Salut!

Asa cum ati fost anuntati, proprietarul acestui blog si-a luat o mica vacanta si v-a lasat in grija mea. 😀 Eu sunt Dana, sora lui Fulgerica, iar in urmatoarele zile va voi povesti cum a fost excursia in jurul Europei, din care m-am intors de curand (de altfel, este si prima mea iesire cu masina din Romania).

Ca un mic rezumat:

-cat a durat: 14 zile;
traseu: Brasov – Budapesta – Viena – Praga – Berlin – Muntendam (Olanda) – Amsterdam – Munchen – Brasov;
– cine: eu, 2 prieteni si… un logan;
cat am cheltuit (eu): 900 euro si un pic (cazare, mancare, benzina si ceva suveniruri);
distanta parcursa: ~5.100 km.
Ce am vazut, ce oras m-a impresionat, unde am stat si alte cele voi incerca sa detaliez in posturile urmatoare. Si poze vor fi, bineinteles!
Pe curand! :D

PS: O mica mostra de civilizatie, la doar cativa kilometri de vama Bors, pe autostrada din Ungaria: o parcare.

Ingrijit, (nu extrem de) curat, functional, moca. La noi? Pe cand?

Dana

28 Comments

  1. a doua blogsitteritza pe care o vad.
    Vad ca e la moda:)
    Welcome Dana.
    Doar 900 euro?
    cat a costat cazarea in fiecare tzara?

  2. daaa… nici mie nu mi-a venit sa cred ca am cheltuit doar atat. mi-a fost greu sa ma abtin de la multe…
    n-am cautat lux, ci doar un loc unde sa ne odihnim dupa o zi de alergat. de exemplu in praga am dormit la un camin de studenti, care peste vara se transforma in hostel. aici am dat 33 euro/camera/noapte… sau in amsterdam n-am prea avut noroc cu cazarea si am dat ceva mai mult: 150 euro/camera/noapte la un hotel de 2-3*.. 😐

  3. aha… deci exista civilizatie dupa granitele acestei tari…

  4. Si avem primul pupincurist!

    Normal ca o pupi in fund gandirea ta : e fata, pui commenturi aici, o aperi si realizeaza ce persoana interesanta esti, se indragosteste de tine, iar tu o sa ai prima femeie din viata ta.

    Altii care nu gandesc ca tine se prind de gluma.

  5. Ai cheltuit putin pt o distanta atat de mare parcursa..foarte tare

  6. Hola Dana, in sfarsit un post interesant pe blogu’ lu’ frate-to 🙂 (glumeam)

    Cat ai cheltuit tu in mica plimbare prin europa nu mi se pare nici mult nici putin, e ok. Am mai facut si eu 2 astfel de ture, acum ma pregatesc sa o fac pe a 3-a, deci putina experienta in asa ceva am.

    Pentru ca au trecut 2 ani de cand am facut ultima excapada de genu, vroiam sa te intreb cum a fost cu cazarile pe unde ai stat. Le-ai avut programate de la plecare (eu de obicei nu fac asa ceva) sau te-ai ghidat dupa ceva… cum nimenreai la hoteluri ieftine, le stiai dinainte sau intrai din hotel in hotel, asa cum am mai facut si eu.

    Multumesc mult si abia astept posturile in care o sa detaliezi calatoria.

  7. Ai cheltuit k, eu cand am fost in Germania luam nr de tel de la pensiuni de pe GPS in functie de pozitie :D. Ah apropo ai vazut in germania toaletele alea care dupa ce sunt folosite isi spala singure capacul si pe urma le usca? :D. Dar donnerul l-ai incercat din austria sau germania?

  8. @ criserb: nu, nu ne-am planuit rezervarile pt ca nu stiam exact cat stam in fiecare loc. singura rezervare facuta de acasa a fost cea din budapesta. in rest, faceam rezervari on-line cu o zi inainte sa ajungem la destinatie. dar… fiind perioada concediilor peste tot, n-am avut tot timpul noroc si nu gaseam cazare chiar ieftina, asa ca plecam la ghici 😀 ne-a ajutat f mult gps-ul, pe care daca nu-l aveam eram morti.

    @andrei monciu: n-am fost curioasa sa vad toate toaletele de pe traseu sincer. nu sunt mare fan 😛

  9. Vai, sa vezi cand vine Fulgerica si vede ca ai fost lenesa si nu ai pus articole zilnice 😛

  10. Da, la ei pana si wcurile impresioneaza:D mai scrie ca scrii bine…te face fulgerica bloggeritza de prima clasa:D

  11. Sora lu Fulgerica, adica Dana, mai pune ceva pe foc ca e foame, zic si eu asa, lasa-ne cu reclama la Logan(aia nu-i masina) zi si tu de shopping super tare(900?)

  12. Salut, Dana !
    Spre Budapesta ai trecut prin Sibiu? Si eu trebuie sa plec in Ungaria cu masina si nu stiu daca e bine sa fac drumul clasic, pentru ca am auzit ca sunt lucrari, sunt muuuuuuulte semafoare pana la Sibiu (mai multe de 50). Cineva ne-a recomandat sa facem un mic ocol, sa o luam prin Sighisoara si de acolo spre Arad…
    Tu ce imi recomanzi ?

  13. @Cris: iti recomand sighisoara – tg mures – cluj – vama bors… depinde acum unde vrei sa ajungi in ungaria. in orice caz fugi de sibiu.

  14. Tot prin Budapesta trebuie sa trec si eu, dupa care Viena si Italia. Mersi mult de indicatii… mi-ai schimbat viata … 😀

  15. Da si eu am fost vara asta oleaca prin europa 13 zile

    Traseu :

    Bucuresti – Budapesta -Torino – Zurich – Berna – Geneva – Monaco – Nice – Cannes – Barcelona – Milano -Verona – Venetia – Budapesta – Bucuresti

    Ce pot sa spun am cheltuit cam 1500 eur dar mi-am cumparat si destule lucruri nu suveniruri pt ca nus genu cu suveniruri alceva DINCOLO de granita e CIVILIZATIE aici e TIGANIE atat am de spus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *