Ce telefon sa-mi iau?

nokia-e72-iphone-3gs-htc-hero-nokia-e72

Mi-am pierdut telefonul, un Ericsson Sony Ericsson k800i care facea niste poze excelente. Invocand celebra zicala “orice sut in fund este considerat drept un pas inainte” ma vad nevoit sa-mi cumpar un alt telefon sa-i spun Mosului sa taie totul de pe lista si sa imi aduca un nou telefon.
Inainte sa trec la actiune am sa apelez la ajutorul expertilor, adica al vostru, al cititorilor. E timpul sa faceti si voi ceva pentru mine asa ca am sa va rog sa participati la sondajul de mai jos si sa veniti eventual si cu cate explicatii (de ce modelul cutare ci nu celalalt, de ce ala o are in plus pe aia si ca celalalt nu o are pe ailalta, etc…). As aprecia daca ati vorbi si din experienta. 🙂

Deci? Ce model recomandati? 🙂

View Results

Loading ... Loading ...

Personal, oscilez intre HTC Hero si Nokia E72 insa nu am avut timp sa le compar inca. Doar brand-ul si promovarea intensa m-au facut sa le aleg cu toate ca nu stiu nimic despre ele. 🙂

P.S. Ce parere aveti de Nokia E72 ? Un review excelent (de fapt o comparatie) am gasit la George Buhnici.

Later edit: Sa va enumar si cateva dintre nevoile mele: vreau sa fac poze (cel putin la fel de bune ca cele facute de vechiul k800i, vreau sa am baterie care tine cat mai mult, vreau sa-l folosesc ocazional pe intenet in modul WLAN. Legat de modul GPS, hai sa-l enumeram si pe ala, nu e asa important.

bullets

60 Comments

  1. Daca vreai sa fuj de mainstream si sa nu iti iei Nokia, asa cum am facut eu, sa nu iti iei Sony-Ericsson 902W, asa cum am facut eu. E mega puturos si mai slab – parerea-mi – decat altele comparabile, chiar SE generatii mai vechi.

  2. Sunt in exact aceeasi situatie.
    Eu inca am acel K800i si ma gandesc sa imi iau ceva cu care “sa ma dau pe net”.
    Eram in aceeasi dilema HTC vs E71, si am ales HTC

    Totul depinde de ceea ce vrei sa faci cu telefonul. Daca il vrei pentru vorbit si ocazional browsing sau retele sociale iti recomand E71 pentru ca are o baterie de invidiat. Daca il vei folosi mai mult pentru a te conecta la mail/retele sociale/browsing iti recomand HTC Hero, care nu exceleaza la baterie insa e excelent in acest sens.
    Poti alege si iphone dar iese din bugetul pe care cred ca il ai, conform conditiilor date

    Multa bafta!

  3. Htc, mai ales Hero, daca esti pasionat de aplicatii pentru mobil, conectare online si alte nebunii.
    Iphone daca te intereseaza ceva fashion si un browser foarte misto.

    Personal mi-as lua Hero.

  4. Pfuuu…k800i-ul ala e priceless. Am si eu unul si-s foarte multumit de el. Am mai multa grija de el decat de iPhone.
    Daca n-ai nevoie de un tel business si faptul ca ai folosit acel SE ma face sa cred ca n-ai, mergi pe un iPhone. Pentru social-media crap, e foarte bun.

  5. Cum ziceam… ti-l zic imediat. E vorba de HD2 care e mai ieftin decat Iphone 3GS (amandoua la liber). Dar daca ai nevoie de poze… it’s a BIG NO! din punctul meu de vedere (cam ca orice alt HTC pe care l-am incercat)

  6. BlackBerry Bold. Iar daca musai vrei din lista ia-ti HTC Hero.E 14milioane pe clickgsm

  7. Iphone .. cmon .. e o gluma? inteleg isteria americanilor, care nu au vazut niciodata un telefon calumea.

    bineinteles NOKIAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

  8. @Dan – Nokia N900 pare prea profi. Nu prea imi surade ideea de a folosi modelul acela, glisant pe transversala. Urasc glisantele. 😀

    @Groparu – am avut ani de-a randul Sony Ericsson. A venit timpul sa incerc si alt brand. Mersi pentru sugestie.

    @Andu, recomanzi E71 sau E72?

  9. ai multi cocalari pe blog, aifonu’ e primu la vot. ia-ti, frate, n72-ul! e de departe cel mai bun, cel mai profi. eu am un e71 de care sunt super-multumit. ce naiba, nokia never fails!

    PS: intreaba-l pe zoso, ca si el si-a luat e71 ca mine 😀

  10. <- e71 vita! dai o bere in weekend si ti-l arat mai pe indelete. dar personal, nu sunt mega incantat de calitatea pozelor. in ceea ce priveste baterie/browsing/vorbit e un telefon foarte bun. ne vedem in weekend, hopefully.

  11. Samsung i8910 Omnia HD – video format HD , poze excelente , touchscreen , un design simplu si dragut , ecran mare 😀 si altele . cauta si tu pe google . pretul nu cred ca e mare . in comparatie cu iphone 3gs

  12. Daca tii mult la poze mergi pe care vrei tu … io am iPhone, ma ocup cu Apple si iti recomand 3GS-ul … da’ pozele sunt mai slabute putin … atat … in rest … numa’ de lauda pt. iPhone … toti care ii cunosc si au avut iPhone pentru minim 1 luna nu il mai lasa din mana, toti spun ca-i util … acum … tu stii ce vrei 😛

  13. din cate am auzit nokia sta cam prost la capitolul gps datorita antenei foarte mici :D]
    eu as alege htc-ul 😀

  14. Dintre toate telefoanele Nokia avute pana acum (momentam am 5800) nici unul nu a excelat la facut poze.

    Telefeonul pe care mi l-as lua eu este HTC HD 2.

  15. daca vrei in continuare sa te bucuri de POZE, nu merge pe htc sau E72, pur si simplu o sa fii dezamagit. poti incerca insa N86 (poze excelente) si are cam tot ce vrei.

  16. folosesc SE W950 si Diamond si zic un big no pentru Diamond.

    Din lista propusa de tine as merge pe E72, insa my big love ramane un w960.

    Revenind la Diamond, bateria e mult prea slaba (ma tine maxim 2 zile), GPS-ul se localizeaza cu viteza melcului, iar pozele nu-s stralucite deloc. E fain ca are Windows Mobile (deci are si Bubble Breaker 😀 ) si e interesanta interfata Touch Flo, dar cam atat.
    PS Ma bucur ca am reusit prin votul meu sa readuc E72-ul pe locul 1 😀

  17. in calitate de proaspat posesor (2 luni) de iPhone 3G, iti dai seama ca o sa-ti recomand 3Gs-ul. de ce? pentru ca dupa ce ii faci jailbreak si ii activezi multitasking-ul (care btw pe 3Gs cu 256 MB RAM si procesor la 600 MHz zboara), o sa ai in mana cel mai stabil smartphone al momentului (am avut inainte HTC Diamond 1, m-am jucat cu Diamond2, Hero si HD2 deci pot sa spun ca am o parere argumentata). Poate doar HTC Hero il egaleaza, insa mie mi se pare prea mic display-ul comparativ cu cel al iPhone-ului. singurul dezavantaj la iPhone este bateria, care tine 2 zile daca o menajezi (3G off, Push email off, no WiFi) si 1 zi in conditii normale, cu toate serviciile active.

  18. Si eu tot intre HTC Hero si Nokia E72 as oscila, daca ar fi sa aleg acum. E dificil dar sper sa alegi varianta de care nu o sa fii dezamagit.

    Nokia e nokia, dar si htc-ul asta hero e bun. E greu, dar o varianta ar fi sa le ai in mana pe ambele si sa vezi atunci care se ridica mai mult la asteptarile tale.

  19. Fratele Mihai are un iPhone (prima versiune). L-am luat acum doi ani cred :-s (cand a aparut ca am si uitat?).
    Sunt foarte multumit de el MAI ALES pentru browserul destept si modul in care poti interactiona cu telefonul atunci cand vrei sa surfezi.
    Poze – Brici!
    Memorie are 8 giga.. din care acelasi frate Mihai foloseste numai 1 giga :))
    E hiperusor de folosit deci, face poze faine, filmeaza binisor (3 din 5 pentru un telefon as zice), insa inconvenientul e ca pe mine personal (care vorbesc destul de mult la telefon) ma tine bateria maxim pana seara cand ajung acasa sa-l bag iar la priza (deci tine 15-18 ore =D )
    Am si Nokia, e un E50, de biznis cica.. e ok asa, dar daca vreau sa navighez cu el.. nush. imi vine sa vars numai cand ma gandesc.
    Te pup si anunta-ne ce ti-ai luat >:D<

  20. eu zic sa iti iei iphone 3gs… anu trecut am avut iphone 3g pana in vara.. luat de la orange. a fost umpic ciudat la inceput cand ma gandeam ca.. nu are camera video la banii astia, nici mms..( asta pana la aparitia de soft 3.0 ) camera de 2 mpx. Dupa un timp m’am obijnuit si am inteles perfect de ce nu au integrat astea in modelul 3g. simplu. nu era nevoie. pur si simplu nu le’am dus lipsa deloc, deloc, deloc. Dupa asta, am avut un HTC Diamond. pentru care am fost foarte dezamagit si l’am dat repede. se mishca greu, touchscreen de tot rahatu’ ( sensibilitate proasta ) etc. Acum de 3 luni am iPhone 3GS si sunt foarte multumit cu toate ca are autofocus si video recorder.. .dar nu le folosesc. ce ii drept e mai rapid decat 3G’ul in aplicati.. in deschiderea lor… etc. E super si nu te poti plictisi de iPhone.. zeci.. sute… mii de aplicati la dispozitie… si nu ai cum sa te plictisesti de el. Cel mai bun dupa parerea mea in navigarea pe net.. cel mai simplu si cel mai placut. parerea mea… i’ati iphone… e cel mai bun dupa parerea mea. 🙂

  21. Din ce am vazut recent intr-un top 10 smart phones, Nokia nu aparea pe acolo…=> iPhone 3gs sau HTC. scurt.

  22. hmm … frate .. daca vrei un telefon pentru browsing ti-as recomanda G1 … nu vreau sa trec la G2 sub nici o culoare ptr tastatura qwerty. nu stiu despre tine dar pe mine ma dispera la nebunie sa “tastez” pe ecran.

    g2 desi are display`ul mai mare, bineinteles e fratele lui cu o gramada de imbunatatiri … singura chestie ptr care m`ar tenta sa il schimb este doar FLASH PLAYER-UL … din zvonuri citite pe internet am inteles k nu vor baga flash`ul p G1 ptr ca are prea putina memorie interna dar din sursele oficiale am inteles ca inca se lucreaza la el … o sa apara in Eclair (sper)

    daca vrei un telefon pentru jocuri Iphone`ul bate de la mare distanta absolut TOATE telefoanele … deshi are procesorul mai mic decat G1 … dar cei d la google nu se axeaza pe chestiile astea la care unii prind …

    daca vrei sa iti dau mai multe detalii despre telefon … da`mi un mail … acum sunt super obosit … d`abia astept sa ma bag la somn … dar tot am intrat sa t citesc 😉

    P.S.: Crede`ma ORICE telefon ti`ai lua … tot in fiecare zi ai sa`l bagi la incarcat … iar ptr cei care spun k HTC`urile nu au baterii bune … avetzi dreptate … p mine ma tzine bateria 1 zi … conectat non stop la retele 3g sau wifi … si multe aplicatii care sug … printre care shi conexiunea satelit…

    pont ptr clientii HTC …luati-va baterie de amperaj mai mare … o sa vedeti diferenta

  23. iphone a ajuns atat de banal si nu prea mai face cine stie ce smecherii. Mai bine iei un HTC Hero sau un Nokia E72

  24. HTC Touch Pro 2 daca te tine portofelul, procesor de 528, 288 RAM, Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional, plus ca arata bestial, e un fel de i-phone cu tastatura QWERTY, cu totii stim cat de incomoda e tastatura i-Phone-ului

  25. Si eu recomand HTC HD2. Este peste Iphone 3GS la toate capitolele.

  26. Umflatule, iti iei telefon… hehe… 😀

    Cu toate ca am htc diamant, am votat iphone. Iti zic si de ce… la htc Diamond sunt 2 lucruri care nu-mi plac: 1. capacitatea bateriei prea mica (doar 900 mAh) pt. un smartphone, deci autonomia mica mai ales daca te joci, te dai pe net. Al meu e luat SH si bateria tine 48 de ore standby si daca il butonez intens 15 ore. poate bateria e dusa, habar n-am.
    2. touch screen-ul nu se compara cu cel al iphone-ului, mai au de invatat cei de la htc pana ii ajung din urma pe cei de la apple.
    Are si parti bune cum ar fi: windows mobile, wifi, GPS, blueshtutz, java, de fapt stie de toate.
    Iphone e cam mare, e de calitate impecabila, aplicatii sunt cu tona pe net, accesorii la fel. Nu stiu nimic de autonomie, dar nu cred ca exceleaza.
    Nu stiu nimic de htc hero, cu toate ca s-ar putea sa fie ceva de capul lui, ma abtin de la comentarii, la fel si despre nokia.

  27. am inteles ca o sa apara versiunea noua de la htc tytn. mie mi se pare dragut. imi place cum se culiseaza.

  28. As mai adauga un model de nokia care mie mi s-a parut excelent si il folosesc de vreo jumatate de an: Nokia 5800. Un fel de iPhone wannabe, foarte reusit, cu GPS, face poze chiar bune (evident, daca ai si lumina, daca nu blitzu mai ajuta cateodata). Mi se apre chiar stabil si bun si nu are mici probleme cum am intalnit la altele.

  29. HTC Hero….nici n-are rost sa te gandesti sa-ti iei iphone. ^^

    …sau nokia 5800 xpressmusic..e foarte tare, are un coleg si ai tot ce-ti trebuie pe el. Are functii care tind spre iPhone.

  30. Daca nu-ti iei iPhone consider ca ai aruncat cu noroi in prietenia noastra… cum sa-ti iei nokia sau mizeria aia de htc cu touchscreenul ala mizerabil?
    Ia vezi cum e touchscreenul termic de la apple!! face toti banutii 🙂

  31. Eu personal am un HTC dream si sunt foarte multumit de el… Daca te tine buzunarul iti recomand Motorola Droid … e o comoara.

    Prefer Dream si nu Hero pentru ca are tastatura care face diferenta…

    @neXt`Mike cum poti sa zici asa tampenii despre HTC ? Macar ai folosit vreodata asa ceva ? Nu zic ca nu e ok iphone-ul, dar Android il lasa in praf la orice ora.

  32. Inca am k800i, merge super dupa anii care ii are plus ca nu am prea avut grija de el. L-am modat in toate felurile, drivere de camera si tot ce mi-a trecut prin cap sa experimentez. Am testat si k810 si k850 dar nu am vazut mari diferente. Ce m-a dat pe spate a fost SE Xperia. asa ca ti-l recomand cu caldura.
    Mario are iphone si nu-s incantat, HTC m-a lasat rece la capitolul viteza. Sporuri si succesuri.

  33. Bun, hai sa-ti spun si eu 🙂 Am votat Un alt model, pentru ca la ce m-am gandit eu nu e in lista. Un N95 la capitolul poze este excelent. Am avut si am facut cam 3000 de poze pana in momentul vanzarii lui… Am un htc touch hd, versiunea 1, acum ceva timp a aparut si hd2. hd2-ul e cel mai cel, dar eu sunt foarte multumit de hd-ul meu. Nu vreau sa-l schimb pentru ca hd2-ul nu are camera secundara si eu chiar folosesc video call-ul… Hd-ul care-l am are windows mobile pe el si din acest punct de vedere imi place. Am instalat de la programe de gps (igo) pana la programe de chat (skype si fring) si multe altele. O gama larga, totul e sa cauti ce ai nevoie. Bateria tine undeva la 2 zile… Nu-ti recomand htc diamond, are ecranul mic si nu prea este comod… Chiar daca htc inca nu este folosit de prea multi, este un telefon foarte bun. Am fost fan Nokia si inca sunt, dar sunt mult mai multumit de htc. Orice htc ti-ai cumpara nu o sa-ti para rau. Nu stiu daca cele cu Android sunt chiar asa folositoare, sunt create pentru navigarea pe internet mai mult… Depinde si de gusturi acum, mie imi place si E72-ul foarte mult…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *