Modalitati si sectoare de utilizare ale containerelor modulare

Cand vorbim despre containere modulare, ne gandim in primul rand ca acestea sunt structuri portabile construite din containere de transport maritim reconditionate si totdata, ca acestea sunt utilizate in diverse scopuri, cum ar fi depozitare, birouri, locuinte si alte facilitati de sprijin. Este pe deoparte adevarat, deoarece asta deducem din denumire. Cu toate acestea, se face referire la mult mai multe astfel de spatii utile, realizate din materiale prefabricate care pot contitui prin unire aceste locatii, mobile dar si statice, ce se pot integra intr-o fundatier de beton.

Printre sectoarele in care diverse modele de containere modulare sunt utilizate cu precadere se gaseste si cel militar. Aici este vorba atat despre cabine mobile cat si statice, primele fiind utile in cadrul zonelor de antrenament si in zonele in care se poate detasa personal, acesta avand nevoie de conditiile de baza, de la spatii de locuit pana la spatii sanitare sau de pasa.

Unul dintre cei mai cunoscuti constructori de astfel de sisteme este HeboRom, cu o foarte mare experienta in acest domenui, al constructiilor modulare, oferind solutii in mai toate sectoarele de activitate, inclusiv cel militar. Ei fabrica chiar si cabine blindate, ce sunt realizate din materiale special, rezistente la diversi factori de risc, perfecte pentru zonele cu grad ridicat de pericol, precum cele de conflict.

Cabinele si containerele de securitate pentru sectorul militar ale celor de la HeboRom sunt realizate cu ajutorul ultimelor tehnologii moderne si ofera numeroase avantaje in comparatie cu produsele similare din piata. Fiind realizate pentru a deservi la actiuni de tip defensiv, ofensiv, de cercetare si de supraveghere, cabinele si containerele de securitate se prezinta ca produse unice in sectorul militar atat prin modelele de design cat si prin satisfacerea nevoilor militare.

Alaturi de acestea, exista si solutii modulare ce pot servi foarte bine ca si containere de locuit, conectarea lor la sistemele esentiale fiind foarte usor de realizat. Deoarece firma realizeaza in principal containere ce servesc acestui scop, pentru sectorul public dar si privat, au reusit de-a lungul anilor sa-si adapteze produsele la toate cerintele clientilor si sa obtina constructii modulare, pliabile sau nepliabile, de calitate superioara, rezistente la cei mai multi factori care ar putea afecta o astfel de locatie.

Cabinele si containerele de securitate se pot realiza si sistem blindate de tip B7 si se pot dota de catre beneficiar cu sirena folosita pentru a panica atacatorul in cazul unui potential atac din exterior. Declansarea sirenei, pe langa faptul ca panicheaza potentialul atacator, notifica si in imprejurimi asupra atacului in desfasurare.

Revenind la cabinele mai sus mentionate, acestea se pot adapta dupa numeroase cerinte, chiar si in scop ofensiv sau defensiv, fiind perfecte pentru situatii de conflic armat sau de alta natura.

Asa cum  ne spun si cei de la HeboRom, cu ajutorul sistemului de arme ce poate fi montat pe cabinele de securitate blindate de tip B7, tinta poate fi marcata si atacata din interiorul cabinei pana ce este anihilata. Tototdata, fortele de securitate pot fi directionate de la panoul de comanda ce se afla in interiorul cabinei, tot sistemul de camere pentru supraveghere si arme aflandu-se aici.

In acest fel, fna din cele mai importante caracteristici ale cabinei de securitate blindate de tip B7 este ca prin integrarea sistemelor de urmarire, de arme dar si de alta natura, aceasta poate fi folosita nu numai cu scop defensiv dar si cu scop ofensiv, cum deja am mentionat.

Cabina de securitate blindata de tip B7 protejeaza astfel viata fortelor de securitate, reprezinta prima linie in a se alerta centrele de comanda, poate inregistra evenimente si poate fi folosita cu scop ofensiv la nevoie. Prin toate acestea, protectia si securitatea obiectivelor isi atinge scopul.

Insa exista si alte tipuri de cabine utile in sectorul militar, asemeni celor ce servesc ca si birouri, spatii de lucru, administrative, sanitare sau medicale, in special de tip mobil. De la una la alta, conteaza in principal materialul din care sunt realizate.

Cabinele modulare sunt realizate din diverse tipuri de materiale, in functie de scopul pentru care sunt utilizate si de cerintele de mediu in care vor fi instalate. Unele dintre materialele comune utilizate in construirea cabinele modulare sunt:

  • Otel – Otelul este un material puternic si durabil, care este utilizat frecvent in construirea structurilor de rezistenta pentru cabinele modulare. Acesta poate fi vopsit pentru a se proteja impotriva coroziunii si poate rezista la conditii meteorologice extreme.
  • Plastic – Plasticul este un material usor si rezistent la apa, care este utilizat frecvent in construirea peretilor si tavanelor pentru cabinele modulare. Acesta poate fi modelat in diverse forme si poate fi vopsit in diferite culori.
  • Lemn – Lemnul este un material natural si calduros, care poate fi utilizat pentru construirea peretilor, tavanelor si a altor elemente de design pentru cabinele modulare. Acesta poate fi finisat in diferite nuante si poate oferi un aspect natural si atragator pentru interiorul cabinei.
  • Sticla – Sticla este un material transparent, care poate fi utilizat pentru construirea ferestrelor si a usilor pentru cabinele modulare. Acesta permite luminii naturala sa intre in interiorul cabinei si ofera o vizibilitate buna catre exterior.
  • Aluminiu – Aluminiul este un material usor si rezistent la coroziune, care poate fi utilizat pentru construirea structurilor de sustinere pentru cabinele modulare. Acesta poate fi finisat in diverse nuante si poate oferi un aspect modern si atragator pentru exteriorul cabinei.

Asadar, se pot realiza dintr-o multitudine de materiale, dupa cerintele clientilor si locatiile in care urmeaza a fi utilizate.

bullets

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *