Vine vacanta…

A venit timpul ca fulgerica sa intre si el intr-o mica vacanta. Incepand de luni, mai exact. Nu vroiam ca acest post sa ramana pur si simplu un anunt asa ca am sa-l dezvolt rugandu-va sa ma ajutati cu cateva chestii.

O sa plec in concediu cu masina, prin tara, insotit de prietena, Ala Micu’ si nevasta-sa. O sa caram corturile dupa noi, o sa poposim si pe la cateva moteluri. Ne-om descurca noi important este sa fie vreme buna 😀 . Ce vroiam sa va rog pe voi ar fi urmatoarele, mai jos puteti vedea ruta aproximativa pe care o voi urma in concediu:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
click pentru a mari

Ruta

Km

Brasov-Sighisoara

129

Sighisoara-Sovata

58

Sovata-Piatra Neamt

147

Piatra Neamt-Suceava

115

Suceava-Sighetul Marmatiei

230

Sighetul Marmatiei-Baia Mare

47

Baia Mare- Zalau

70

Zalau -Tebea

170

Tebea-Alba Iulia

110

Alba Iulia-Sibiu

70

Sibiu Pitesti

200

Pitesti Bucuresti

120

Bucuresti Constanta

225

Constanta-Brasov

370

TOTAL

2061 km

Vreau sa va rog sa imi dati cat mai multe detalii despre locurile pe unde merg. Sa imi faceti recomandari de genul: locuri de vizitat (castele, poienite, lacuri, plaje de nudisti ..etc..) restaurante/baruri/pensiuni ieftine si bune :P, locatii de campat cu cortul. Normal ca ne-am facut tema si stim in mare cam pe unde sa poposim sau ce locuri sa vizitam dar orice sfat sau ajutor este binevenit.

Sunt acceptate si abateri de la traseu, cu conditia sa merite ;). Deci repet: daca stiti din proprie experienta detalii despre lucruri si locuri minunate din aceasta frumoasa tara, ce merita vizitate, va rog sa mi le impartasiti (cat mai multe detalii nu strica niciodata).

Va multumesc si va doresc tuturor vacanta placuta si vreme cat mai faina! 😉

bullets

35 Comments

  1. in zona Sighetul Marmatiei, Moisei, poti sa treci prin Varful Prislop, zona faina…
    Am fost saptamana trecuta pe acolo, drumul ii asa si asa, adica se renoveaza…

    Neaparat sa ai la tine un GPS…

  2. ar merita un popas la Oradea / Baile Felix.. cazarea este ieftina, conditii ok.. ziua sau macar cateva ore se poate vizita orasul, cetatea, muzeul.. facut poze.. etc.

  3. La Deva, musai să vezi cetatea, urci cu telecabina [costă 5 lei/persoană], de sus se vede tot oraşul şi chiar mai departe. Apoi mergi la Casa Rustică, vizavi de Hotelul Sarmis, care e în centrul oraşului, şi mănânci burger din piept de pui cu sos 50% picant – 50% grecesc. 😀 Pe cuvânt că merită!
    Te poţi abate puţin – 15-20km – ca să vezi şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara.
    Concediu plăcut!

  4. drum bun…in constanta aici, n-am ce sa-ti recomand :))) ..evita plaja modern totusi. Se modernizeaza dar …mai dureaza ceva timp

  5. Mersi, mersi 🙂 Caspere, la Modern mergeam cand eram mic, cu ai mei… 😉

  6. in sighetu marmatiei se afla 2 obiective interesante : muzeul satului maramuresean si o inchisoare
    acum devenita memorial al durerii, in apropiere (cam 20 km) la Sapanta gasesti vestitul cimitir
    vesel si cea mai inalta biserica din lemn din lume, eu zic ca merita.

  7. cand iesi de pe tranfagarasan daca ai nevoie sa dormi in curtea de arges (ca poate vrei sa si vizitezi manastirea si biserica de pe acolo) eu am stat la o pensiune curata si cu preturi ok, iti dau adresa http://www.montanatop.ro.
    la sibiu neaparat sa rezervi cu vreo 2, 3 zile inainte masa la restaurantul “sibiul vechi”… merita garantat… eu locuiesc in afara tarii si cam o data la 3 luni trag o vizita in sibiu cu toate ca sunt din oltenia:)) asadar adresa restaurantului este http://www.sibiulvechi.ro gasesti acolo adresa, nr de tel… si daca e sa dormi in sibiu e si acolo o pensiune misto si curata “santa maria”, foarte ospitalieri, dar in week end mai greu gasesti locuri, ma rog, adresa este http://www.pensiunesibiu.ro
    distractie placuta, poate pui si foto dupa aventura prin romania…

  8. si am uitat pacat ca de la ramnicu valcea unde poti sa vezi manastirea cozia, turnu etc nu cobori spre horezu cu vestita ceramica, super magazinele cu ceramica din zona, vizitezi manastirile arnota (este pierduta in pustietate, superb), manastirea bistrita si manastirea dintr un lemn, apoi cobori la craiova sa vezi intr o seara fantana arteziana care “canta si danseaza” ca cea din las vegas numai ca in marime mai mica. este foarte frumos… documenteaza te pe net… vezi filme pe youtube cu fantana muzicala de la craiova…

  9. Decat baile felix,
    mai bine mergi inca 70km pana la Debrecen Hungary,
    la Aquaticum Mediteraneean.

    Ma duc acolo odata pe luna, un aquapark and SPA de lux,
    daca tot ti-ai propus.
    Iti trebuie doar buletinul ca sa iesi din tara, ii foarte aproape de Oradea, si mai iesi si tu din romanica, sa vezi cum ii in alte parti.

    Preturile is ok, servirea super.

  10. Subscriu la cele spuse de brosky. Am auzit numai lucruri bune de Aquaparcul de langa Debrecen, si probabil maine sau poimane o sa am ocazia sa ma conving de unu’ singur. Mai multe detalii aici: http://www.aquaticum.hu/

  11. 2 locuri:
    1. Sovata – salina de la Praid (e destul de aproape de Sovata)
    2. Oradea – Pestera Ursilor (ceva ma departe de traseul tau, dar merita)

  12. bag de seama ca`s cam singuru` bucovinean care te citeste..ehh
    cand ajungi in suceava primu` lucru` te duci si vizitezi cetatea de scaun
    a lu` stefan http://orasulsuceava.ro/images/Site/OrasulSUCEAVA/Fotografii/2005/OrasulSUCEAVA_CetateaDeScaun_CarolZwilling_17Iunie2005_01.jpg, e la 2 km de centrul orasului.apoi
    negresit tre` sa te duci la manastirile din nordul bucovinei. Voronet la 45 de Suceava si la 5 km de gura humorului, si putma la vreo 15 km de radauti.
    ar mai fi sucevita,slatioara etc. dar voronetul si putna sunt cele mai elocvente.
    pentru campat cel mai frumos loc unde am mers si eu ani la rand si e multa lume
    si peisajul e bestial poti sa te duci la arinis..e la 2-3 km de gura humorului .
    Vacanta placuta si numa` bine 🙂

  13. nu am nimic sa iti recomand, iti urez distractie maxima si sper sa ne mai scrii cat esti plecat 😉

  14. In Sighisoara, in afara de Cetate, urca la Vila Franka, o pensiune/motel/camping pe un deal deasupra garii, ai o panorama superba asupra orasului. In cetate poti incerca restaurantul Hotelului Sighisoara, in gradina din curtea hotelului. Au supa de ceapa!

    In zona Sovata trebuie sa vizitezi Salina Praid (se intra cu orar, cu autobuzul), lacul de acumulare Bezidu Nou (care a acoperit satul Bezidu, se mai vede turla bisericii) si, dupa lac, Muzeul Palariilor de Paie, unde cea mai mare palarie are 5m diametru. Vreme buna si relaxare.

  15. alt blog de oradea, baile felix suxx big time.

    De ce ?

    – ajungi in felix. cazarea ii cam scumpa (incepand de la 50ron/noapte, conditii ok)
    – te grabesti sa mergi la SINGURUL Strand (Apollo), ca sa prinzi un loc de parcare, sau sa nu te inghesui la garderoba.
    – Stai la coada sa te dezbraci. Cabina de schimb daca se spala odata pe saptamana.
    – dupa ce te-ai dezbracat, stai ca Bart Simpson, in slip, si astepti ca o tanti acra
    sa-ti ia umerashul si sa-ti dea o cheie cu o sforicica pe ea (Doamne feri sa o PIERZI !)
    – in bazin, trebuie sa te feresti de copii de 14 ani care se reguleaza in bazin, si de
    persoanele cu tot felul de chestii pe piele (sor’mea a luat ceva ciuperca de la felix acu 10-12 ani, si inca nu a scapat de ea)
    – ti se face foame, un singur “restaurant” care are doar mici si gratar de pui. De multe ori am patit sa nu aiba garnitura universala de la noi (cartofi prajiti). Asta in cazul in care gasesti loc la masa, ca la cat de mare ii strandul, nu sunt mai mult de 10 mese.

  16. – te’ai saturat, vrei sa mergi la dus. Ups, doar 3 dushuri la barbatzi. TREI. Stai la coada, si admiri pe Nea’Caisa, cu se spala la cocosel fara nici o jena.
    – again, stai la coada sa-ti iei hainele, apoi, mai stai la o coada sa te schimbi. Daca nu ma insel, is in total nu mai mult de 12 cabine de schimb (pe o parte, normal)
    – ramai cu parul ud, in cazul in care nu ti-ai adus uscator de par de acasa.

  17. Pentru ca…

    – ajungi la Debrecen, la Aquaticum Mediteraneean. Parchezi masina, parcare pazita, costa 100ft/ora (100ft=1.4 ron)
    – la intrare, te asteapta vreo 2-3 gagicutze gen promoteritze, care te intreaba intr’o engleza corecta, daca ai mai fost la ei , si cu ce te pot ajuta.
    – ti se da un ceas de mana, in care ai memorata ora la care ai intrat, si eventualele cheltuieli ulterioare. Nu se plateste nimic la intrare, doar la iesire.
    -mergi la cabinele de schimb, pui ceasu pe senzor, iti zice ce cabina ai. Cabina este deschisa 30 secunde de cand ai pus ceasul pe senzor.
    – mergi, te schimbi (sunt in total cam 500 de dulapioare unde sa-ti lasi hainele, si vreo 100 de cabine de schimb)

  18. – din ideograme, intelegi ca-i frumos sa faci un dus inainte sa intrii in aquapark… mergi la dush, ii cu termostat, pui temperatura, apesi pe buton, vine apa. dupa 30 secunde, se opreste apa. Probabil sa nu faci risipa, sau sa nu uiti ca romanu, apa pornita.
    – despre distractiile din aquapark, nu am ce sa va zic, trebuie sa va convingeti. Ca idee, se ia un dom de sticla imens, se umple cu palmieri, bananieri si alte plante tropicale. Roata, pe margini, se pun jacuzzi de 6 persoane. Pentru cunoscatori, sunt 2 Snake’uri, un kamikaze, 3 snake-uri pentru copii, 2 steppers, 1 river, 2 caves , 1 artificial wave pool, etc… (nu te plictisesti, n’ai frica, ii pe 3 nivele)
    – daca ti-e foame, ai la nivelul 1 un restaurant si un bar. La restaurant, ai autoservive, unde iti iei ce vrea inimioara ta. Preturile sunt relativ ok (in jur de 10-15 RON/fel) Vrei sa platesti, surpriza… trebuie sa pui ceasu pe un bumb… suma datorata se inregistreaza pe ceas.

  19. – ai mancat, ai chef de dospeala, si te’ai saturat de topogane, ai langa dom, un coluar unde intrii la baza de tratament… iar pui ceasul, aici se taxeaza la minut (14ft/minut parca). Aici mai ai o serie de bazine exterioare cu apa termala (gen Hajduszoboszlo – apa maro, miros de iod, uleioasa. Cica ii sanatoasa, nu am stat prea mult) Mai ai aici sauna, bazine pentru ne-cardiaci (apa foarte rece, apoi sari intr-un bazin alaturat unde-i apa foarte fierbinte) Sau poti invers, depinde cum iti place. Tot aici ai si sauna, masaj, plaja, inca un bar select, etc…
    – vrei sa pleci. Mergi la dus. Te schimbi. Surpriza: exista uscatoare de par din metru in metru.
    – La iesire, pui ceasu pe “cititor, si-ti spune cat ai platit (o distractie de asta de vreo 4 ore, costa in jur de 70 RON/persoana)

  20. – esti obosit, vrei sa dormi… o noapte la o pensiune ii cam 100-120 ron/camera cu MIC DEJUN inclus. D’ala suedez, unde bagi in tine de te spargi. Deci, cam 50-60 RON / persoana cazarea la pensiune, cu somn, papa, apa calda, etc…

    Mai, eu nu tin cu ungurii… is Clujean… am votat cu Funar…
    Am colegi la lucru maghiari, si nu-mi plac.
    Dar mai, se descurca. Mergi in ungaria, ii campie cat vezi cu ochii, dormi la volan, de monotonie. Dar stiu omuletzii sa scoata bani din piatra seaca.
    Despre aquapark-ul de langa hungaroring va povestesc mai incolo (www.aquarena.hu)

    Deci, fulgerica, daca ai o zi in plus, benzina in rezervor, merita. Imi pare rau ca romanii nu vor sa faca asa ceva, dar, ne meritam soarta.

    pa

  21. Man, un singur sfat iti dau: nu lasa fomeile sa stea prea multa vreme impreuna: or sa va fufu bunatate de concediu.

  22. Prin zona lacului Rosu, in jud Harghita … undeva pe langa Gheorghieni e salina de la Praid.. super aeru sarata si sanatos pe deasupra, salina in adevaratul sens al cuvantului!

  23. Daca tot ti-a recomandat cineva Pestera Ursilor, care fara indoiala merita vazuta, iti mai recomand si eu Padis, si ca traseu Cetatile Ponorului. E drept, drumul pana in padis e cam rau, dar crede-ma, merita!

  24. Salut, ti-as recomanda sa vizitezi pestera Scarisoara din judetul Alba ca am vazut ca e pe traseul tau, nu am vazut-o inca dar am inteles ca formatiunile de stalacnite si stalactite sun impresionante, cica e mai mica in dimensiuni fata de Pestera Ursilor din Bihor.
    Apoi in drumul dinspre Deva si Alba Iulia exista statiunea Geoagiu Bai … fostele bai romane.. este modernizata statiunea, apa este calda pt orice vreme fiin apa termala (daca vrei o baie inainte de mare mergi pe acolo)… uite niste linkuri:
    http://www.celendo.ro/images/intern/1JudetulHunedoaraTransilvania.jpg
    http://home.tiscali.nl/fotoboekroemenie/Hunedoara/Geoagiu%20Bai%20Romeins%20bad.jpg
    De asemenea daca mergi prin Alba Iulia si nu ai vazut-o merita sa vezi Cetatea veche cu cele 3 porti, obeliscul lui Horia, Closca si Crishan, traseul celor 3 fortificatii care contine si o prezentare teatrala orgaizata de un grup de actori, special pt turistii orasului. Catedrala din piata in care se desfasoara activitatile de la 1 Decembrie si fantana arteziana nou construita. Catedrala in care a fost incoronat regele ferdinant (este cea veche de langa).
    Sala unirii din 1918. Muzeul orasului este vis-a-vis de sala unirii si este si el o atractie deosebita.

  25. Nah binyeee mahh!….myie nu imi place ruta asta a voastra, ia numa’ nu ocoli tu satu mare!!!
    Nu de parca ai avea ce vedea, da nahh…poatye bem o bere..:) imi esti dator pentru serveru’ dns.
    PS: si apoi poti sa o iei spre oradea, iti arat drumu sa nu zici ca mis fatza palida.

  26. La Sibiu sa nu ratezi Crama de langa Podul Mincinosilor ! 😉
    Aspect de pivnita veche, muzica buna, local ieftin si in meniu “pita cu fasole” ! 😀

  27. cum ajung cel mai repede de la oradea la praid ? cate ore ?

  28. nu sfatuiesc pe nimeni sa se cazeze la hotelul vacanta de la geoagiu bai, mincarea sub orice critica, directorul arogant si sfidator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *