Participa la un curs apicultor si invata sa comunici cu albinele

Apicultura este una din cele mai vechi meserii practicate de om si are la baza cunosterea faunei naturale, dar si a diferitelor specii de albine. Aceasta meserie nu este una foarte populara, deoarece este nevoie de o persoana increzatoare in sine, iubitoare de natura si fara frica, pentru a putea lucra cu albinele. Pentru a putea practica acest job, este necesar un curs apicultor, care are scopul de a educa candidatii pentru a se feri pe ei insisi, dar si pe albine.

 Ce face un apicultor?

Daca iubesti exteriorul, natura si animalele, si esti curios despre modul in care creaturile contribuie la mediul nostru, atunci vei fi foarte fascinat de albinele. Daca-ti place ideea de a-ti recolta propria miere si de a creste la scara mica, atunci este posibil sa te bucuri sa fii apicultor.

Un apicultor este, in esenta, un manager de albine. El sau ea intretine si monitorizeaza stupii si, odata ce mierea este gata de recoltat, o va indeparta si prelucra pentru consumul uman. Un apicultor va oferi, de asemenea, servicii fermierilor de legume si fructe in scopul polenizarii si va creste albine regine pentru a le vinde altor fermieri.

Un apicultor trebuie sa mentina albine sanatoase, sa pregateasca coloniile pentru productie, sa inspecteze coloniile pentru orice semn de boala si sa inlocuiasca albina regina atunci cand este necesar. Apicultorii trebuie sa respecte, de asemenea, liniile directoare privind siguranta alimentelor atunci cand recolteaza si prelucreaza mierea.

Primavara este atunci cand apicultorul trebuie sa pregateasca albinele producatoare de miere pentru urmatoarele luni, indiferent daca lucreaza cu coloniile existente sau cu albine noi, care vor intra in stupii goi. In aceasta perioada apicultorul va medica albinele pentru a se asigura ca sunt libere de paraziti si ca regina este sanatoasa si capabila sa produca oua.

Este responsabilitatea apicultorului sa scoata mierea pe masura ce devine gata in lunile de vara si sa adauge cutii suplimentare care contin faguri, daca albinele au nevoie de mai mult spatiu pentru a produce. Este important pentru productia de miere ca albinele sa aiba suficient spatiu in stupii lor, pentru ca acestea sa functioneze la un nivel optim. Pe masura ce productia de miere accelereaza, apicultorul trebuie sa fie constient de momentul in care trebuie sa ofere acel spatiu.

Cand recolteaza miere, un apicultor trebuie sa poarte un costum de protectie, manusi si voal, pentru a preveni sa fie intepat. Un afumator (un dispozitiv care elibereaza pufuri usoare de fum) este uneori folosit pentru a calma albinele care sunt agitate.

Dupa ce fagurii au fost scosi din stup, invelisurile de ceara de pe faguri sunt indepartate si mierea este extrasa. Apicultorul poate face acest lucru manual sau cu ajutorul unui extractor mecanic. Mierea este apoi purificata prin strecurarea ei si indepartarea oricaror impuritati. In acel moment, mierea este gata sa fie zdrobita si vanduta.

Apicultorii au personalitati distincte. Ei tind sa fie indivizi de investigatie, ceea ce inseamna ca sunt intelectuali, introspecti si curiosi. Sunt curiosi, metodici, rationali, analitici si logici. Unele dintre ele sunt, de asemenea, sociale, ceea ce inseamna ca sunt amabili, generosi, cooperanti, rabdatori, grijulii, ajutatori, empatici, plini de tact si prietenosi.

Un apicultor tinde sa calatoreasca destul de mult, examinand flora cu miere si polen si mutand stupii cu camionul de la un loc la altul, pe masura ce plantele incep sa infloreasca.

O mare parte din timpul lor este petrecut in afara casei si in afara casei. Cand mierea este recoltata, un apicultor va avea un spatiu in interior, unde va extrage, purifica si imbutelia mierea.

Cursul de apicultor oferit de cursuriautorizate.eu, este ideal pentru cei care se regasesc in descrierea de mai sus.

Pe parcursul cursului, cursantii vor invata urmatoarele:

-Comunicarea la locul de munca;

-Lucrul in echipa;

-Perfectionarea pregatirii profesionale;

-Aplicarea N.P.M. ,  N.P.S.I si N. Sanitar veterinare;

-Aprovizionarea cu materii prime si materiale;

-Intocmirea planului de venituri si cheltuieli in stupina;

-Intocmirea documentelor specifice in stupina;

-Pregatirea familiilor de albine pentru perioada de iernare;

-Organizarea lucrarilor de primavara in stupina;

-Organizarea stuparitului pastoral;

-Inmultirea familiilor de albine;

-Asigurarea starii de sanatate a albinelor;

-Recoltarea si conditionarea produselor apicole;

-Imbunatatirea bazei melifere.

Ce beneficii aduce aceasta meserie?

Miere facuta local de propriile albine. Beneficiile mierii sunt multe, incepand cu faptul ca este un indulcitor natural excelent, plin de substante nutritive, inclusiv niacina, riboflavina, acid pantotenic, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu si zinc. De asemenea, nu se strica si poate fi utilizat pentru o varietate de beneficii pentru sanatate, cum ar fi tuse calmanta, cresterea memoriei, tratarea ranilor, prevenirea potentiala a numarului scazut de celule albe din sange cauzate de chimioterapie, ameliorarea alergiilor sezoniere, uciderea bacteriilor rezistente la antibiotice, asigurarea combustibilului pentru corp si rezolvarea problemelor scalpului si matretii.

Ceara, produs al albinelor. Puteti utiliza ceara facuta in stup pentru lumanari, produse cosmetice, creme, ruj si balsam de buze.

Polenizare. Albinele va pot ajuta sa va faceti plantele sanatoase pe masura ce polenizeaza, precum si pomii fructiferi din livezile din apropiere, ceea ce ajuta economia locala!

Intretinere redusa. Albinele muncesc din greu fara prea mult efort din partea apicultorului. Odata ce stupul este in functiune, dureaza aproximativ 30 de minute pe saptamana pentru intretinere si un pic mai mult timp pentru colectarea mierii de pana la doua ori pe an.

Experienta plina de satisfactii. A face parte dintr-un proces natural de viata in care albinele de miere polenizeaza florile si plantele si creeaza miere benefica este profund imbucurator!

Conservarea albinelor. Exista multi factori care ucid albinele si, prin pastrarea propriilor stupi, puteti ajuta la conservarea albinelor si la protejarea habitatului lor.

Aceasta meserie este una frumoasa si plina de surprize!

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *