Libertatea – editia de tipar – ma fura

Da, fura si o face cu nesimtire. Cititi mai jos:

Articol scris de Dana

——————————————————

Scandalurile din lumea blogosferei (si nu numai) privind furtul de continut sau chiar furtul temelor nu vor inceta niciodata.

Mai tineti minte articolul scris de mine pe 21 august 2008, atunci cand Paul era in concediu? Ieri rasfoiam “Libertatea pentru femei“, numarul din 20 octombrie, si am dat peste un articol foarte frumos scris despre orasul Budapesta, articol ce mi-a captat atentia. Am inceput sa-l citesc, iar pe la jumate propozitiile au inceput sa-mi sune mult prea familiar.

Ma gandeam: Mai, ce naiba? Astia gandesc identic cu mine sau ce se intampla? Nuuuuu… nici macar nu s-au obosit sa gandeasca prea mult, dragii de ei. Au luat un intreg paragraf din articolul scris de mine, l-au modificat putin si apoi l-au pus frumos in revista lor minunata. Cine stie restul articolului de pe unde e inspirat….

click to enlarge



Lasand un pic supararea la o parte, cel mai tare ma deranjeaza faptul  ca eu chiar  am muncit la articolul asta. Fiind primul meu post care apare pe un blog, am vrut sa sune cat mai bine asa ca i-am dedicat chiar cateva zile. Insa uite, parerea mea este ca nu a meritat dintr-un anumit punct de vedere. Peste noapte au rasarit asa zisi jurnalisti, lipsiti de inspiratie, flamanzi si nesimtiti, care au copiat fara rusine articolul. Pentru ei e ceva normal sa fure de pe bloguri, pentru ca inca considera ca tot ce e pe internet e gratis iar blogurile sunt scrise de copii idioti.

Update:

O alta tanti draguta este o anume Marinela Serban, o tipa chiar mai simpatica decat astia de la Libertatea. Ea a copiat o mare parte din articol, fiecare virgula, fiecare punct, a scos pozele si tot ce suna prea personal, i-a dat un titlu nou si gata articolul! La sfarsit, probabil si-a frecat mainile, fericita ca a mai facut un lucru exceptional si l-a postat aici, in data de 29 August.


—————————————————————-

Later edit: Nu eu rasfoiam “Libertatea pt Femei”. Cititi articolul cu atentie de la inceput. Nu eu.

LLE: Presa fura, un subiect nu tocmai nou in blogosfera.

Dana

62 Comments

  1. faza nasoala este ca eu nu vad nici un nume trecut la articol :(…asa ca atunci cand ii vei da in judecata , ei au o scuza..nu prea ai pe cine da vina in mod Exact….si s-ar putea sa se scoata cu asta 🙁

  2. @Tudor
    NU trebuie sa existe un redactor care sa semneze un articol pentru a putea da pe cineva in judecata. Se vor initia procedurile inaintea instantei impotriva companiei care detine revista, este nerelevant cine a scris efectiv, atata timp cat articolul copiat a aparut in continutul publicatiei.
    ulterior revista se poate intoarce impotriva angajatului sau colaboratorului care a furnizat acesteia materiale cu incalcarea drepturilor unor terti – asta e o alta poveste!

  3. Ce oameni, bre 🙁 ! Pana si eu pun sursele, cand dau cu copy paste, si pe mine ma citesc cel mult 15 oameni.

    Halal presa. Si sunt 100% sigur ca nu e unicat cazul.

  4. Care ar fi pasi de iesire din CRIZA FINANCIARA si consecintele prelungiri ei…..

    Trebuie sa stiti ca aceasta criza se va adinci profund si la propriu si la figurat iar NIMENI nu va scapa de efectele devastatoare oricit de increzatori veti fi….
    Daca ar fi sa analizam aceasta criza vedem din start ca nu este o criza locala ci una mondiala super-GRAVA . Deci lupta trebuie data la nivel mondial…
    Nu exista tara care nu ar putea fi afectata…. Consecintele prelungiri ei sunt foarte clare RAZBOI .
    Daca nu duce la un razboi mondial va duce sigur la un razboi civil indiferent de tara , pentru ca cu focul nu te joci …
    In mod sigur cei ,, SLABI “ , dar si cei aviizi de putere vor submina starea subreda a temeliei economiilor de orice fel….
    Riscul este prea mare oricum ai privi…. NIMENI nu va mai avea incredere in NIMENI ….
    ORICE TARA ORICIT DE PREGATITA AR FI NU VA PUTEA FACE FATA PENTRU CA EXISTA RISCUL CA CHIAR ACEA TARA SA FIE PROVOCATA LA UN RAZBOI DIN PARTEA UNEI ALTE TARI……
    La nivel de stat o ramura a ECONOMIEI depinde de alta…
    La nivel mondial UN STAT depinde de celalant vecin…
    Deci ce sa- r putea face la nivel MONDIAL ca acolo este buba ?
    [A] Formarea unei coaliti mondiale , care va putea dezbateate criza in sine dar si combaterea ei….
    In ce consta acest lucru ? Fiecare tara va trebui sa cedeze ceva , in special mindrie si orgoliu , pentru ca asa cum am aratat FIECARE ARE CEVA DE PIERDUT
    [B] Patrteneriate strategice in diverse ramuri de interes comun
    [C] Ajutorarea comuna
    [D] Stergerea unor datorii sau infuzie de capital
    [E] Distribuirea fortei de munca la nivel comun
    [F] Inghtarea burselor
    [G] Reducerea costurilor si a pretului de piata a bunurilor
    La nivel LOCAL fiecare tara va trebui sa gestioneze la un nivel foarte dur :

    1. Gestionarea corecta a principalelor surse de venit sigure
    2. Agricultura sprijinita pe toate ramurile sale
    3. Infuzie de capital in principalele puncte ce ar putea pune in miscare economia …. ( Pentru ca asa cum am aratat SE LEAGA INTRE ELE…)
    4. Sprijin financiar principalelor categorii defavorizate
    5 Stergerea unor datorii catre stat
    6 Reducerea costurilor si a principalelor bunuri si servici…
    7 Ajutorarea comuna intre principali parteneri si vecini

    ACUM FACETI UN CONGRES MONDIAL
    ACUM E MOMENTUL PENTRU CA FOCUL NESTINS LA TIMP VA ARDE PINA LA CAPAT……..

  5. Vad ca nici in ziua de azi nu ai scos linkul catre fostul meu blog desi, dupa cum am mai spus, nu eu am fost cea in cauza. Sunt M.S., da’ nu acea MS. Si cand ma gandesc ca nici macar n-am vizitat Budapesta. Cam asta si cu seriozitatea ta, draguto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *