Jurnalul National fura !? (2)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

NB: Dupa ce au fost notificati cei de la JN au pus urmatorul disclaimer, care nu exista inainte, nici pe articolul asta, si nici pe alt articol, si nu exista in continuare pe nici un alt articol:

NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro

Haideti sa va spun ceva nou: Jurnalul National fura! O sa ziceti ca sunt tampit si ca subiectul e fumat deja dar nu pot sa zic decat ca Jurnalul National fura, fura, si o face cu nesimtire in continuare chiar daca toata blogosfera stie asta.

Un singur lucru nu inteleg: de fiecare data cand sunt prinsi cu mata in sac iar valul de bloggeri napadeste pe spinarea lor, cei de la Jurnalul National vin rapid sa repare buba, incep sa se jure de mama focului ca nu fura si baga rapid un disclaimer pe care il scot la scurta vreme dupa ce se linistesc apele. How cool is that?

Dovada: original vs. furt

Si ca sa vin in ajutorul celor de la Rezistenta Urbana, am sa va demonstrez ca nu vorbesc prostii in legatura cu aparitia si disparitia disclaimerului cu pricina. Intorcandu-ne un pic in timp, mai exact in septembrie 2007, asa arata postul furat inainte sa tabaram pe ei, si asa arata la cateva zile dupa…..adica a fost dar nu mai este… “s-a pierdut” daca ma intelegeti…

Din capitolul: Hai sa ne pisam pe bloggeri ca-s mici si neinteresanti…

bullets

11 Comments

  1. Ai dreptate! Eu citisem blogul/post-ul respectiv de ceva vreme buna…nu pot sa cred ca cei de la Jurnalul sunt asa in “pana de idei” :|E trist…

  2. Mie mi se pare penal ca fura tocmai de la noi, si ca fura tocmai Corporatista Pitzi, care desi se bucura de succes international este totusi o prostioara.
    Una peste alta dupa cum am spus, sunt multzumit de deznodamant cu toate ca sunt total iritat de raspunsurile in 2 peri pe care le-am primit. Raspunsuri de genul “tu esti cretin, noi stim de fapt cum merg lucrurile”. Bine ca s-a terminat.

  3. Deci iata o somatie buna care de data asta a fost eficienta

    Victor Ciutacu victor.ciutacu@jurnalul.ro:

    Propun sa nu ma spamezi

    Buciuman Mihai buciuman@lalala.org:

    Departe de a fi spam, considerati acest mesaj drept o notificare oficiala a incalcarii dreptului de autor de catre Jurnalul National asupra operei intitualata « Corporate Pitzi » originara de pe blogul Rezistenta Urbana, publicata in data de 5-09-2007 la URL-ul http://rezistenta.blogspot.com/2007/09/corporate-pitzi.html. In calitate de titular al dreptului de autor, va cer sa reparati prejudiciul in termen de 5 zile incepand de la data primirii acestui mesaj, prin atasarea articolului preluat de JN si postat la URL-ul http://www.jurnalul.ro/articole/119824/studiu-de-caz—corporatista-pitzi.-afirmare-cu-orice-pret! a unui link catre sursa originala si printarea unei scuze in rubrica „Erata” a ziarului.

    Din moment ce ati fost instiintat asupra originii articolului este de prisos a mentiona ca orice pastrare a lui on-line de catre ziarul dumneavoastra reprezinta savarsirea unei fapte, cu intentie, prevazute de legea penala (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe modificata si republicata) care la art 142 precizeaza:

    Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de la 700.000 lei la 7 milioane lei, daca nu constituie o infractiune mai grava, fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:
    a) reproduce integral sau partial o opera;

    In caz ca intr-adevar cel care semneaza articolul nu este un redactor al dumneavoastra, putem considera ca din momentul aducerii la cunostinta a faptului ca opera ne apartine noua, fara sa luati masuri prompte de a indrepta incalcarea dreptului de autor, va faceti vinovati de complicitate la art. 141.

    Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 500.000 lei la 10 milioane lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.

    Plangerea o vom depune dupa expirarea termenului de 5 zile la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

    O zi buna,
    Buciuman Mihai

    EFECTUL – articolul scos prompt de pe site.

  4. Fura si fura copy paste. Macar sa recunoasca. Nu cred ca cineva le-a trimis tot articolul copy paste.

  5. astia de la JN au ceva bun si anume shop-ul pe care il au unde vand cd-uri super ieftine si smeckera.. voi ce parere aveti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *