Biciclistii nu stiu sa foloseasca trecerea de pietoni

Biciclistii nu stiu sa foloseasca trecerea de pietoni
Statistica proprie: aproape 80% din biciclisti nu stiu ca atunci cand traverseaza strada pe trecerea de pietoni, trebuie sa o faca pe langa bicicleta, nu pe ea si nu in viteza. Esti cu bicicleta si sa presupunem ca circuli (ilegal) pe trotuar si deodata te gandesti sa traversezi pe trecerea de pietoni in timp ce o masina vireaza la dreapta. Iti garantez ca aceasta intra in tine. Ghinionul tau, ai facut o infractiune si acum platesti. Soferii se asteapta sa vada pietoni pe trecerile de pietoni, dar un biciclist merge de pana la cinci ori mai repede decat un pieton, asa ca este lesne de inteles ce lipsit de reactie va fi soferul odata ce i-ati “sarit” in fata.

Situatia de mai sus o intalnesc foarte des in trafic (ca sofer) si de fiecare data dau de bicilisti ce trec senini pe trecere, calare pe biciclete si isi imagineaza ca ceea ce fac este perfect legal. Insa nu este asa, voi cita din “Regulamentul pentru aplicarea Ordonantei de urgenta privind circulatia pe drumurile publice nr 195/2002 – valabil din 01 dec.2006”, unde in articolul 161, litera o) zice asa:

Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede: sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau pe moped.

E clar, nu? Pentru a exemplifica si aduce argumente in plus la aceasta regula, va invit sa urmariti compilatia de mai jos.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *