Totul despre pastura si propolis: beneficii nebanuite pentru sanatatea ta

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca produsele apicole sunt benefice pentru sanatate. Insa putin dintre noi le cunosc pe toate si ce calitati precise au in combaterea anumitor probleme. In acest articol iti vom prezenta doua dintre produsele apicole importante si anume pastura si propolis. Daca propolisul este destul de cunoscut, pastura mai are cateva mistere pentru cei care doresc sa utilizeze acest produs.

Sa incepem cu prezentarea fiecarui produs, pe rand, pentru a face lumina aspura beneficiilor.

Pastura, cunoscuta ca paine de albine, este polen de albine fermentat. Nu este facuta artificial, de catre oameni, ci de albine, care adauga o parte din saliva lor si putina miere peste polenul de albine. Ingredientele active sunt usor digerate de corpul uman si au un efect curativ natural asupra starii fiziologice a organelor si tesuturilor.

Beneficiile pentru sanatate ale pasturii

Se crede ca este cel mai bun supliment natural pentru persoanele varstnice. Potrivit medicinei populare, pastura este recomandata persoanelor care sufera de boli ale sistemului digestiv si hepatic. Ajuta ficatul sa functioneze bine si detoxifica organismul. Scade nivelul colesterolului si este recomandat pentru ateroscleroza. De asemenea, este foarte eficient in tulburarile urinare si problemele de prostata. Imbunatateste pofta de mancare, imbunatateste tonusul pielii si are un efect de intinerire asupra corpului.

S-a constatat ca pastura are o activitate antioxidanta ridicata. Cercetarile au aratat ca, pentru proprietatile antioxidante si antimicrobiene ale mierii, este benefic sa o imbogatim atat cu pastura, cat si cu propolis. Pastura este de 3 ori mai puternica decat polenul de albine proaspat!

De asemenea, pastura este ideala in anemie. Conform studiilor, pofta de mancare a pacientilor cu anemie, dupa ce au consumat pastura, a crescut, au fost mai plini de viata, au fost mai bine umorati si s-au ingrasat. Mai mult, durerile de cap, vertijul si oboseala s-au diminuat.

 

Pastura poate fi foarte utila in oprirea si tratarea hepatitei, cirozei si a bolilor digestive datorita proprietatilor sale, care ajuta si la refacerea florei intestinale, prevenind dezvoltarea microorganismelor periculoase. Substantele active din pastura ajuta la detoxifiere, regland activitatea intestinala si reparand ficatul. De asemenea, reduce efectele negative ale consumului de alcool si tutun prin repararea ficatului si a plamanilor si completarea deficitului de seleniu. Pastura accelereaza digestia si are un pH acid, facilitand utilizarea organismului.

Pastura are un rol antibacterian care ajuta la functionarea sistemului imunitar. Bacteriile benefice din pastura cresc imunitatea, in timp ce polifenolii si vitamina C actioneaza ca un scut impotriva radicalilor liberi. Acest lucru previne infectiile care nu se opresc rapid cu antibiotice, accelerand, de asemenea, procesul de vindecare.

Pastura este un hiper-aliment care este plin de nutritie, continand toate substantele necesare dezvoltarii copiilor. Combate nutritia deficitara, fiind alcatuita din peste 25% proteine ​​vegetale, precum si o gama larga de vitamine si minerale. In plus, pastura ajuta corpul la absorbtia fierului, crescand masa si forta musculara.

Pastura sustine si stimuleaza activitatea creierului, imbunatatind concentrarea si capacitatea de memorie. Pastura este o sursa bogata de beta-caroten, prevenind boli degenerative precum Alzheimer si echilibrand sistemul nervos central. Amelioreaza ametelile de origine neurologica si nevroza.

Pastura contine minerale si oligoelemente, ajutand la formarea celulelor rosii din sange si a vitaminei K. Acesti nutrienti scad riscul de atacuri de cord si ajuta la prevenirea aterosclerozei. Vitamina E continuta are efecte antioxidante, intarind si inima. Consumul de pastura restabileste elasticitatea vaselor de sange si beneficiaza intregul sistem cardiovascular.

Sa vedem ce este polenul

Polenul albinelor este produsa de albinele tinere atunci cand aterizeaza pe o floare. Este un amestec de polen, saliva si nectar sau miere. Albinele duc aceste elemente inapoi la stup si le depoziteaza in fagurul stupului.  Polenul de albine in forma sa naturala se prezinta sub forma de pelete mici, crocante. In ultimii ani, o serie de oameni de stiinta au publicat studii despre beneficiile polenului de albine pentru sanatate.

Polenul de albine poate functiona similar cu medicamentele antiinflamatoare, potrivit cercetatorilor. In anumite studii s-a descoperit ca polenul de albine a avut efecte antiinflamatorii atunci cand este utilizat pentru a trata bolile hepatice.

De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca polenul de albine are proprietati antioxidante foarte ridicate, similare cu cele ale alimentelor fermentate. Antioxidantii sunt substante chimice naturale care exista in alimentele pe baza de plante, de obicei cele care sunt rosii sau de culoare inchisa, precum si alimentele fermentate. Antioxidantii mentin oamenii sanatosi prin contracararea oxidantilor precum poluarea aerului si fumul de tigara care pot deteriora organismul.

Stimularea sanatatii ficatului poate fi, de asemenea, influentata de consumul de polen. Ficatul este responsabil pentru filtrarea toxinelor din organism. Se pare ca polenul albinelor ajuta la mentinerea sanatatii ficatului si chiar poate ajuta procesul de vindecare dupa afectarea ficatului.

Un sistem imunitar puternic este necesar pentru combaterea bolilor si pentru a ne mentine sanatosi. S-a constatat ca polenul de albine inhiba in mod natural reactiile alergice. De asemenea, polenul de albine are proprietati antimicrobiene, antifungice si antivirale. Aceste proprietati ar putea ajuta la distrugerea bacteriilor si a virusurilor, cum ar fi stafilococul auriu, care provoaca intoxicatii alimentare. Polenul de albine ar putea functiona si ca un supliment care te ajuta la dieta si sanatatea. Polenul de albine poate creste fluxul de sange catre sistemul nervos al corpului, contribuind la reducerea stresului. De asemenea, este eficient pentru oboseala, conform unor alte studii efectuate de specialisti.

Pentru majoritatea oamenilor, polenul de albine si pastura sunt suplimente alimentare miraculoase. Exista multe studii cu privire la beneficiile lor pentru sanatate. Desigur, studiile sunt in continua desfasurare. Nu renunta la medicatia specifica daca medicul ti-a recomandat asa ceva si foloseste cele doua produse apicole ca suplimentare la tratament, tot cu sfatul clinicianului, desigur.

bullets

One Comment

  1. ce faci mosule, de cand pe zona asta? :))

    aveai chestii smechere, vad ca nu s-a schimbat pagina cu despre

    ps. pe vremuri erai genial pe Q3DM17 🙂 nu am mai vazut racheta la intalnire cum dadeai tu

    bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *