De ce nu imi voi cumpara vreodata o Hyundai Sonata

hyundai sonata, sudden unintended acceleration

Pai daca va uitati cu atentie la imaginile de mai jos veti observa (auzi) cum cei doi ocupanti ale scaunelor din fata stau linistiti de vorba in asteptarea culorii verzi a semaforului cand deodata Hyundaiul accelereaza brusc si-i trimite intr-o cursa nebuneasca desprinsa parca din filmele de actiune. Asa cum era de asteptat, dupa cateva secunde Hyundai-ul se “lipeste” de spatele unei alte masini.

Update: presupun ca asa ceva se poate intampla doar la cutiile automate. Gresesc?

bullets

13 Comments

  1. Ala de la volan este SIGURRRR de vina !!!
    A confundat cele doua pedale . In loc sa apese pe frana a apasat la blana pe acceleratie . Nu am hyunday nici nu imi place dar sigur soferul a fost vinovat !!!

  2. Wow,s-au busit destul de urat.In partea de sus gps-ul arata 130 km/h la momentul impactului…:(

  3. @me – eu nu cred ca e vorba de frana si accelratie aici. Doar daca cumva soferul nu a avut vreun carcel.

  4. Masina sigur are cutie automata, se aude cum se modifica turatia motorului cand schimba treptele de viteza. Singura chestie este ca nu am mai auzit de asa ceva, sa accelereze singura…

  5. Sa fim seriosi… vina e a soferului. Nici o masina nu accelereaza singura, iar daca o face, tragi frana de mana sau scoti cheia din contact si tot nu stai ca prostu sa vezi cum te busesti.

  6. Ciprian, fara suparare, dar tu ai condus vreo masina? Tragi frana de mana…. dar aia de picior ce are? Opresti tu masina in plina accelerare cu frana de mana, of of

    Soferul bOu a apasat pe acceleratie – sau, daca vreti, nu a apasat pe frana.

  7. Nu are nici o legatura cu cutia automata, care nu serveste pe post de acceleratie! Si ce, il durea piciorul pe sofer ca sa apese pe frana?! Cred ca este un filmulet realizat cu intentie.

  8. Desigur ca daca avea cutie manuala putea pur si simplu sa scoata din viteza si problem era rezolvata, in plus daca masina ramanea doar in prima viteza nu avea cum sa accelereze asa de repede.
    Chiar si la cutiile automate ar fi solutia sa incerci sa pui in neutru. In parking (parcare) nu poti sa pui o cutie automata atata timp cat masina este in miscare.
    Ciprian, in majoritatea masinilor cu cutie automata, nu poti sa scoti cheia din contact atata timp cat masina nu este in “parking”. In schimb nu am incercat niciodata sa opresc motorul in timp ce masina merge (s-ar opri brusc fiindca nu ai ambreiaj sa scoti din viteza- dar daca reusesti sa pui in “nueutral” atunnci ar fi OK)

    Totusi chiar si asa acest sofer ar fi avut cateva optiuni:
    1. pui masina in N “neutral” -cred ca asta te lasa sa faci chiar daca masina e in miscare
    2. apesi frana de picior cat de tare poti
    3. tragi si frana de mana

    In ultimii ani in SUA au fost cateva cazuri de Toyota Prius care accelerau din senin.

  9. Asta e masina Google care se conduce singura? 🙂

    Una peste alta, urata faza! 130 km/h la impact…

  10. Sa presupunem ca nu e vina soferului ci e o problema la masina. Solutia era sa o pun ain neutral si frana … tot ce se potea intampla era sa se tureze motorul de nebun pe liber.

    @ion
    legat de scos cheia cred ca e putin pe dos, sau cel putin din cele le care le-am condus eu: nu poti sa pornesti daca nu esti in P.

  11. Mda, ala nu a apasat frina. Cheia nu e nevoie sa o scoti, doar sa o aduci pe punctul de oprit motor.
    La o cutie automata nu prea poti comuta pe N sau P in mers. Poate doar pe manual si sa schimbe vitezele in jos cit mai repede.
    La fel ca la Prius, prima intrebare ramasa neintrebata a fost de ce nu s-a folosit frina de picior. Cum ar fi normal.
    Acum masinile astea noi sint dotate cu drive by wire si pedalele sint de fapt niste accesorii care actioneaza ceva senzori. Si de aici pot aparea multe probleme. Inclusiv pedala de frina care nu mai raspunde.

  12. Poti oricind sa bagi N din mers, o scoate din viteza

  13. am patit cu o dacie 1300, pe vremuri , s-a desprins cablul de la acceleratie si ramasese masina turata la “blana”, am oprit cu frana si cheia scoasa din contact…dar am tras o sperietura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *