The Story of Bottled Water (2010)

The Story of Bottled Water, released on March 22, 2010 (World Water Day) employs the Story of Stuff style to tell the story of manufactured demand—how you get Americans to buy more than half a billion bottles of water every week when it already flows from the tap. Over five minutes, the film explores the bottled water industrys attacks on tap water and its use of seductive, environmental-themed advertising to cover up the mountains of plastic waste it produces. The film concludes with a call to take back the tap, not only by making a personal commitment to avoid bottled water, but by supporting investments in clean, available tap water for all.

Un documentar extrem de interesant despre apa imbuteliata in sticle de plastic. De ce suntem nevoiti sa cumparam aceasta apa cand ea curge linistita (si ieftina) la robinet)? V-ati intrebat vreodata? 🙂 Cred ca da si raspunsul in general a inclus si fraze ca “are mult clor” “e nociva” “eu nu mai beau apa de la robinet de vreo 10 ani”. Dupa vizionarea acestui documentar veti ca solutii pentru apa de la robinet exista insa….



[thx to mArS]

bullets

12 Comments

  1. nu uita ca traiesti in Romania si noi nu avem statie de epurare. asa ca voi continua sa beau apa cumparata!

  2. am baut vreo 2 luni continuu in uk doar de la robinet pana cand m-a luat o durere destul de deranjanta de stomac si am revenit la imbuteliata… e o tampenie sa cumperi apa asa dar momentan eu consider inca apa de la robinet a fi de calitate mult inferioara apei imbuteliate mai ales ca noi romanii si asa nu ducem lipsa de izvoare si tinand cont cat de industrializata e tara.. nici poluarea nu e o asa mare problema

  3. Beau apa de la robinet de 22 de ani si nu am nimic. Sunteti ridicoli astia cu apa imbuteliata…e exact cum s-a spus in video. E tot apa de la robine, poate mai putin filtrata.

    Vrei asta si acasa? Cumpara un filtru de apa si instaleaza-l singur, nu e dificil si garanatat iesi mai ieftin on the long run.

  4. Toata discutia depinde de un lucru foarte important: localitatea de unde se bea apa de la robinet. Bucuresti, Iasi, Constanta, Calarasi, etc. …. intr-adevar nu e recomandat sa folosesti apa lor. E infecta si toti inchid ochii. Statiile de epurare si sursa apelor e foarte importanta. Am stat in Iasi si Bucuresti si stiu cat de nociva poate fi. Acum is in Roman si e ceva mai acceptabila (deci nu cumpar pic de apa imbuteliata). Mai mult mi s-a parut o imensa prostie sa cumpar apa plata, de cand a aparut ea pe meleagurile noastre. Mai bine o aduci in bidoane de la izvoare:)

  5. pai cum sa beau apa de la robinet cand e cu rugina si daca insist 2-3 zile doar cu ea tot cam atat stau pe wc…. (stau in Bucuresti)

  6. Fiecare este liber sa bea ce doreste. Cred ca cel mai important este sa facem asta fiind informati asupra consecintelor alegerilor noastre.
    Interesant materialul.
    Nicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *