Airsoft – Jocul modern de-a hotii si vardistii

Airsoft -  Joc de-a hotii si vardistii modern

De cand eram mici, noi baietii, ne indeletniceam cu oaresce jocuri considerate de noi la acel moment extrem de barbatesti. Acum nu stiu daca de vina erau filmele cu Rambo sau Chuck Norris, ideea e ca ca aveam in cap doar eroi iar pe langa mingea batuta pe maidan existau si cateva jocuri ce implicau vanatoarea, tactica, logica sau strategiile. Bine, aici totul tinea de inteligenta sau iscusinta fiecaruia, de asta exista in orice echipa “de eroi”, team leaderi, tactical traineri, sniperi, fiecare e bun la cate ceva deci isi are locul sau. Cine nu s-a jucat cu tevile cu cornete? Cum? Nu stiti? Acest “sport” a fost unul dintre cele mai marcante jocuri ale copilariei mele. Teava era furata de pe santier (trebuia neaparat sa fie cat mai subtire, cunoscatorii stiu motivul) iar cornetele erau facute din hartie rupta din caietele vechi de la scoala.

Astazi nu mai joaca nimeni asa ceva (eu nu am vazut nicio corneta prin fata blocului), toti “barbatii adevarati” joaca Counter Strike sau alte shootere pe consola sau pe calculator. Dar stai, asta e lumea virtuala, cine vrea un pic de adrenalina si vrea sa simta cum adrenalina-i strabate corpul, joaca Airsoft, un sport un pic mai diversificat si mult mai interesant. Iar aici, permiti-mi sa va citez un pic de pe Wikipedia:

Airsoft = Joc de-a hotii si vardistii modern. Airsoft-ul este un joc, dezvoltat in Japonia la inceputul anilor 1970, bazat pe simularea unui conflict militar. In majoritatea scenariilor, participantii au scopul de a elimina adversarii prin atingerea lor cu bile din material plastic cu diametrul de 6mm (sau ocazional 8mm), lansate din replicile de airsoft.

Devenit un fenomen international inca din anii ’90, airsoft-ul a ajuns la noi in tara acum mai putin de 10 ani. Este un sport nu tocmai ieftin dar nici prea scump, insa satisfactia face toti banii. Ai ocazia sa-ti faci prieteni noi, sa socializezi si mai descoperi cate ceva din latura ta barbateasca de care este posibil sa nu stii incă. Daca intelegi jocul si il practici asa cum trebuie, airsoftul poate scoate barbatul din tine.

Poate ca ai auzit de acest sport, vrei sa te apuci sa il joci, insa de unde incepi? Ce “pusca” vrei sa-ti iei? Camuflaj? Unde joci? Cu cine? Cate reguli nescrise sunt in airsoft?  Sunt atat de multe intrebari care necesita raspuns. Ei bine, in Constanta exista un magazin de airsoft, pe numele lui Airsoft6, ce va raspunde la toate aceste intrebari  plus altele pe care nici nu le aveti in calcul inca (aveti aici sectiunea “Despre Aisoft“).

“Replici de tip airsoft – replici dupa arme si dispozitive militare reale, la scara 1/1, cu mecanism electric, mecanic sau pe baza de gaz neiritant, construite pe principii asemanatoare armelor, care nu folosesc munitii, ce arunca proiectile nemetalice.

Nu vreau sa intru in prea multe detalii, aflati tot ce vreti pe site, tin insa sa precizez faptul ca mie nu mi se pare deloc a fi un sport tocmai ieftin. Nu te poti echipa doar cu o replica de airsoft si sa pornesti la joc. Nu, siguranta este pe primul loc, primul pas este cumpararea unei perechi de ochelari de protectie (sau a unei masti) deoarece acestia sunt obligatorii, nu vei dori sa te duci acasa cu un ochi in buzunar. Pasul doi este achizitionarea unei arme  iar urmatorii pasi sunt de la sine intelesi, niste bocanci de interventie, un costum  militar complet, o  vestă tactica, genunchiere  plus alte mici maruntisuri. Toate acestea din urma nu sunt chiar necesare, insa va asigur ca pe parcurs veti mai cumpara diverse  va transformati si sa va simtit ca un adevarat soldat. 🙂

Eu am doi prieteni pasionati, unul chiar activeaza in armata, airsoftul face parte din viata lor iar ei  imi amintesc acest lucru de fiecare data cand au ocazia. Timp liber, locatii grozave (gen fabrici dezafectate) si vreme frumoasa sa fie.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *