Pasarele pe sarma

pasarele-pe-sarma

Reading a newspaper, I saw a picture of birds on the electric wires. I cut out the photo and decided to make a song, using the exact location of the birds as notes (no Photoshop edit). I knew it wasn’t the most original idea in the universe. I was just curious to hear what melody the birds were creating. I sent the music to the photographer, Paulo Pinto, who I Googled on the internet. He told his editor, who told a reporter and the story ended up as an interview in the very same newspaper.  Here I’ve posted a short video made with the photo, the music and the score (composed by the birds).

Music made with Logic.
Video made with After Effects.

The newspaper story about my work (O Estado de São Paulo): tinyurl.com/l4qdbg

Pe scurt, tipul asta a vazut o poza intr-un ziar, poza ce suprindea un stol de ciori (alea-s ciori, right?) dispuse pe cateva cabluri de inalta tensiune. Ce s-a gandit? A luat fiecare pozitie de cioara si a transpus-o pe un portativ iar mai apoi a creat muzica. A iesit ceva suprinzator, stirea zice ca nu exista niciun adaos facut de autor. Pai putea oricand sa puna o cioara sau doua in plus pe acolo, sa iasa cat mai bine, nu?

P.S. Si acum o intrebare existentiala. Pasarici sau Pasarele? Si in ce situatii le folosim pe ambele?

bullets

13 Comments

 1. mda….ffff interesant si ffff misto…
  si apropo nu cred ca sunt ciori….sunt prea mici…..si din cate stiu ciorile au puf deasupra ciocului….

 2. @Ashaka: ciroile au puf si la cur…alea nu sunt ciori acolo, sunt Corvus frugilegus!
  F interesanta chestia!

 3. Pacat ca linia electrica nu are tensiune,sa vezi dansul dreaq pe bietele ciori.

 4. In cel mai bun caz a folosit acelasi numar de note cate pasari au fost.
  Pe un portativ sunt note si in spatiile goale intre linii, pasari nu.

  Este o stire pentru mase.

 5. oglinjoara – iti multumim pentru nota aferenta. Ai dreptate si chiar aveam nevoie de cineva care sa stie cate ceva din acest minunat domeniu: muzica.

  Zi-le Loredana, mai povesteste cate ceva.

 6. De fapt notele sunt puse corect, sunt puse toate pe spatiile dintre linii, deci n’a umblat la ele. A umblat in schimb la durata notelor, pe care a ales’o el, si care face o f mare diferenta. Deci un adaos exista…

 7. nu mai spuneti ciori, ca suntem un ue acum, nu se poate sa ne batem joc. sunt tigani, nu ciori.

 8. @carrera: se vede ca ai lipsit de la orele de fizica… pasarile nu se curenteaza decat daca ating in acelasi timp 2 linii electrice intre care exista diferenta de potential (sau o linie si pamantul).
  Ai vazut tu vreodata pasari moarte fiindca s-au asezat pe cabluri electrice?

 9. @alinutza:Ai vazut tu pasari care sa se aseze pe conductorul unei linii electrice aeriene aflate sub tensiune???De intrarea in potential ai auzit ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *