Jurnalul National fura!(?)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

De ceva vreme o tot dam in sus si jos cu restul si guma Orbit. In ultimele saptamani mai multe televiziuni au atins acest subiect. Ei da! De abia acum. Asta in timp ce pe bloguri lumea se rascolea si razvratea impotriva restului cu gust de menta de mai bine de un an de zile.
Azi ma uit in Jurnalul National si ce imi e dat sa vad? Un alt articol ce dezbate subiectul cu guma fatidica. Mai frate! Ma apuc si ..citesc 2-3 randuri..sar cate o fraza..ma duc spre sfarsit… tac pac.. totul suna asa de cunoscut. Cuvintele erau asa de frumos legate si stilul parea asa de cunoscut! Ofoofof / Ce frumos! Dupa ce am sorbit o gura de cafea am stat, am reflectat un pic si am concluzionat asa: nu stiam ca pe Vis Urat il cheama Constantin Daniel Oancea si ca lucreaza la Jurnalul National. Mai pe intelesul tuturor: Vis Urat a fost plagiat si doar el stie cel mai bine cati i-au facut-o si cu cati s-a certat pe tema asta!

Articolul cu pricina a fost “furat” de catre zeci de siteuri si publicatii dar se pare ca nea’ Costantin Daniel Oancea nu prea stie lucrul asta. Ori e nou in bransa, ori azi s-a grabit si a preferat un copy-paste rapid, ori e vreun tanar ziarist platit cu 3 milioane si care isi baga p…a in munca ori nu stie ca si Victor Ciutacu (redactor sef la Jurnalul national) are blog, este consumator de bloguri si cam stie si el despre Vis Urat si guma lui.

original vs furt

Ata ete! Cred ca ar trebui sa ne bucuram ca suntem copiati. Asa demonstram lumii ca unii ziaristi sunt varza si nu sunt in stare sa scrie iar articolele noastre merita sa apara intr-un ziar. Adica unii blogari sunt mai sus ca ei. Adica….adica si iar adica…

Bravo Domnule Oancea.. Tot inainte …

Later Edit: Lucrurile nu stau chiar asa! Sunt un pic altfel: Articolul cu pricina se afla in Jurnalul Nationaleditia online – la rubrica “Cetateanul”. Aceasta rubrica contine urmatoarele, citez: “….Sa schimbam lucrurile ACUM. IMPREUNÄ‚. Noi scriem zilnic despre toate. Cetateanul din tine nu trebuie sa mai taca. Scrie-ne si tu la e-mail: cetateanul@jurnalul.ro”.

Ok, ce inseamna asta? Inseamna ca “Cetateanul” este o rubrica unde cititorii trimit texte spre publicare. Deci domnul Constantin Daniel Oancea (strungar de meserie pentru ca e clar ca e doar un simplu cetatean si nu lucreaza ca ziarist) “a gasit” textul si l-a trimis la ziar pe respectiva adresa. Odata ajuns, articolul a trecut prin mainile pricepute ale celui ce are in grija aceasta rubrica (carevasazica lucrator la ziar) iar dupa verificare, s-a publicat. Deci…tot plagiat ramane. S-a publicat cu stiinta. De aici concluzionez ca: ori e vorba de neglijenta ori exista o desconsiderare a fenomenului “blog”.

Dar hai sa trimitem articole copiate din alte ziare, celor de la Jurnalul, sa vedem daca le publica si daca la fel de “atenti” sunt cu materialele altora.

Butonul “publica” este o responsabilitate. Se pare ca in ograda Jurnalului acest buton este apasat de catre femeia de serviciu, noaptea pe la doua cand in redactie e intuneric.

Reactii la : visurat (desigur), oradeanul, piticu, zoso, arhi, dece, quinzelle, mafihotz, contrasens, denisuca , adrian georgescu, minoru’.

bullets

26 Comments

  1. Oancea ar trebui sa stea el dupa tejghea sa dea ca rest guma Orbit; acolo se va simti
    in elementul lui, nu-i trebuie nici creier dar mai ales talent jurnalistic.
    Va fi exact unde merita sa fie ! :))))

  2. Odata cu zecile de facultati particulare incep sa apara si roadele acestora. Toti “diplomati” cu ea in mana.. shameless piece of journalism

  3. Pingback: ContraSENS
  4. Pai ziarele oricum fura!
    Daca nu de la bloggeri, fura din alte ziare, etc!
    Si Jurnalul e oricum varza deci…

  5. dar cum de s-a vazut chestia asta cu jurnalul de abia azi? vad ca de prin iunie e articolul….

  6. Pingback: Leapsa?
  7. Am fost incantata de initiativa Jurnalului de a se vinde cu CD-ul cu colinde interpretate de Paula Seling asa ca am luat 3 exemplare, pentru a oferi si altora un cadou deosebit. Dar vai, ce deziluzue! CD-ul este prost executat, cu intreruperi. Este preferabil sa-l scumpiti, dar sa fie o inregistrare de calitate!

    Ligia R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *