De ce este atat de important marketingul online?

vrei mai multi clienti

(p) Este din ce in ce mai clar faptul ca era in care ne aflam este dominata de tehnologie. Indiferent ca vorbim de mediul social, politic, cultural, sportiv, etc. tehnologia isi lasa amprenta in fiecare aspect al vietii noastre cotidiene. Tocmai de aceea este foarte important ca si in cazul unui business fie el la inceput de drum sau cu o vechime de cativa ani sa lasam la o parte tehnicile invechite de a ne creste cifra de afaceri si sa apelam la instrumente eficiente care ne ajuta sa obtinem rezultate pe termen mediu si lung, unul din acestea fiind marketingul direct.

Aceasta reprezinta unul dintre cele mai eficiente si importante moduri prin care o companie reuseste sa creeze o legatura stransa cu cei care fac parte din nisa pe care aceasta se axeaza si cel mai important castigand increderea consumatorilor si fidelizarea acestora printr-o varietate de canale foarte simple si la indemana, dar in acelasi timp foarte eficiente, cu rezultate pozitive intr-un timp relativ scurt, cum ar fi: email marketing, sms marketing, fax marketing, telemarketing, social media. Fiecare forma de comunicare directa cu persoanele-tinta include o posiblitate si o solicitare a unui feedback.

Toate aceste canale impreuna formeaza acea tehnica de promovare numita direct marketing .

Un alt avantaj al companiilor care apeleaza la aceste metode de promovare este faptul ca au posibilitatea de a comunica eficient si constant cu cei carora li se adreseaza,isi pot crea mult mai simplu o reputatie pozitiva in randul consumatorilor prin crearea de diferite programe de fidelizare,concursuri interactive,newslettere etc.

Se pot adresa mult mai usor clientilor avand posibilitatea de a patrunde exact in sfera de interes in functie de anumite criterii de selectie, cum ar fi: varsta, ocupatie, sex, nivel studii, clase sociale, s.a.m.d.

Este evident ca metodele de promovare prin intermediul canalelor de televiziune si al reclamelor radio, se dovedesc a fi mai putin eficiente in aceste conditii, datorita lipsei de maleabilitate si a mai multor restrictii generate de anumiti factori.

In concluzie, strategia invinge! Marketingul direct este instrumental efficient pentru castigarea clientilor si pentru fidelizarea lor.

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *