Daca se indoia cineva de masinile germane…..

BMW is very robust car!
amazing!

Nu stiu cum sa va explic imaginile de mai jos, in fundal puteti observa un BMW X6 care nu poate opri (sau soferul a adormit si cumva scapa masina de sub control) si intra direct in masinile ce asteapta la semafor.

Ok, un accident ca oricare altul insa vreau sa va uitati cu atentie la BMW si sa-mi explicati de ce masina pare total neatinsa dupa impact. 🙂

bullets

14 Comments

  1. Intr-un accident siguranta masinii (crash rating) nu e data de cat de tare se indoaie sau nu se indoaie fata/capota sau spatele masinii, ci cat de tare (ne-deformata) este cabina in care stau pasagerii. Dimpotriva, masinile care au o nota mare la crash-rating sunt facut in asa fel incat fata masinii sa se indoaie/distruga pentru a absoarbe forta de impact, altfel pasagerul ar trebui sa absoarba toata forta ceea ce ar fi mai grav. Deci fata si spatele masinii actioneaza ca un fel de arc care amortizeaza forta de impact. Ai putea face o masina care sa nu se indoaie de loc, dar asta ar fi ca si cum ai sari de la inaltime direct pe ciment, inloc sa sari pe o saltea. Deci principal intr-un accident nu este cat de tare e deformata capota ci cum arata cabina (passanger cage) dupa accident.

  2. Johnny…multumim de explicatia inginereasca care ne`ai dat`o.Intrebarea era alta.
    Cum alea 2 masini s`au facut praf..si BMW`u nu avea nimic???

  3. @ Fulgerica. a avut minim 60000 de euro sa cumpere mașina, și nu a mai avut încă 1000 pentru sistemul asta :))))

  4. @ branco City Safety nu se activeaza decat la o viteza de pana in 50 km/h. In filmulet BMW-ul avea mult mai mult.

  5. Ideea cu bmw-ul e destul de simpla.
    1. Era X6 ceea ce o face mai inalta. Totodata are si sasiul mai rezistent. Asa e cu masinile mari.
    2. A lovit o prastie de masina. Nu stiu ce era, insa l-a prins destul de bine. Posibil sa-l fi lovit deaspura barei de protectie ( daca avea vreo una ), lucru care inseamna ca intri ca in cascaval.
    Ca idee coltul nevetei a fost lovit pe spate colt si s-a indiot in draci. loganul care a intrat in ea nu avea decit sticla la far sparta. Daca lovea 10 cm mai la dreapta lovea si bara de protectie si stricaciunile erau mult mai mari la logan.
    Asa si la bmw-ul asta zic. Masina aia nu mai avea bara de protectie in spate. Adica fierul ala gros de sub spoilerul de plastic.
    Cit despre stricaciuni, cu siguranta bmw-ul are ceva radiatoare sparte cel putin.

  6. Se indoia “cineva” de masinile germane. Acel cineva era … alte masini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *