Parkour romanesc

NU am vazut niciodata pe blog-ul tau despre asa ceva….Ti-am mai trimis odata un mail dar nu l-ai bagat in seama…Spune-mi si mie daca ceea ce vei vedea in urmatoarele doua filmulete nu este interesant? De 4 ani jumate intru tot mai adanc in tainele acestei arte a miscarii: Parkour. Posteaza te rog macar unul din filmulete, care ti se pare tie mai interesant…sunt curios sa vad ce zice lumea.

El este Skypici…..


bullets

54 Comments

  1. Mi se pare f interesant, dar nu as incerca niciodata, mi-ar fi frica sa nu-mi rup gatul

  2. Fenomenul abia prinde contur in romania. Oricum, respect pentru acest Skypici care face ceva, nu ca altii care se arata interesati de acest “sport” si raman la stadiul de “wanna’ be”. Il consider totusi un sport periculos si greu de realizat daca nu ai aptitudine inspre el. Merge bine cu o muzica foarte rapida, gen dnb 🙂

  3. Fain realizate filmuletele. Bune miscari, cam rar vezi asa la traceurii din Romania.

  4. Parkourul este un sport extrem dar tot in acelas timp si distractiv de aceea il practi si eu de mult timp si miar place sa fie populat ca si fotbalul in lume.

  5. siuncer in sfarsit vad asa ceva si in romania (sper ca in romania ca nu zice niciunu nimica) sport frumos la care pe langa niste brate cat kina trebe sa ai si tupeu felicitari artistilor

  6. Stiu o trupa din Tulcea care practica acest sport de 2 ani. Chiar e si asta o arta. Inainte sa te apuci de parkour, trebuie sa inveti sa cazi.

  7. Baietii se descurca bine, imi plac foarte mult catararile, de ex la sfarsitul primului film cand se catara tipul pe centrala..

  8. Foarte tare!
    Am mai avut asa ceva si prin Bucuresti, in urma cu mai bine de una, si sper sa prind ceva mai multa amploare fenomenul.
    Mi se pare un sport extrem foarte interesant!

  9. Este frumos acest sport dar nu cred ca este pentru oricine. Eu nu ma vad practicand acest sport 😀

  10. bravo baieti si eu practic si chiar nu te plictisesti de acest sport k tot timpul ai ceva de invatat 8-> good luck

  11. unimpressed sry
    e un copil de 16 ani prin bv care se misca si mai bine , lenea ma opreste sa caut acuma pe youtube

  12. @Yo – scopul acestui articol nu este de a promova ideea de “cel mai bun” ci este doar un exemplu.

    What’s your point?

  13. Sincer, chiar nu mi se pare un lucru interesant acest hobby, un fapt de remarcat. Nu inteleg distractia, scopul, etc. In afara faptului ca iti expui viata unui risc enorm, altceva nu observ. Nu cred ca e un hobby de apreciat.

  14. @wassup – incearca sa gandesti chestia asta din prisma unui copil de 16 ani. 😀 sau 19, nah!

  15. @bullets – “my point is” nu stiam ca parkour mai are nevoie de publicitate. Este deja vechi.
    my2cents

  16. Nu sunt pasionat de parkour si sa nu o ia domnu` din filmulet personal dar mi se pare genial de amuzant cum fiecare parkourist incepe sa fuga dupa ce efectueaza o saritura sau ceva :)) adica, e misto asa cand pur si simplu iese din cadru dar daca il vezi live cum fuge spre.. nimic si apoi se opreste.. :))

  17. @yo: in parkour nu exista rivalitate, fiecare se antreneaza pentru el, nimeni nu este mai bun decat altul

    @wassup: fiecare cu hobby-ul lui, asa cum unora le place sa colectioneze monezi, noua ne place sportul, adrenalina si nu este deloc periculos acest sport/arta (cum vreti sa-i spuneti) atata atimp cat pornesti de jos, si incepi incetul cu incetul. NU ESTE UN SPORT EXTREM!!! Dar acum..fiecare cu ale lui…app am 20 de ani, iar David Belle face 36 de ani anul acesta si inca mai practica. (David Belle fiind cel care a jucat in B13, Babylon A.D. si multe altele)

    @yo din nou…parkour este vechi doar pentru cei care s-au apucat numai ca sa fie la moda, sa dea gagicile pe spate, si acum au trecut la altceva, care este LA MODA. Cei carora le place cu adevarat nu va pieri niciodata entuziasmul.

    @Victor: intr-un film se arata miscarea continua, fluida. Scopul parkour-ului este acela de a ajunge de la punctul A la punctul B in cel mai rapid si fluid mod posibil, iar noi ne imaginam un traseu in acel filmulet… Nu cred ca este om care sa nu fi fost pus intr-o situatie in care trebuie sa fuga de cineva sau dupa cineva…

    In fine eu nu vroiam decat sa aud niste pareri, sa vad ce mai crede lumea despre parkour. Multumesc mult Fulgerica :*

  18. da, asta am obs si eu, filmeaza scene de maxim 10-15 secunde care sunt taiate si adaugate. inca nu au ajuns la nivelul celor francezi 😀
    apropo cum se numeste melodia cu ” i put some new shoes in the table..” ?

  19. Nu-mi pot imagina cum s-a urcat pe perete in ultima parte din primul filmulet.

    Foarte interesant…

  20. Razor melodia se numeste “Paolo Nutini – New shoes”…scrie si la sfarsit…inca nu am ajuns la nivelul celor francezi pentru ca ei fac de 18 ani de zile, in Romania se fac doar de 4 ani…si nici nu avem locurile care sunt in Franta, adica trasee, de aceea facem intr-un loc, taiem si lipim, ca sa para un traseu ;)…ai inteles acu?

  21. da, nu am vazut integral.. am aruncat cateva priviri 😀 mersi

  22. @Skypici: daca tu zici asa. Eu zic ca e periculos, din cauza ca oricand poate aluneca mana sau ceva de genu si te afli la o inaltime putin mai maricica si cazi, pe spate sau alta pozitie nefavorabila, si nu mai ai ce sa faci. Si viata ta poate depinde de chestia aia.

  23. E bine daca ar fi de la o inaltime mare, ca pana jos ai avea timp sa stii cum sa cazi ;)….e naspa cand se intampla de la o distanta mai mica si nu ai timp sa reactionezi…se mai intampla da na…chiar si de-ai muri..macar mori facand ceea ce-ti place. Decat sa dea un idiot beat la volan peste mine cand ies din bloc, mai bine ma lovesc facand asa ceva :-??

  24. Fiecare cum ii place :)) Macar pe ala mai poti sa il eviti cu tehnicile invatate, sari pe capota.. s.a.m.d :))

  25. imi aduc aminte de jump-urile si trick-urile care le faceam in q3 pe dm17 … ce vremuri

  26. da alex…este mult mai mult decat a sari peste garduri si ziduri…totul tine si de psihic…

  27. imi zici si mie cineva cine este interpreteta din primul clip?

    multumesc

  28. Da, usor-usor se dezvolta si la noi. Dar inca esti privit foarte ciudat de trecatori, si amenintat de autoritati. Si inca nu putem face nimic (sunt traceur)…

  29. eu ma numesc rafael mie imi place parcuru si eu vreu sa fac vidio clip cu parcur cum sal fac??

  30. parcuru este un sport care te dezvolti nu toti pot parcuru si nul inteleg acest sport da stiti parcuru este un dar incare trebuie sal folosesti daca cineva iti spune ca parcuru tu nu poti tu nu la sculta prinde ritmul tau si pe tine nimeni nu te va opri credema

  31. man si eu as vrea sa fac parkour dar nu am cu cine si singur zice lumea ca is nebun…..si nici nu prea stiu tehnici si altele…….daca e cineva care fac parkour din bv sa imi dea si mie id plz

  32. Poi si io am inceput de 3 sap ma antrenez cu vro 2 prieteni dar as dori sa ma antrenez si cu alti care practica acest sport k chear daca imi rup o mana sau gatu stiu ca am facut ce mi-a placut si adv ca cine se gandeste k sport asta te intareste si psihic si fizic.

    Skypici as vrea sa ne antrenam k am inteles ca esti din Bucuresti de pe unde totusi id meu e The_Printul sunt incepator dar as vrea sa ma antrenez cu unu care stie mult mai multe decat mine a si scopu meu pt acest sport e ca vreau sa vad ce senzatie aia de la etaju 1 2 sa sari sau sa faci acrobati… chear as vrea sa imi iasa si mie toate alea nu fac pentru nimanui pentru mine insumi ….

  33. @Katalin
    Daca vrei sa practici parkour ca sa vezi ce senzatie ai cand sari de la etajul 1-2 sau sa faci acrobatii, mai bine nu.

    Parkour inseamna altceva, daca vrea cineva sa afle mai multe, sa caute forumul comunitatii parkour din romania.
    Este sport extrem numai pentru cine nu stie ce inseamna parkour cu adevarat sau cine practica de cateva luni si apoi se lauda ca sare de la etajul 1 sau 2. Pentru practicantii constanti si care inteleg cat de cat parkour-ul, nu e deloc sport extrem.
    Ultimul lucru pe care vreau sa il mai spun e ca oricine poate practica parkour si daca ai putin cap sa te informezi sau sa fi indrumat de cineva care stie, nu iti rupi nici o mana, picior sau mai stiu eu ce.

  34. sunt o fana a acestui sport,daca i se poate spune asa.Mi se pare nereal ce fac ei si ii felicit pentru asta.Cred parckour-ul poate fi singura modalitate sa fi liber,intr-o tara ca asta.

  35. Nu e nimic ireal in parkour, e doar antrenament si iar antrenament. Si dorinta de a-ti dezvolta corpul si mintea. Si binenteles, dorinta de libertate. Nu stiu alta activitate care sa imi fi dat vreodata un sentiment de libertate asa cum imi ofera parkourul.

  36. Fac parkour de 1 an si 5 luni care vrea sa mai faca.Sunt din Bistrita acum fac si handball si nu mai prea am timp de pk

  37. sall aceste doua filmulete mi se par foarte interesante si ii respect pe cei care leau facut…sunt din Bucuresti si de o saptamana mam apucat si eu de parkour(zic eu)deocamdata lucrez la Basic Roll si as vrea sa perfectionez aceasta miscare pentru inceput.Mai am o nelamurire cu al doilea clip deci nu gasesc mel aia din el … nu se numeste nici Bonobo – The plug nici Paolo Nutini – New Shoes, in clip apare versu asta ,, there are million ways to surrender…”dar in nici una din amble melodii nu apare dak stie cineva cu ce ar trebui sa incep la parkour sa ma contacteze la acest ID black_furry2006 MULTUMESC!!!

  38. dar tot vreau sa aflu cum se numeste melodia din al doilea CLIP…sa posteze cineva care a gasit melodia . MS!!!

  39. sal….parkour este un sport extrem si in acelasi timp distractiv si nu am oameni cu cn sa fuck cn este interesant sa ma contacteze pe id dany_cstrike2000 plzz:*:*

  40. =)) Stii niste miscari bune? Nu exista miscari bune in parkour, exista miscare si atat. Poate stii niste miscari bune de dans :)).

  41. eu am 3 ani shi practic parkour de aproape 5 luni…si aveti dreptate cand spuneti ca daca ai entusiasm si nu te iei tot timpule nu iti va pieri niciodata entuziasmul

  42. Am facut 5 ani parkour ( noi am fost primi) dupa modelul David Belle ( best traceur in the world) cu ceva simplu leise , dash , monkey. dupa acea am trecut la complexe flipuri ( all: butterfly. back flip, front fip , gainer) sunt din Bistrita si deja am inceput sa ma plictisesc. cunosc toate traseele. intr-un oras mic 50.000-100.000 locuitori mai nult de 6ani nu ai cum sa faci. iti se pare riscant la inceput dar dupa ce incepi sa cazi sa cazi si iar sa cazi inveti tehnicile de a nu te lovi. e greu sa faci pk dar ori cine poate sa il faca. la inceput eram mai plinut si am crezut ca nu o sa reusesc sa fac ce facea idolul meu(DAVID BELLE). am reusit si acum am un corp de ividiat. (17 ani)NU VA DATI BATURI, NIMIC NU E IMPOSIBIL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *