Bear Grylls a fost in Transilvania

bear-grylls-a-fost-in-transilvania

Fost membru al forţelor speciale, Bear Grylls a fost instruit ca expert în supravieţuire în armata britanică, are centură neagră în karate şi este un experimentat alpinist de mare altitudine. Grylls şi-a demonstrat spiritul îndrăzneţ prin numeroase realizări inedite, cum ar fi cina servită la cea mai mare altitudine, pe o masă suspendată sub un balon cu aer cald, la 7500 m deasupra nivelului mării, sau prima traversare neasistată a apelor îngheţate ale Atlanticului de Nord, într-o ambarcaţiune gonflabilă deschisă, rigidă. În plus, în 1998, la 23 de ani, Bear a devenit cel mai tînăr alpinist britanic care a cucerit Everestul.

de aici

Bear Grylls, da, chiar el. Bear Grylls a fost in Romania pentru a filma un nou episod din “Ultimate Survival” asa ca a facut ce stie el mai bine: a  mancat niste excremente de urs,  un melc, un pastrav insa a crutat o salamandra. Si-a facut el de lucru pe acolo ( prin Muntii Apuseni pe undeva) prin padure, a facut un foc, s-a intalnit cu un urs, ce mai, omul e expert in tehnici de supravietuire.

Nu stiu de ce  dar am impresia ca a fost cam prin aceleasi locuri pe unde mergea bunica-miu prin padure la cules de ciuperci. Si presupun ca daca se intalneau  iar bunica-miu  il invata pe Bear Grylls sa aprinda un foc utilizand scamele din buric, stateau la un ceai de dude apoi il ducea acasa sa mance o tocana si sa lase prostiile.

Oricum , daca sunteti interesati, mai jos aveti episodul rulat aseara pe Discovery Channel (luati-l cat e cald ca poate dispare):

Part 1:

Part 2:

Part 3:

Part 4:

Part 5:

bullets

84 Comments

  1. TI-am lasat si eu comment inainte sa pui materialu asta ca a fost in romania 😀

  2. Eu l-am vazut doar aseara (episodul din Romania) si chiar mi s-a parut interesant. 😉

  3. Episodul asta a fost filmat candva prin vara undeva pe langa Fagaras, din cate stiu. Si de data asta nici nu era asa departe de civilizatie ca de obicei. 🙂

  4. Si eu l-am vazut acum vre-o 3 saptamani prima oara ! 🙂

  5. Daca dadea de un cocalar prin padure pe la noi , aia era… Ce ursi ce mancat omizii….

  6. eu zic ca-i de ras episodul asta. el face ultimate survival unde eu vara fac picnic. fac pariu ca avea si semnal pe mobil :))

  7. tulai tulai, mie imi place bear foarte mult, si l-am urmarit constant, da la faza asta ii de rasu curcilor, gropa din partea a treia care o coboara, ii Groapa Ruginoasa de la Padis, unde fusai eu amus 5 ani, si drumu nu ii foarte departe.

    frumos facut, importante invataminte, doar ca daca te ratacesti in apuseni, satele is foarte aproape.

  8. Salut

    Ce sa zic bear e the best……am poza facuta cu el in gara la busteni l-am ajutat sa-si cumpere bilete la tren, a filmat o buna bucata din episod pe drumul spre cabana poiana izvoarelor unde de altfel sa intalnit si cu ursu. Cat despre faptul ca uneori filmeaza si este destul de aproape de civilizatie n-am ce spune aici este vorba in primu rand de ceea ce face el si ceea ce ne invata…..si de ce nu trebuie sa tinem cont si de faptul ca, chiar daca este destul de aproape de civilizatie uneori este destul de greu sa dormi prin padure ….etc…

  9. Voi chiar credeti? Nu vedeti ca e facut totul la calculator? A fost in Muntii Apuseni, langa Arieseni, iar unde a fost el la 200 m era autostrada, a vazut si el un iepure si l-au facut urs.

  10. Ma uit de multe ori pe discovery si deseori ma uit la tehnici esentiale de supravietuire si cred ca nu e trucat.Are omu’ calitati de supravietuitor atunci de ce sa fie trucat?

  11. Arata bine pentru cei ce nu stiu ce e in romania. Pana la urma scopul este sa te invete tehnicile de supravietuire nu unde se filmeaza. Adevarul e ca te poti si pierde prin munti nostri dar daca ai un pic de simt al orientarii gasesti un drum, un sat, sau orice alceva intr-o zi. Episodul nu e facut tocmai pentru romani si mai ales pentru cei umblati prin paduri.

  12. Mdah….eram curios si eu sa vad acest episod….avand in vedere faptul ca tehnicile sunt importante, va spun: Groapa Ruginoasa:muntii apuseni.traseul porneste undeva la 10min de mers pe jos de la partia din vartop(aproape de arieseni).Groapa sus numita e la 15 minute de urcus de la sosea, un traseu accesibil tuturor.Colegii mei au coborat cu schiurile unde bear a coborat cu coarda.Nu e cel mai periculos loc din groapa.Putea cobori lejer prin zona din stanga, unde au mai ramas ceva brazi.In fine.Ideea e ca puteti vizita acest fenomen natural si in timpul iernii, fara a va fi frica de ursi.Este una dintre(daca nu cumva ma insel a 2a)cele mai mari gropi naturale din europa, formate in urma prabusirii muntelui din cauza eroziunii.Si, daca stati la marginea ei si faceti liniste, auziti in continuare cum cad pietre din minut in minut, deci fenomenul de eroziune continua.De acolo porneste un traseu spre pietrele negre, niste stanci frumoase de langa sosea, puteti merge spre valea sighistelului, o vale cu peste 200 de pesteri naturale si un canion superb, inapoi spre vartop sau, pe unde a plecat el, spre cheile galbenei, un traseu superb.

  13. si mai traiesc colegii tai dak o coborat cu schiurile?:)) dute si te impusk:)

  14. s-a cam facut de ras de aceasta data bear. de la groapa ruginoasa (in care sigur nu ati schiat) ai traseu fain pana la padis, iar la cetatile ponorului, unde-i si pestera, coboara si copii mici. cel mai nereusit fapt a fost k drumul sau s-a terminat (unde a facut saltul ala) cam la 200 de metri de unde a dormit. ma intreb dak si celelalte episoade is facute la fel.

  15. nu e vorba de nici un trucaj.
    am vazut si eu episodul, si zona seamana foarte mult cu padurile din Harghita – au si multe vagauni, si peretii aceia de calcar pe care i-am vazut in copilarie.

  16. romania a fost de distractie, uitati-va ce a facut in celelalte episoade, sa vad vad eu pe acolo. Dar de comentat sunteti buni

  17. am vazut unele episoade cu el. Cel mai tare misa parut cand a supravietuit in desert

  18. filmarea este facuta in Apuseni, zona Padis, Cetatea Ponorului, etc, am facut de multe ori traseul, pot sa spun ca este destul de departe de “civilizatie”, va recomand aceste meleaguri.

  19. ce naspa ca acuma ii ia locul un mosX(:(( si acuma se da numa duminica la 11 seara

  20. nu aveti ce zice….tipul chiar este bun sh am invatat multe de la el,chiar dak nu o sa ajung niciodata acolo unde se duce el[ex:Patagonia],dar e tare…misto sfarsitul

  21. Omul asta este expert in supravietuire, asta e clar! Are insa o intreaga echipa in spate care il ajuta in situatii periculoase.In cazul de fata era o zona frecventata de turisti (apuseni), deci nu foarte periculoasa, dar nu asta este important!!!! El arata ce poti sa mananci, sa bei, cum sa dormi cand te afli intr-un mediu ca ala! E irelevant daca satele erau la 2 km de el sau ca avea semnal la mobil! regulile sunt valabile in orice situatie pt mediul ala! Asa ca nu mai criticati aiurea, ca v-ati plimbat si voi pe acolo si ca e usor!

  22. Sunt de acord cu tine Laur. Cred ca deasemenea esti si primul care a reusit sa scrie un mesaj complet corect , fara a fi nevoie de descrifrare. Te respect ca scrii romaneste, nu r0m@n35h7e .

  23. serialul din Romania are o singura greseala : cand s-a balansat in coarda pana la o terasa a alunecat si a cazut la un metru si ceva pe grohotis de unde repede s-a urcat inapoi. vroia sa dea senzatia de pericol , dar de fapt nu era deloc !

  24. Toti cei care au zis de zona gropii ruginoasa, au dreptate. E o zona usor accesibila la picior de la soseaua de la iesire din arieseni, eu am urcat in vara asta cu fiica mea de numai 2 ani acolo si am facut poze pe marginea gropii, dupa care am coborat pe traseul care iese la partia vartop. Ma mir ca au reusit sa scoata din cadru toate indicatoarele turisitice care impanzesc zona si marcajele traseelor de pe copaci. E plin de ele. Problema nu ar fi ca nu se pricepe, problema e ce vinde el prin emisiunea asta. Conceptul vandut de el este ca el fiind parasutat intr-o zona departe de civilizatie, in ciuda conditiilor ostile reuseste sa supravietuiasca si sa gaseasca civilizatia, toate astea cu mijloace rudimentare. Se vrea a avea si un scop educativ. Dar ce educatie e aia care te invata sa escaladezi groapa ruginoasa cu o creanga, cand daca te uiti in sensul opus marginii ei, vezi satele pe munti si auzi zgomotul soselei daca e liniste. Caca de urs cred ca era de fapt o prajitura cu ciocolata facuta in forma de caca!! (ultima e o gluma)

  25. Poate ca episodul din Romania nu a fost prea reusit, dar sa va vad pe voi istetii care comenteaza, supravietuind in desert la peste 40 grade C, sau in polul nord la -40 grade C, nu mai vorbiti ca mancati c…t degeaba !!! doar pt. cei care critica

  26. Poate ca episodul din Romania nu e foarte reusit dar Bear e un om extraordinar, puteti comenta voi ce vreti. Avand in vedere ca dupa numai 2 ani de cand si-a rupt spatele in 3 locuri a urcat pe Everest spune ceva. Eu il ador pe omul asta. Ionut as fi vrut sa fiu in locul tau sa il intalnesc pe Bear si sa-mi fac o poza cu el 🙂

  27. bha ce va mai faceti impresi el vede drumu din elicopter de cand sare din el
    nu e cine stie ce…

  28. voi aia care comenteti faceti si voi ce face el si mancati ce manaca el si apoi sa comentati ca voi nu ati rezista nici o zi acolao unde merge el si apropo nu pierd nici un episod

  29. din cate stiti aceasta emisiune e un “how to” nu un documentar .. e si normal sa nu isi piarda ff multa vreme intr’un singur loc 🙂 vine, arata ce are de aratat (tehnici de supravietuire, care, vreti nu vreti, le’ar prinde bine romanilor care se ineaca la mal) si pleaca … mai stiti si ca multe din astea sunt trucate pentru a va arata CUM si CE sa faceti in situatii de genu 🙂
    in fine, bear e unu dintre cei mai tari oameni alive, doar pentru ca face ce face 🙂 pentru el e si un hobby, si un job si cam de toate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *