Repararea tractorului a devenit o joaca

Guest post by Ionica

In urma cu 10 ani mi-am inceput cariera de tractorist, pe un tractor care nu era al meu. Era tractorul primarului din comuna, insa mi-a placutfoarte mult sa cutreier zilnic hectare intregi pe camp, iar seara sa bag masinaria in depozit, pentruca a doua zi sa o iau de la capat. In 10 ani multe s-au intamplat, iar eu am ajuns patronul propriei melefirme care are in stoc mai mult de 10 tractoare. Este o afacere buna de viitor, insa problemele apar candtractoarele incep sa se defecteze. In mod normal chem mecanicul, insa de cand am descoperit site-ul celor de la tractorsud.ro cu piese tractor originale, nu mai am nevoie decat de rabdare si timp liber. Am invata sa repar singur masinariile, iar magazinultractorsud.ro imi furnizeaza toate piesele de are am nevoie. De fapt, este unicul magazin care poate saofere la capacitate mare piese utilaje agricole din Romania.

Iata cateva moduri pentru a intretine tractorul cat se poate de bine: 

Verificati filtrul de aer

In timp ce iti desfasori munca pe diverse soluri undese gaseste pietris si tarana, tractorul tau absoarbemulte reziduri si praf pe parcursul unei zile de munca obisnuite. Din fericire, filtrul de aer impiedicatoata murdaria si praful sa patrunda in interiorulmotorului. Cu toate acestea, un filtru de aer infundatpoate fi la fel de daunator pentru functionareamotorului. Un filtru de aer infundat va afectaperformanta motorului. Il va face sa functioneze maigreu decat trebuie, accelerand uzura si scurtanddrastic durata de viata. De regula necesita un minutpentru a verifica filtrul de aer, iar acest lucru se poate efectua o data la doua zile, deoarece vapoate salva de la reparatii in linie. Tineti filtrul la lumina si priviti din interior. Daca lumina nu trece pe partea opusa a filtrului de aer, atunci este momentulsa achizitionati unul nou.

Lichidele trebuie sa fie mereu la linie

Orice vehicul, nu doar tractoarele, trebuie sa fie verficate in mod periodic pentru a avea nivelullichidelor in normele stabilite de catre producator. Nivelurile de ulei, cel de lichid hidraulic, lichid de racire, lichid de transmisie si antigel (daca ilactionati pe timpul iernii) sunt esentiale pentru a mentine tractorul intr-o stare functionala cat maibuna reducand evenutale lucrari de mentenanta pe viitor.

Deci, cat de des trebuie sa va verificati nivelul de lichid? Acest lucru poate varia in functie de utilizare. Daca conduceti tractorul circa 12 ore pe zi, verificarile zilnice sunt obligatorii, deoarece lichidulde frana, antigelul si uleiul se vor arde mai rapid. Daca il utilizati doar cateva ore pe zi, ar trebui safaceti o verificare saptamanala. Va sugeram sa le verificati cat de des puteti, pentru a asiguraperformanta maxima.

 

Depozitare si ingrijire corespunzatoare pe timpuliernii

 

Desi unii isi folosesc tractorul pe tot parcursulanului, altii nu il vor folosi in timpul iernii si vor alegesa-l depoziteze pana la primavara si vara viitoare. Daca intrati in aceasta categorie, puteti lua catevamasuri pentru a va asigura ca tractorul vostru treceprin lunile de iarna in stare buna.

Indiferent daca il pastrati intr-un hambar, sopronsau garaj, incepeti sa il tineti in permanentaacoperit cu o prelata sau o patura. Acest lucru ii vaoferi o protectie suplimentara impotriva elementelorsi frigului. De asemenea, este o idee buna sadeconectati bateria si sa o pastrati la un loc cald siuscat pe timpul iernii. Acest lucru va impiedicainghetarea bateriei la frig daca nu intentionati sa o rulati deloc.

Verificati anvelopele

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru tractorul vostru este sa verificatisi sa monitorizati in mod regulat calitateaanvelopelor sale. Anvelopele de calitate pastrate in conditii bune va pot mentine tractorul functionandmai mult si vor creste eficienta consumului de combustibil. Cu toate acesteaterenul accidentat la care sunt expuse anvelopele tractorului vostru pot adesea sa faca ca cauciucul sa se deterioreze mairapid decat prevazut de producatorii de anvelope.

Verificati periodic calitatea si starea anvelopelor. Nu numai presiunea aerului, ci si semnele de deteriorare provocate din spini, cuie, cioburi, bucatide lemn sau metal. O lovitura neasteptata in timpulconducerii nu este doar un inconvenient major pentru programul de lucru, dar poate provocadaune grave la butucul rotii.

 

Tractoarele sunt masinarii complexe care necesitaingrijire periodica pentru a functiona la capacitati maxime. Tractorsud.ro ofera sansaposesorilor de tractor sa cumpere piese de calitatein cel mai scurt timp, la un pret avantajos!

 

bullets

3 Comments

  1. Pentru o buna functionare si pentru a pastra orice vehicul, obiect aducator de venit necesita o ingrijire responsabila. Mi-a placut articolul, am aflat multe informatii noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *