P: Cele mai bine vandute masini ale tuturor timpurilor

Cele mai bine vandute masini ale tuturor timpurilor

Este de-a dreptul fantastic daca ne gandim ca la inceputul  secolului XIX era inventata bicicleta iar numai doua secole mai tarziu avem masini cu 1200 CP care circula cu peste 400 km/h. Toate acestea au inceput odata cu descoperirea cauciucului, materia prima pentru producerea anvelopelor, fara de care bicicletele sau autoturismele nu pot circula .

AnveloMag.ro, unul dintre cei mai importanti dealeri de anvelope din Romania, va pune la dispozitie o gama variata de anvelope de iarna, de vara si all season produse de cei mai mari producatori din lume. Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.anvelomag.ro/category–anvelope-de-iarna–5.html .

De-a lungul timpului au existat cateva autoturisme care au inregistrat vanzari record, si nu vorbim aici despre modele exclusiviste ci despre modele create pentru marea majoritate a consumatorilor. Printre acestea se regasesc modele ale unor constructori celebri care s-au vandut in mai mult de 35 de milioane de exemplare. Masina ta se regaseste in acest top?

In toata aceasta perioada, de la aparitia primului automobil in 1886, nu numai ca au aparut o multime de modele dar si noi constructori care au revolutionat lumea auto. Din dorinta de a satisface cerintele tot mai exigente ale clientilor, constructorii au fost nevoiti sa dezvolte in permanenta noi concepte si tehnologii. Printr-o simpla incursiune in aceasta minunata lume o sa realizam ca nemtii si americanii au fost cei mai apreciati constructori din istorie si asta din perspective  numarului de modele de succes lansate pe piata.

Desi pare incredibil, prima pozitie a acestui top nu este ocupata de un constructor bavarez sau de unul american ci de japonezii de la Toyota. Este vorba despre modelul  Toyota Corolla lansat in anul 1966, ce  pana in anul 2010 a fost vandut in nici mai mult nici mai putin de 35 de milioane de unitati. Ajuns la cea de-a 11-a generatie modelul se afla inca pe linia de productie, se pare ca, clientii din intreaga lume au apreciat nespus de mult acest autoturism .

Pe locul secund se claseaza un autoturism al constructorului american FordF Series  supranumit cel mai de succes model american. Acest pick-up s-a vandut in peste 30 de milioane de exemplare din momentul lansarii , anul 1948 . Vanzarile continua si in momentul de fata dat fiind faptul ca modelul este ajuns la a 11-a generatie .

Urmatoarele doua clasate sunt produse de constructorul german Volkswagen, si vorbim aici despre celebrele Golf si Beetle. Cea mai bine vanduta masina din europa, Volkswagen Golf, a aparut pe piata in anul 1974 iar pana in prezent a ajuns la a 6-a generatie. Vanzarile acestui model au depasit suma de 25 de milioane de unitati  la nivel mondial.

Volkswagen Beetle – un concept care a revolutionat industria auto  a fost lansat in anul 1945 si s-a vandut in peste 21 de milioane de exemplare . Desi este produs si in momentul de fata , modelul nu se bucura de acelas succes .

Pozitia cu numarul cinci este ocupata de Ford Escort , un autoturism care a cucerit pietele din SUA si Regatul Unit al Marii Britanii . Din anul 1967 , de cand a fost lansat , si pana in prezent aceast model a ajuns sa ocupe loc in garajul a peste 20 de milioane de persoane .

Topul nostru continua cu :

6. Honda Civic16,5 milioane vandute in intreaga lume;

7. Ford T – primul autoturism din istorie produs in serie pe linii de asamblare, lansat la inceputul secolului XX s-a vandut in 16 milioane de unitati in perioada 1908-1927;

8. Nissan Sunny – de departe cea mai bine vanduta masina a constructorului japonez, iar cifrele vorbesc de la sine, peste 16 milioane de exemplare comercializate;

9. Volkswagen Passat – un autoturism ajuns la ce-a de-a sapte-a generatie ce s-a vandut in nici mai mult nici mai putin 15 milioane de unitati in intreaga lume;

10. Lada Riva – un model rusesc, o adevarata revelatie ce s-a vandut in 13,5 milioane de exemplare .

 

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *