentalul, piesele sunt produse pe un tipar bine stiut si impartite la diferiti si diferite pentru a mai scoate un “hit”.

    oricum nici in afara nu e mare diferenta, e deja un segment supra saturat si rar gasesti ceva nou. just my 2 and a half cents.

  3. mdea… cam la asta se rezuma acum muzica romaneasca, desi hai sa fim seriosi, nici strainii nu vin cu cine stie ce noutati.. noile melodii are rihannei imi par din ce in ce mai cunoscute, desi chipurile sunt noi 🙂 a cam intrat lumea in pana de idei

  4. Pingback: Linkuri de weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *