Documentar realizat in Coreea de Nord: Americanii sunt saraci

Documentar realizat in Coreea de Nord Americanii sunt saraci

North Korea television takes a look at american poverty

A segment from a North Korean documentary highlighting the plight of the vast numbers of americans who live in extreme poverty.
While this is a somewhat ludicrous piece, the number of people currently living below the poverty line in the us is almost twice the DPRK’s entire population.

A helpful but very dull northern person provides the translation.

“Americanii sunt saraci”, acest lucru reiese dintr-un documentar nord-coreean avand ca subiect  saracia din SUA, insa in care, daca sunteti un pic atenti, puteti gasi  si cateva imagini filmate in  Gara de Nord din Bucuresti.

Daca “ma dadeam” un pic pe internet si editam cateva imagini scotandu-le din context, cred ca pana si mie imi iesea un documentar mai reusit. Insa hai sa zicem ca in Coreea de Nord nu exista internet (sau e filtrat contentul la maxim).

Cei mai norocosi cetateni americani impart o camera cu alti nevoiasi, iar echipa de filmare nord-coreeana i-a oferit unuia dintre ei o cafea adusa din tara lor si o patura. Tot ei provoaca o mare bucurie in randul americanilor saraci atunci cand ii aliniaza si le ofera o prajitura.

[via ziare.com]

bullets

5 Comments

  1. Fulgerica, relitatea despre america nu e departe.
    Dar ca si comunismul, capitalismului ii place sa i se faca numai reclama frumosa.
    peste tot la televizor, vezi cate o pitipoanca care bea o cafea intro ditamai casa, singura si plina de mobilier de lux.
    In orice reclama, arata numai perechi tinere sau familii tinere care detin ditamai masina si o casa de lux, in care se impiedica si cad pe scari pentru o nenorocita de cutie cu cereale. Si tot asa.
    Uitate si la reclama cu mancarea aia de pisici, o bunaciune intr-o casa super mare si singura, cu cu un semineu cat camera in care stau, arzand focul, ea ea se sclembaie pe acolo, si la final ii da pisicii sa manance o amarata ce pungulita cu carne.
    De unde masa are aia ditamai casa?

  2. Am gasit si reclama, pai cum mama naibii sa nu tampeasca de cap tinerii, si cand mama masi a facut aia o astfel de casa, ca nici la …. nu mai faci atatia bani de mult.

  3. posibil traducerea sa fie gresita / incompleta.
    la min 3:03 tipa care vorbeste zice Romania. traducatorul nu zice nimic. cam ciudat…

  4. E un pamflet, dragilor. La fel ca stirile de pe Times New Roman. Un documentar despre boschetari, pe care l-a dublat un glumet.

  5. La cata spalare de creier e in Korea de Nord e destul de posibil sa fie real. Dar e prea de tot. Prea fake 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *