Ce faci daca ramai fara baterie la masina?

Ce faci daca ramai fara baterie la masina

Saptamana trecuta am ramas fara baterie la masina (nu am fost pregatit indeajuns pentru sezonul rece :D). Drumuri scurte, temperaturi extreme (uneori sub minus 15 grade Celsius) asa ca nu a fost de mirare ca mi s-a intamplat asa ceva. Si cum am ceva experienta cu aceasta problema, am apelat la un serviciu aflat la indemana, nu am vrut sa deranjez niciun prieten, mai ales ca pe vremea aia nu cred ca cineva o facea cu vreo placere deosebita. 😀

Asa cum am putut afla anul trecut, cand am patit acelasi lucru, in momentul cand am apelat un prieten sa vina sa “imi dea curent”,  mi-a fost oferita urmatoarea solutie : “Suna  un taxi!”. In caz de nu stiati, notati. In Brasov, in momentul cand suni la firma de taxi Martax si ceri “o masina cu cablu de curent”, dispeceratul iti trimite imediat pe cineva. Nu stiu daca este un serviciu oficial sau pur si simplu comanda o ia orice taximetrist care a avut ideea sa isi echipeze masina cu o pereche de clesti, cert este ca in aproximativ patru minute o masina a ajuns la mine, mi-a dat curent si am rezolvat problema. Cat am platit? Pai anul trecut am platit 10 lei, acum 15. Cu siguranta asta depinde de cum esti imbracat, de inflatie, de modelul masinii insa  si de nivelul de bun simt al taximetristului. 😀

Later update: Dupa discutia avuta cu un amic revin cu o completare. Pentru cei care au un portbagaj incapator, exista si solutii mai la indemana: Robotii de pornire auto.  Am cautat un pic informatii despre aceastia pe forumuri si din cate am inteles se recomanda folosirea lor in special pe motoarele pe benzina, se stie ca diesel-ul este mult mai pretentios si are nevoie de curent cu un amperaj mai mare la pornire. Daca va intereseaza, doua modele la un pret bun ar fi acestea: Robot pornire auto Einhell BT-PS 700, Energy Station 12V, 10A si Robot pornire auto Black&Decker BDV030.

La mine nu cred ca s-ar aplica aceasta solutie, am bateria din 2008 si cum se apropie de perioada maxima de utilizare (care e pe undeva ~ 5 ani). As face o investitie mult mai buna intr-o baterie noua ce cu siguranta nu-mi va cauza probleme. Dar pentru asta ar trebui sa fiu sigur ca am sa cumpar una buna. Asa ca poate aveti timp sa raspundeti la sonsajul de mai jos si eventual sa-mi dati cateva sfaturi bune.

Ce marcă de baterii auto recomandati?

View Results

Loading ... Loading ...

bullets

6 Comments

  1. Eu am ramas fara baterie la focusul meu. Am reusit sa-l pornesc cu cabluri dar la urmatoarea pornire era moarta bateria iar. N-am avut de ales. Locasul pentru baterie la ford focus 1 e speciala, se potriveste doar baterie ford originala sau cateva modele mai înguste de varta. Am luat o varta. De atunci nu am mai avut probleme.

  2. Am avut si eu un Focus (Diesel, 1.8) si – cred ca acum 3 ani – porneam saptamanal masina cu cablurile – tot asa, iarna. Pana intr-o zi cand m-am hotarat sa-mi iau alta baterie. Cand am dus-o la masuratori era “moarta”, dusa. Si am luat un Rombat insa dupa ceva timp am vandut masina insa nu am ajuns sa aflu daca bateria s-a dovedit a fi o achizitie buna sau nu.

  3. In 2009 mi-am luat un acumulator Tudor de 74Ah (parca) la recomandarea unui prieten-taximetrist.
    Pana acum nu am avut probleme, chiar si la -15 grade la a 2-a cheie tot pornea.

  4. Anul asta am avut si eu probleme cu bateria la tdi-ul meu. Dar pot spune ca este si vina mea pentru ca nu am verificat bateria pana nu a mai pornit. (era bateria originala de 61A) Am pus un rombat de 80 de pe o alta masina , urmand sa iau un varta de 90. cat despre cablurile din comert nu le recomand sub nicio forma. clesti prosti, cabluri subtiri si scumpe. mai simplu le faci singur. zic asta pentru ca asta am facut eu.

  5. Am schimbat la focusul meu (2001 1.8 diesel) 3 baterii rombat. prima sa stricat cu 1 luna inainte sa expire garantia, a 2-a la o luna dupa ce a expirat garantia, ultima nu stiu cum sa comportat pt ca am vandut masina. Problema a fost aceeasi in ambele cazuri, bateria a intrat in scurt, sa desprins unul din elemente. mi-am cam pierdut increderea in acest brand. Masina nu a fost folosita in regim taxi sau drumuri foarte scurte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *