Hackerul Vladuz a fost prins

Hackerul Vladuz a fost prins

Căutat de trei ani de Secret Service, Vlad Duiculescu, bucureşteanul care de la 17 ani „sparge“ serverele eBay şi IT&C, a fost reţinut, ieri, de procurorii Parchetului General.
..
Hackerul „Vlăduţ“ care, timp de trei ani, a spart în mod repetat serverele eBay, dar şi pe cele ale companiei IT&C este un tânăr bucureştean de numai 20 de ani.

Va mai aduceti aminte de vladuz, hackerul roman care isi facea veacul pe site-urile eBay de unde a reusit sa pacaleasca o gramada de americani valorosi si sa le sustraga niscavai dolarei din conturi? Insumat, Vlad Duiculescu a reusit sa adune o suma frumusica: 2 milioane $. Tare, nu?

Evz are detalii.

Parerea mea este ca autoritatile americane ii vor capul. Nu sa-l bage in inchisoare ci sa-l paseze celor de la eBay, care il vor angaja. 🙂

P.S. Daca cei de la Evz erau mai “scoliti” intr-ale internetului, ar fi aflat ca porecla omului nostru este “vladuz” nu “vladuţ” cum il alinta ei.

Uite

[via Petrica]

bullets

14 Comments

  1. ma distreaza cum calculeaza astia pierderile.

    din ce am auzit pe la stiri credeam ca are 2 mil de $ sub saltea.

  2. are 2 mil de $ in cur ba… a adus un prejudiciu de 2 mil de $, nu i-a furat el de la fraieri :))))

    cititi mai cu atentie…

    BTW: cum poti numii un hacker pe cel care trimite mesaje (sau face manarii) de pe ip-ul propriu? cat de stupid in calculatore trebuie sa fi?
    asta nu e hacker… e un simplu idiot iar cei de la securitate de la ebay sunt si mai idioti 🙂
    … si te mai intrebi “de ce ne baga astia vize? sau restrictii? noi nu suntem oamenica si ei?”

  3. Nu-l vor angaja cei de la eBay. O astfel de actiune doar va incuraja si alti hackeri sa continue “spargerea” de servere.

    Tu l-ai angaja pe hotul care ti-a furat din casa ca paznic?

  4. Nu cred ca il vor angaja imediat. Il vor judeca, il vor acuza, ii vor da sa guste din inchisori si dupa o vreme, dupa ce s-a racit “evenimentul” ii vor oferi o colaborare. Daca nu ebay… altii.
    Sunt precedente, asa ca hai sa-i hecarim 😀

  5. Nu ai pus sursa pozei, da cand vine de clipuri de pe YouTube date la TV imediat sari si ragi ca nu o pus nimeni ca sursa numele uploaderului, ci YouTube.com

  6. Citeam in nu stiu ce revista americana, ca majoritatea hackerilor prinsi din 2004 pana in zilele noastre, isi duc veacul in inchisori, deci slabe sanse sa il angajeze eBay!

  7. Pacat ca l-au prins, si din prostie, stati linistiti ca cei de la ebay ii vor capul nu’l vor angaja :). sunt altii mai destepti ca el.

  8. Sunt multi care o fac , dar sunt norocosi ca “pacalitii” nu fac plangere . Asta , vladuz , este printre cei nenorocosi , ca l-au pus sub urmarire . Saracul , a facut greseli . Poate mai invata cum trebuie sa faci sa nu fii prins . Bafta vladuz pe unde oi fi . Pana la urma , greaseala este din partea celor de la e-bay , si aia ar trebui sa-si recunoasca greselile si sa el inlature .

  9. Nici “the mighty” BuSyKa nu a fost angajat de nimeni cu toate ca a adus prejudicii enorme companiilor de filme, muzica, jocuri, programe & shit.. infunda puscaria si acu… deci sa fim seriosi 🙂

  10. bai terminatilor care ziceti cu ip real si pula mea vedeti ca pustiu asta e unu dintre ce-i mai tari si asta nu ca il cunosc sau orice ci ca si-a batut joc. sigur os a isi ia un job doar pentru ca e foarte tare baiatu si stie super bine. ceea ce vreau sa zic este un GENIU ceea ce voi nu veti fi niciodata

  11. in loc sa fiti mandri ca un roman a facut toate astea.. si i-a pacalit pe cei ai mai destepti ai lumii :-” americani si alte natii care ne fac in toate felurile prin ziare si le e scarba.. de noi .. 😉 voi aberatii cu ip-uri si alte chestii de genu 😐

  12. Pentru aia cu IP-u ..:)) chiar credeti ca ala a folosit ip-u lui de acasa? Pai daca il folosea pala in 3 zile era deja la parnae….de ce credeti ca lea luat 3 ani sa il prinda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *