Contacteaza casa de amanet AGS pentru a obtine bani rapizi fara compromisuri!

Amanetul ramane o sursa pentru sume de bani obtinute rapid. Este un serviciu foarte util pentru multe persoane. Desi ar parea strict o inventie romaneasca, amanetul isi are originile inca din cele mai vechi timpuri. Amanetul, ca activitate, exista inca din antichitate, regasindu-se atat in spatiul european (Roma Antica), cat si in cel asiatic (China), inca de acum 3000 de ani. Pe atunci exista un sistem, nu cu mult diferit fata de cel de astazi, iar regele sau imparatul era cel care stabilea regulile in domeniu.

O data cu extinderea Imperiului Roman, amanetarea a fost popularizata in aproape toata Europa, interzisa apoi, la aparitia catolicismului si mai apoi reinviata in Evul Mediu, ca o activitate caritabila a calugarilor din Ordinul Franciscanilor. Acestia imprumutau bani oamenilor saraci si cereau, in schimb, diverse obiecte drept garantie pentru returnarea imprumutului si … donatii pentru biserica. Ulterior, au existat doua mari familii cunoscute care ofereau imprumuturi in bani, cu garantie: Casa di Medici in spatiul italian si Casa Lombarzilor in Anglia (in europa termenul lombard era sinonim cu amanetar), iar simbolul lor era trei sfere aurii suspendate.

Se spune ca acest simbol ar proveni de la cei trei saculeti cu galbeni pe care Episcopul de Myra (un om foarte bogat) i-a oferit in secret unui tata sarac pentru zestrea de maritat a celor trei fiice ale lui. Aceasta este, de fapt, legenda Sfantului Nicolae, patronul copiilor, dar si al comerciantilor in general, si al amanetarilor, in special. De atunci acest simbol a fost folosit de amanetarii din toata Europa pentru a ura noroc clientilor lor si pentru ca Sf Nicolae sa vegheze asupra lor.

Amanetul, ca si resursa de imprumut banesc, nu era nici pe departe destinat clasei sarace. In 1338, de exemplu, Regele Eduard III-lea al Angliei si-a amanetat bijuteriile pentru a finanta razboiul cu Franta si acelasi lucru l-a facut si Henric al V-lea, in 1415. De asemenea, descoperirea Americii de catre Cristofor Columb a fost finantata tot in acelasi mod, Regina Isabela imprumutandu-se cu bani dupa ce a garantat cu bijuteriile coroanei.

Casele de amanet sunt acum spatii tot mai vizibile, locatii de interes pentru persoane de toate varstele. Serviciile cunoscute dintr-o casa de amanet sunt vanzarea sau amanetarea produselor cu scopul de a primi pe loc suma de bani aferenta. Insa, intre cele doua actiuni exista o diferenta majora pe care, daca o cunosti, te va ajuta sa intelegi mai bine procesul de functionare al unei case de amanet. Iata care sunt diferentele!

Multi oameni stiu ca pot apela la serviciile unei case de amanet atunci cand au o nevoie urgenta de ban, deoarece in urma unei evaluari transparente primesc imprumutul de care au nevoie. O sursa rapida de venit, casa de amanet aduce in prim plan imprumutul prin doua variante: amanetare si vanzare.

In cazul unei vanzari catre o casa de amanet, una dintre parti (proprietarul obiectului) isi pierde in mod automat proprietatea asupra obiectului vandut. Persoana care plateste suma aferenta obiecutlui (in cazul de fata, casa de amanet) dobandeste in mod integral posesia produsului in cauza. O data vandut catre o casa de amanet, produsul poate fi refolosit mai departe in orice scopuri se doreste. In urma vanzarii unui obiect (bijuterie, aparat electronic si electrocasnic sau accesorii) se incheie un contract de vanzare-cumparare, unde casa de amanet se obliga sa cumpere in totalitate bunul. In urma contractului, vanzatorul accepta contravaloarea (suma de bani) in schimbul obiectului vandut. Automat, vanzatorul isi pierde toate drepturile asupra bunului pentru totdeauna, dar ramane cu suma de bani pe care nu mai este obligat sa o restituie.

Este o metoda prin care poti sa obtii o suma de bani sub forma unui imprumut sigur. Cum functioneaza? Iti oferi bijuteriile ori lucrurile de valoare catre o casa de amanet care se obliga sa ti le pastreze in siguranta pentru o perioada de timp pe care a-ti agreat-o impreuna inca de la semnarea contractului. Se semneaza un contract de predare-primire in care iti sunt aduse la cunostinta detalii despre bunurile pe care le-ai lasat, suma de plata pe care trebuie sa o inapoiezi si comisionul aferent perioadei, dar si perioada pe care o ai la dispozitie pentru a inapoia banii.

Avand o istorie atat debogata si ampla, a lua bai de la amanet sau simplul amanetat de ceasuri sau telefoane, nu reprezinta nimic alteca un mod pragmatic si inteligent de a valorifica la maxim bunurile de care nu mai avem nevoie.

Pentru a afla cat mai multe despre cum functioneaza o casa de amanet de calitate, contacteaza casa de amanet AGS pentru a obtine sfaturi de calitate sau chiar o evaluare directa, insa aceasta numai dupa o vizita in sediile AGS cu obiectul care se doreste a fi amanetat.

Conditiile de la AGS amanet sunt simple si usor de urmarit, iar pe site sunt expuse toate conditiile necesare. Contractul se intocmeste pe o perioada minima de 5 zile si o perioada maxima de 30 de zile, plus 7 zile de gratie (un contract de tipul celui cuprins intre 5 si 30 de zile).  Daca vei incheia un contract la care se incaseaza comisionul in avans, perioada minima este de 30 zile, iar cea maxima, de 60 de zile. La perioada achitata in avans se adauga o perioada suplimentara de 30 de zile in care sunt valabile toate conditiile contractuale ale unui contract de tipul celui incheiat intre 5 si 30 de zile.

AGS amanet ofera conditii convenabile pentru ambele parti!

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *