Concurs: Arata-ne Romania ta!

Stati asa, nu atingeti telecomenzile pentru am ceva important sa va prezint. Daca in titlu nu gasiti pluralul, mi-am zis ca totusi e mai bine sa va zic inca de la inceput:  am sa va prezint nu unul ci doua concursuri, primul desfasurat de Adevarul in colaborare cu Agentia MB Dragan, iar altul aici, la mine pe blog.

1. “Arata-ne Romania ta – Castiga o excursie de 10 zile prin tara”– o actiune care promoveaza obiectivele turistice din Romania.

Pagina concurs: http://flashmob.myadevarul.ro/

Premii: 10  colectii  de carti Adevarul (colecţia NG Traveler), 200 ghiduri National Geographic Traveler si o excursie in Romania in valoarea de 2.000 euro.

Ce trebuie sa faci:

Ai doua modalitati de a participa la concurs: Twitter sau/si Facebook. In perioada 06 septembrie – 04 octombrie 2010, poti face urmatoarele lucruri:

  1. Intra pe Facebook.
  2. Incarca o poza cu un obiectiv turistic pe aplicaţia “Arata-ne Romania ta” de pe Facebook. Foloseste optiunea “Adauga poza” si in formularul ce apare, adauga un titlu si o scurta descriere pentru imaginea ta, apoi incarc-o. Imaginea ta va aparea in galeria aleasa de tine.
  3. Strange cat mai multe Like-uri.

SI / SAU

  1. Intra pe Twitter.
  2. Scrie tweet-uri despre calatoriile tale prin tara folosind hashtagurile #natgeoro sau #ghidromania. Tweet-urile tale vor aparea, in timp real, pe pagina Live, alaturi de mesajele altor participanti. Hashtag-urile sunt folosite pentru a putea contoriza concurentii si a afisa mesajele voastre pe pagina Live

Când se oferă premiile?

La data de 07 octombrie vei afla dacă ești câștigătorul marelui premiu ( Mai multe detalii gasiti aici).

2. Concurs pe fulgerica.com in colaborare cu Agentia MB Dragan


Premiu: O colectie  NG Traveler.

Ce trebuie sa faci: Comenteaza la acest articol si descrie ceva interesant vazut/experimentat in calatoriile tale de prin tara sau de peste hotare. Scrie despre ce te-a impresionat placut, nu e nevoie de prea multe detalii. Foloseste cele mai potrivite cuvinte astfel incat cei care citesc acest post sa poata fi atrasi de locatia respectiva, trebuie sa-i faci sa-si doreasca sa o viziteze.:) La nevoie puteti folosi linkuri.

Conditii de participare: Nu participa la concurs comentariile off-topic. Descrierile trebuie sa contina minim 50 cuvinte (un tool de numarat aveti aici). Puteti participa cu oricate comentarii doriti cat timp acestea descriu chestii diferite. Comentariile pot fi insotite si de linkuri catre poze sugestive. Nu se accepta linkuri catre un site, forum, blog ci doar catre poze sau filmulete.

Update: La concurs se pot inscrie si posturile scrise pe blogul personal cu conditia ca acestea sa fie publicate dupa data de 09.Septembrie 2010 si sa contina un link (trackback) catre acest post. Articolul trebuie sa contina textul: particip la concursul “Castiga o colectie  NG Traveler pe fulgerica.com“.

Perioada de desfasurare: 10.09.2010 – 07.10.2010.

Desemnarea castigatorului :  9 Octombrie 2010, prin tragere la sorti.

Succes tuturor.

bullets

25 Comments

  1. Turism intr-o tara acoperita in mare de roci si pietre, turism in Grecia. Am fost in Grecia acum 2 ani de zile, dupa 3 ani de munca, fara nici un concediu. Am fost la o agentie turistica, si am cautat o locatie mai putin cunoscuta, pretentia suprema fiind o locatie fara:romani. Zis si facut, reprezentantii agentiei mi-au recomandat Platamonas, o statiune turistica greceasca situata la sud de Katerini. Privelistea e incantatoare catre muntele Olimp si catre castelul din Platamonas. Statiunea este la sud de celebra statiune Paralia Katerini si nu este atat de animata si aglomerata ca aceasta, perfect pentru mine, fiind majoritatea timpului inconjurat de localnici decat de turisti de toate natiile. Mai jos, va uploadez cateva poze, pentru a va face o idee. http://www.flickr.com/photos/27373253@N05/3880485785/ , http://www.flickr.com/photos/27373253@N05/3880485775/in/photostream/

  2. Concurs pe fulgerica.com…

    Praga. Curatenie, bere ieftina si de calitate, strazi curate si intortochiate, mancare ieftina si gustoasa (incearca rata pe varza si gulasul), oameni cu zambetul pana la ureche şi chelneri simpatici foc. Arhitectura impresionanta. Statul pe jos pe pod sau plimbarile cu vaporasul pe viltava, te fac sa te simti cel mai liber om de pe glob. Ia rucsacul si fugi in cel mai relaxant loc. Prague is a dream come true.

    Ps: E si ieftin, e si aproape!!!

  3. O experienta placuta a fost pentru mine un weekend la Portita. Pe langa faptul ca se ajunge doar cu salupa si asta impiedica mare parte din pitipoancele si cocalarii care nu coboara din “bemveu” sa ajunga acolo, poti avea norocul sa fie perioada licuricilor de apa. Nu stiu daca este o perioada fixa, insa eu am fost in iulie si daca inoti noaptea, se aprind in jurul tau in apa sute de luminite. Priceless!

  4. ^Licurici? A zis cineva licurici? :))
    Desi am vizitat si alte tari, excursia care mi-a ramas cea mai vie in memorie a avut loc in Romania, mai exact in zona Maramuresului. In cateva zile am putut sa vedem atat cateva orase foarte interesante, cum ar fi Sighetu Marmatiei si Baia Mare (interesante mai mult prin prisma faptului ca au un aer foarte diferit de orasele “de campie” din zona Oltenei), cat si Cimitirul “Vesel” de la Sapanta sau vestite manastiri maramuresene. Dintre toate, cea mai puternica impresie mi-a facut-o Manastirea Barsana, care este, cel putin pentru mine, proiectarea in realitate a Gradinii Edenului 🙂
    O imagine reprezentativa, aici: http://farm2.static.flickr.com/1114/1437708012_bbfc45a5f1_b.jpg

  5. Hmm, am fost si eu in Platamonas acum 2 veri si era plin de romani. La restaurante chelnerii vorbeau o romana stricata, preturile erau si in lei. Iar la vreo 5 km de Platamonas e Nei Pori unde practic nu existau greci sau alte natii. Erau NUMAI romani. Cristi nu stie ce zice. L-au cam pacalit la agentie 🙂

  6. Am avut in aceasta vara , ocazia de a lucra ca ospătar la un restaurant destul de renumit pe litoralul romanesc .
    După cum ştim cu toţii , trăim într-o tara mizerabilă şi avem o mare chiar neagra atât la propriu cat şi la figurat.
    Dar prin aceasta experienta , unica şi pe care nu vreau să o mai trăiesc , am observat într-adevăr cum se prepara mâncărurile, de unde sunt aduse şi cum sunt păstrate produsele. Jalnic!
    Ca şi angajat in acel restaurant câteodată preferam să îmi cumpăr din alimenta şi să îmi prepar decât să mănânc “mâncare de personal” sau ceea ce se servea la masa clientului. Având in vedere ca restaurantul este cu specific pescăresc, nu gaseai nici un peste proaspăt sau luat de la noi din mare, toate produsele congelate, cumpărate din HiperMarket-uri, unele importate din Grecia , Turcia sau chiar Bulgaria. Pana acum nu îmi doream să cred ca “reciclarea” se poate face într-o bucătărie, am rămas uimit cu cata nonşalanţă un “bucătar şef” poate să ia o porţie care tocmai a fost debarasata şi sa o “pregătească” pentru una noua. O mai încălzim puţin la microunde, tăiam de unde s-a musca, e voila. Bineînţeles , gândaci erau la ei acasă .
    Dar a fost ok , m-am obişnuit repede şi am devenit acel “chelner miserupist” după ce am văzut ce e in bucătărie am zis ca ne-o meritam. NU e tara mizerabila şi litoralul infect, ci noi.
    Noi cei care mergem la mare să mâncam seminţe cu pungile şi stingem ţigările in nisipul plin de pet-uri şi de doze de bere goale.
    Noi cei care venim pe o terasa mai selecta şi comandam 5-6 porţii de cartofi praji cu doua beri la 4 pahare doar de dragul de a sta la acea terasa uitându-ma şi calculând cu telefonul mobil nota de plata.
    Noi cei care nu ştim să comandam la un restaurant şi nu ştim să ne lăsam serviţi.
    Este pentru prima data când lucrez in acest domeniu, este prima experienta pe litoral dar va zic : Mergeţi in alte tari unde ieşi mai ieftin şi unde se poate manca liniştit mai proaspăt.

    Aceasta este România Mea! in care nu ma mai doresc…

  7. te asteptam. Cu cat mai multe experiente descrise cu atat cresc sansele fiecaruia.

  8. Nepoata mea a implinit 15 ani si cred ca e cazul sa o duc in locuri in care sa invete cite ceva;la muzeul de mineralogie[din baia mare] nu e nimeni;ne plimbam doar noi doua prin intreg muzeul;muzica simfonica in surdina si vitrine neluminate-nu era sa aprinda becurile pt noi,nu-i asa? grupul sanitar e doar pt angajati;La muzeul de etnografie,pe o coasta de deal,case de lemn din secolele XVI-XIX;una singura mobilata;in celelalte doar produse provenite din digestia lui homo cyberneticus…sobolani care se furiseaza in lineste …si ciini,mari si murdari si hamesiti…de grup sanitar,nici vorba,doar sint o gramada de tufisuri…..

  9. Deja printre cunoscutii mei, exista ideea, recunoscuta de fiecare ca daca mergi odata in grecia, te simti ca si cum ai fi fost infectat cu un virus….in fiecare an vrei sa revii in aceeasi tara, poate alte locuri si…cu siguranta ai de unde alege.Anul acesta am ales insula CORFU si pot spune ca fiind si pentru prima oara pe o insula mi-a parut cu totul o alta lume, uneori aveam impresia ca sunt pe alta planeta.
    Despre corfu nu o sa insist foarte mult, deoarece la un click distanta se pot gasi mii de informatii si poze insa o sa amintesc de un mic secret personal si anune va recomand sa mergeti in grecia in luna mai, in aceasta luna ( preferabil spre a doua jumatate) toata grecia este inflorita, natura este in plina desfasurare, lamaile sunt coapte iar pe fiecare straduta intalnesti cate o mireasma a multimii de flori ce cresc prin gardurile caselor.In aceasta luna este ultima in care mai gasiti iarba verde in grecia, temperaturi ,,respirabile’’ ideale pentru plimbat si vizitat toate obiectivele propuse.Se poate face baie fara prea mari eforturi, apa fiind putin mai rece decat vara cand uneori devine prea calda si nu mai reuseste sa te racoreasca.In afara de apa buna de baie dar totusi mai rece decat vara, nu ai decat avantaje in a merge la inceput de sezon – preturi foarte mici ( daca va vine sa credeti am platit in ianuarie(destul de devreme e adevarat) 330 ron transport+cazare 6 nopti pt 15-21 mai ), temperaturi ideale fara sa fie sufocante’’, cat si o grecie curata nesufocata de turisti, galagie si agitatie.In continuare va las un link cu poze din aceasta excursie cu specificatia ca merg putin cam greu derulate din cauza site-ului, insa cu putina rabdare se parcurg toate…va garantez ca merita. Toate cele bune.
    http://travel.webshots.com/photo/2649424160092142186gPxNmY

  10. E frumoasa Romania; trebuie sa stim sa o punem in valoare.
    Am fost si in tarile invecinate, stiu sa puna in valoare fiecare pietricica. La noi, daca vrei sa vizitezi ceva te uiti prin gard, lacat pus la poarta(Rupea, Brasov)

  11. Salutare, m-am gndit sa va scriu si eu despre un loc care mie mi-a placut foarte mult si anume Cabana PIATRA MARE. Sincer este unul dintre cele mai frumoase locuri si anume inca de la inceput puteti trece prin canionul 7 scari, unde scara cea mare va da fiori si celui mai curajos dintre voi, canion ce este unic in Romania.Dupa un traseu destul de frumos de urct printre stanci , veti ajunge la cabana, mai degraba cabanuta, nou construita langa ruinile celei vechi.De aici in zilele senine dar mai ales noptile fara nori aveti ocazia sa vedeti Brasovul in toata splendoarea lui, intinzandu-se la picioarele voastre. Nu stiu pe unde sta fulgerica dar zic eu ca daca aveti in dotare un binoclu bun….il puteti gasi :).Ca si acces pentru traseul 7 scari – cabana se coboara la statia de personal Timisu de Sus ( prima dupa predeal).Este un loc ce nu trebuie ratat atat cabana cu oameni primitori cat si mai ales peisajul.Nu uitati sa faceti rezervare din timp fiindca cabana este destul de mica.Pun in continuare un link spre pozele oficiale ale cabanei…sper sa nu fie o problema.
    http://www.cabana-piatra-mare.ro/galerie-foto/

  12. Salutare! Vara asta am fost intr-o mica excursie prin tara.Pot spune ca am ramas placut surprins de cat de frumoase pot fi unele locuri. Am descoperit ca imi place sa urc pe munte la Balea Lac unde am urcat pe varful Negoiu pe un traseu unde in fiecare moment aveam o panorama super. Am vizitat si Sighisoara si pot spune ca daca nu ar fi fost masini m-as fi simtit in alta epoca. M-a impresionat si faptul ca erau foarte multe persoane straine ceea ce arata ca avem ce arata ca tara. Pacat ca nu stim sa ne promovam cum trebuie si ca uneori serviciile sunt slabe.
    Cateva poze: http://www.flickr.com/photos/53973478@N08/4986997344/in/photostream/

  13. Vrem turism!!…la intrarea in Cheile Bicazului, exact dupa primul stand cu suveniruri, este un drum forestier ce urca in padure 5-6 km si duce in munti loc a catorva case din lemn , fara curent si cu fantani a caror apa rivalizeaza cu orice marca romaneasca cunoscuta. Iarna zapada tine pana in aprilie. In cest loc exista cel putin 10-20 de km de partii naturale , ca nah cine sa investeasca , poate e mai bine asa :), dar avem partie in centrul orasului Piatra Neamt.
    Oricum la iarna vom fi primii care se dau acolo. Yes!!! Zona Cheile Sugaului din Parcul National Cheile Bicazului

  14. Revin cu un loc foarte la indemana pentru noi romanii….si anume insula THASSOS din grecia.Sincer sper sa nu citeasca prea multa lume ce scriu eu aici dar….Spun asta findca insula este la doar 700 km de bucuresti, cu masina se fac destul de repede dar….mergi in grecia, pe o insula la preturi ce rivaalizeaza cu litoralul nostru.Nu insist asupra frumusetilor insulei care cu siguranta sunt prezente peste tot ci as insista pe faptul ca am vazut ”oferte,, gen mititei si sarmalute , manele pe strada cat si multe masini cu numere romanesti.Din pacate imi este teama sa nu se romanizeze insula si sa se transforme intr-un fel de vama veche insulara.Pana atunci insa o sa mai mergem pe acolo ori de cate ori vom avea ocazia.

  15. new_noel – intr-o saptamana plec si eu tot acolo pentru al treilea an la rand. 🙂

  16. Ca sa vezi…cine e mare boier 🙂 cand noi ne-am intors la munca.E frumos in thassos o sa mai revin cnd voi face un copil 2 fiindca e aproape, ieftin, frumos si linistit Daca nu ai fost in corfu, e bine sa mergi si pe acolo, macar odata, este un mic efort de condus dar mergi numai pe autostrada.Am fost anul acesta si pot spune ca m-a fermecat, este mult mai cosmopolit, ai muzee, plaje mult mai fine, peisaje, plus un aqualand ce nu merita ratat.Thassosul o sa ramana prima mea dragoste si il voi pastra in locul litoralului romanesc.
    Distractie si concediu placut….cand te intorci esti gata sa desemnezi castigatorul 🙂

  17. Asaaa…daca tot fulgerica isi etaleaza muschii prin thassos cat scriu eu pe aici, ma gandeam sa mai zic si eu 2-3 vorbe despre arhimegadiscutata Vama Veche.Nu pot sa zic decat cu parere de rau ca fac parte dintre tinereii care au prins ceva mai bine pe acolo si anume in ultimii 9 ani am mers nelipsit cel putin o data pe vara.
    Personal nu ma pasioneaza cluburile si distractia ce pluteste in aer pe acolo in ultima vreme, eu am mers intodeauna cu cortul , l-am pus cat mai aproape de apa ( asa de apaoapre incat nu a fost an, in care sa nu ma trezesc cu marea in cort noaptea) si timp de o sapt nu am auzit altceva decat muzica si mare.Pt mine reprezenta relaxarea divina…dupa un an de 4…mai bine zis 6 pereti, o sapt langa mare …..ma deconectam total.Anul asta mi-am jurat ca este ultimul…dimineata ieseam din cort pe cearsafurile oamenilor mai matinali, deja peste tot miroase a mici, muzica din 15 parti, aglomeratie…ne mutam in alta parte.Pentru amatorii de distractii nocturne…pot spune ca inca mai exista spiritul de libertate si pt cine nu a fost sa nu rateze ocazia macar cateva zile sa dea si pe acolo.
    Pana se intoarce fulgerica cu marfa noua, va las sa admirati cele mai bune poze ale mele facute de-a lungul a 9 ani, in vama.
    http://travel.webshots.com/album/565174570QkNJQG

  18. Mie mi-a placut mult sa ma plimb prin Judetul Hunedoara. Sunt atat de multe lucruri de vazut, unele chiar unicat! De la Muntii Retezat sau Parng, la Biserica din Densus (secolul 3), de la Cetatea Devei sau mai cuunoscutul castel an Huniazilor de la Hunedoara, la diverse cladiri din antichitate, feudale si de ev mediu, pana la frumoase monumente ale naturii, pesteri si, trebuie sa o spun, site-uri fosilifere (ce contin fosile de dinozauri). Ba, chiar, poti sa te plimbi si cu mocanita, daca stii de unde sa o iei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *