Scurt metraj: Identity is everything

Identity is everything

Pe Skypici (Florin Marza) il cunoasteti deja, este o vedeta a acestui blog. Si mai stiti foarte bine ca omul este un pasionat practicant de parkour, Florin fiind si protagonistul unui scurt metraj difuzat pe Discovery (detalii – aici). 😉

Mai jos puteti urmari ultima sa realizare.

Initial am vrut sa fie un scurt metraj. Din motive personale am fost nevoit sa aman filmarile. Cand am vrut sa ma reapuc, locul in care trebuia sa filmez s-a schimbat radical. Am lasat-o balta cu scurt metrajul si am inceput sa filmez pentru un documentar despre mai multe discipline sportive. Nici pe acesta nu am reusit sa-l duc la bun sfarsit. O perioada buna nu m-am mai gandit deloc la filmari si ideile s-au ratacit. Mi-am luat totusi inima in dinti si am zis sa le combin cumva….a iesit acest minidocumentar. Ideea principala este despre cum alegem sa ne exteriorizam energia pe care toti o avem in interior. Unii o irosesc, altii aleg sa depaseasca imaginatia si sa rupa propriile limite. In acest filmulet, am incercat sa-mi expun ideile in asa fel incat sa ii motivez pe cei ce au nevoie. Nu va asteptati la miscari spectaculoase, pentru ca dupa cum vorbesc la un moment dat si in filmulet, am avut o perioada in care am ramas singur in ceea ce faceam iar asta m-a adus la pamant, insa nu am ales sa fiu la fel ca ceilalti, sa ma apuc de fumat, baut sau alte prostii, mi-am concentrat energia spre altceva, si anume ciclism. Aici am descoperit alte bariere iar mie cum imi place noul si sa ma depasesc mereu, m-am axat numai pe ciclism. Ciclismu mi-a placut din copilarie, inainte de a afla de parkour, dar cum atunci nu am avut sansa sa am o bicicleta… E cel mai greu sport pe care l-am practicat pana acum. Trebuie sa treci de niste bariere psihice de neimaginat. 1 an de zile m-am axat numai pe asta dar ce mi-a ajuns la inima si devenise candva un mod de viata pentru mine, vroia sa iasa din nou la suprafata, si a facut-o….a iesit putin cam ruginita la dar voi avea grija sa scap de rugina. Nu stiu ce va urma in continuare dar de un lucru sunt sigur: voi alege intotdeauna sa fiu diferit.

bullets

12 Comments

  1. Omu` vrea sa ne zica ceva, are dreptate si se misca bine…. imi place. Dar filmarea, tehnic vorbind … e de rahat. Si cand un “scurt metraj” e prost filmat, imi e scarba sa-l urmaresc 10 min.

  2. Multumesc din nou Fulgerica.
    Anonim…am spus ca initial voiam sa fie un scurt-metraj…dar nu puteam fi si personaj principal si cameraman..asa cum nu am putut fi nici la ceea ce a iesit..am fost ajutat de prieteni, i-am ‘instruit’ cat de cat dar na..daca nu cunosti..nu cunosti.
    In ce sens e prost filmat, Anonim, de ti-e atat de ‘SCARBA’ sa-l urmaresti?

  3. Cadrele luate prost, calitatea imaginii este slaba si nici la prelucrare/montaj nu sta bine.
    Ideea si miscarile sunt faine, dar pacat de calitatea filmarii…

    Sper ca nu te-ai suparat cand am folosit cuvantul “scarba”…nu am avut intentia sa te supar, e munca ta… eu m-am legat strict de partea tehnica. sorry 🙂 defect profesional…lucrez in domeniu.

  4. Las’ ca atunci cand o sa se faca mare o sa apeleze la serviciile unui editor/regizor profesionist. Pana atunci cred ca merita totusi sa-i apreciem efortul. 🙂

  5. @Anonim, tu esti genu de om din cauza carora mor visele.Mi-e scarba de tine.

  6. Bullets, crede-ma ca il apreciez, imi place foarte mult ce face… asta e motivul pentru care am intervenit si am comentat filmul.

    Cristi, hai sa visam si sa facem in continuare lucrui de calitate proasta. Eu ma leg strict de CALITATEA FILMARII si nu cred ca asta ii afecteaza visele. Presupun ca esti unul din prietenii care au filmat clipul? Altfel nu-mi explic interventia ta. Tu ai sa traiesti cu scarba fata de mine, eu am sa-mi vad de viata in continuare si singurul care trebuie sa ramana cu ceva dupa discutia asta este Florin. Merita un scurt metraj de o calitate buna.
    Daca eu vin si critic intr-un mod constructiv si tu Cristiane nu reusesti sa intelegi anumite probleme tehnice… atunci te rog sa-ti fie in continuare scarba de mine.

    Florin, bafta in continuare!

  7. Anonim..sincer…eu vreau sa incep o cariera tot in domeniul video…cadrele nu am avut cum sa le trag tot eu…ca nu puteam sa ma dublez…aici nu am de ce sa ma supar..dar calitatea imaginii?? e full hd..e filmat cu dslr sony a65…cum sa fie calitatea slaba?

  8. PS: Nu toate cadrele sunt cu Sony-le…am mai filmat si cu GoPro 1, si cu o camera video Sony CX105…in fine..asta am avut la dispozitie, cu asta m-am descurcat. Daca vrei sa vezi scurt metraj cu mine in rolul principal, facut de un tip care se pricepe cauta pe youtube sau chiar aici la fulgerica pe blog ‘urban independent shortfilm’ si spune-mi parerea ta despre el. Merci

  9. @Anonim- te infoi degeaba, nu ai inteles nimic.
    “e de rahat – e prost filmat – imi e scarba ” Astea sunt cuvintele cu care ai realizat o critica zici tu constructiva…Sper ca iti daiseama acum despre ce e vorba. Lucrez tot intr-un domeniu artistic, si stiu despre ce vorbesc aici,faci parte dintre cei care arunca vorbe fara sa gandeasca,intr-un anumit context asta poate fi total demoralizator pentru cineva. Nu pot sa apreciez calitatea tehnica a filmarii ca nu sunt in domeniu, dar stiu ca oricand este loc de mai bine,si critica zisa constructiva trebuie facuta de avizati nu de cei ca tine,si ti-am explicat mai sus dece.Spui ca esti in domeniu….e clar ca esti la nivel de amator daca iti permiti o astfel de exprimare, daca depasesti un anumit nivel realizezi ca ai trecut si tu prin pasii de inceput si stii ce sfaturi sa dai, sau tii minte cel putin ca si tu ai avut parte de cuvinte descurajatoare la inceput si evit sa faci la fel.Tu esti cel mult la acel nive, daca te exprimi asa, si ti-ai ales perfect numele aici.Nu am nici o legatura cu autorul clipului….doar am anumita intoleranta.Intelegi ……da?
    Fulgerica, nu te supara pe mine pt post, stiu ca nu iti plac discutiile de gen, dar nu e doar un schimb de jigniri de forum :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *