Imediat ne punem cauciucurile de iarna, tu stii cum sa iti alegi urmatoarele anvelope?

Imediat ne punem cauciucurile de iarna, tu stii cum sa iti alegi urmatoarele anvelope

Winter is coming!! Pardon, vine iarna! Chiar daca tocmai am avut 32-35 de grade acum cateva zile, cu totii stim ca urmeaza o iarna grea ce ne poate lua prin surprindere (ca de fiecare data in ultimii ani de cand cu incalzirea asta globala si schimbarile drastice de temperatura). Nu e niciodata prea devreme sa vorbim despre cauciucurile de iarna, daca deja te-ai decis ca siguranta este unul din cele mai importante lucruri pentru tine si familia ta, iar in acest sens te-ai decis ca iti vei cumpara cauciucuri noi la iarna, atunci pot doar sa te felicit. Masina ta iti multumeste, iti garantez.

Eu am tot amanat procesul de reinoire a cauciucurilor de iarna, am mers vreo doi ani fara sa le schimb cu cele de vara (cele de vara erau prea uzate) si facand acest lucru am reusit ca la inceputul acestei veri sa “ma trezesc” in situatia in care am nevoie acum de doua seturi de anvelope: cele de vara (ce trebuiau oricum inlocuite) si cele de iarna (care au ajuns “praf” din moment ce le-am folosit si vara trecuta, am facut neglijenta sa merg si pana in Thassos cu ele).

Un prieten bun mi-a recomandat sa apelez la o firma cu care el colaboreaza de ani buni si asa am ajuns la Anvelope.ro. Nu vreau sa exagerez, insa pot spune ca am fost extrem de multumit de modul in care au decurs lucruile si implicit achizitia noilor mele cauciucuri de vara. Am reusit sa aflu ce anvelope mi se potrivesc si spre final, cu un buget de ~ 1000 lei, am reusit sa-mi iau patru Anvelope Vara MICHELIN Energy Saver Plus.

ENERGY_SAVER_PLUS_PRODUS

Nu m-am orientat nici catre cele mai scumpe, dar nici catre cele mai ieftine, am reusit sa aleg intr-un final ce se otriveste masinii mele cu ajutorul informatiilor oferite de operatorul site-ului (in principiu stiam cateva lucruri, ca orice internaut care se respecta imi facusem temele cu ajutorul Google/Forumuri).  Va impartasesc si voua cateva elemente esential, anvelopele le cumperi in functie de:

  • in primul rand, buget (daca ai un buget mic care iti permite doar cumpararea unor anvelope ieftine trebuie sa iti adaptezi stilul de condus in functie calitatea si performantele acestora)
  • masina si stilul de condus (daca ai un stil de condus sportiv iti trebuie neaparat anvelope performante sau ultra performante, asta nu te impiedica daca nu ai un stil de condus sportiv sa nu iti iei anvelope performante, chiar daca rulezi normal, o situatie neasteptata poate aparea oricand)
  •  numarul de km parcursi anual (daca parcurgi multi km si iti cumperi anvelope de buget o sa te tina un sezon sau maxim doua, astfel costul per total o sa fie mai mare decat sa iti cumperi anvelope performante mult mai durabile). Anvelopele performante au compusi precum siliciu sau uleiuri speciale care maresc durata de viata a acestora. Astfel trebuie sa gasesti mereu un raport intre buget si asteptarile tale de la anvelope. Sfaturi poti obtine de la angajatii anvelope.ro, am putut cu usurinta sa-mi dau seama ca tipul de la telefon avea extrem de multa experienta (presupun ca doar cu asta se ocupa. 🙂 )

Deja stiu si ce anvelope de iarna o sa imi iau (Anvelope Iarna MICHELIN Alpin 5), asa ca stau linistit si pun bani deoparte.
ALPIN_5_PRODUS

Important:  sa nu cumva sa faceti greseala sa cumparati anvelope uzate de prin targuri sau de pe OLX fara sa va uitati bine la ele, dar mai ales la DOT. Anul fabricatiei conteaza enorm, din acest motiv gasim pe piata o gramada de anvelope second-hand ce arata (aparent) impecabil. Piata e plina de asa cevva tocmai  pentru ca nemtii si alte popoare civilizate le arunca dupa cinci ani (sau chiar mai devreme) chiar daca cauciucurile par in regula. Dupa 5 ani, indiferent ca a fost utilizat sau nu, anvelopele isi pot pierde din proprietati si pot produce surprize deloc placute ((vezi aici cateva detalii esentiale referitoare la durata de viata si imbatranirea anvelopelor).

Sper ca va este de ajutor ce-am scris eu aici. 🙂

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *