Orange Prepay si mesageria lor vocala

Orange-Prepay-si-Mesageria-vocala

Astazi am achizitionat o cartela Orange Prepay si fiind constient de ce injuraturi imi iau daca sunt sunat si nu raspund, m-am gandit sa dezactivez minunatul serviciu de mesagerie vocala pe care il uraste toata lumea. Buuun! Zis si facut, caut in manualul ce insoteste pachetul dar nu gasesc nimic legat de activare/dezactivare. Ma apuc si sun la 200 si astept cuminte cunoscuta turuiala pana ce tanti robot ajunge la capitolul “pentru a activa sau dezactiva mesageria vocala sau pentru a-i modifica timpul de reactie apasati tasta 5 (cinci)”. Pentru a afla in ce stare se afla mesageria mea, apas tasta cinci cu incredere iar tanti zice ca “in prezent serviciul tau de mesagerie vocala este inactiv”. Bun – zic – ce usor a fost. Mesageria era dezactivata si eu ma stresam pe aici degeaba. Hai sa testam! Sun de pe alt numar si surpriza… intra mesageriaaaaa! Ce dragut!

Carevasazica serviciul este inactiv, dar mesageria era perfect functionala si foarte activa. Am luat celalalt telefon si m-am apucat sa sun la Relatii Clienti. Dupa opt minute de asteptare imi raspunde o alta tanti (nu robotu’):

Eu: Saru-mana, am si eu o problema de genul vreau sa dezactivez mesageria vocala de pe o cartela”

Tanti: Desigur, presupun ca tocmai ati cumparat o cartela Orange Prepay”

Eu: Da, dar de unde stiti?

Tanti: Cu cine am onoarea? (a intors-o deci..iar dupa cateva secunde)- sa inteleg ca doriti sa dezactivati mesageria vocala?!

Eu: (Ii zic numele) Da, dar am o simpla intrebare: de ce cand sun la 200 si accesez meniul dedicat mesageriei vocale sa ii verific starea, mi se zice ca serviciul este inactiv dar defapt el este activ?

Tanti: Nu este activ, este neinitializat! Trebuia sa faceti intai un apel la 555 pentru a-l initializa! (dupa 2 secunde) – Doriti sa-l dezactivam? (555 fiind numarul cu apelare gratuita la care iti poti asculta mesajele si alte chestii legate de)

Sesizeaza careva jocul de cuvinte activare/dezactivare? Serviciul este inactiv, deci  neinitializat dar subliniez: acesta se poate dezactiva. WTF?

In fine, concluzia mea este ca se incearca inducerea in eroare a clientului prin explicatii foarte ambigue. Daca s-ar apuca careva sa-i bata cineva pe umar sunt sigur ca nu se vor sinchisi deoarece se pare ca la departamentul Marketing Orange lucreaza niste oameni inteligenti care stiu sa foloseasca jocuri de cuvinte.

99 % din utilizatorii unei cartele Prepay isi iau clapa la faza asta. Va sfatuiesc insa sa tineti minte urmatorul fapt: orice cartela Prepay vine direct cu mesageria activata.

Se pare ca nu avem altceva de facut decat sa fim sanatosi si vigilenti! 😉 Doar asa putem trai in tara noastra minunata!

Update 2013: Poti dezactiva mesageria vocala de la Orange astfel:

Poti activa/dezactiva serviciul de mesagerie vocala astfel:
 
Metoda 1:

  • prin Self Care – prin apel gratuit la *100#
 
  • din aplicatia Contul meu, sectiunea servicii / mesagerie vocala
 
  • prin apel gratuit la Serviciul Clienti – 411

Metoda 2:

 suni la la Serviciul Clienti – 411* si apoi selectezi consecutiv 1.3.3.1.2. pentru a ajunge la partea cu mesageria vocala, iar la sfarsit selectezi 2 pentru a dezactiva mesageria.



bullets

38 Comments

  1. puteai sa-l activezi si apoi sa-l dezactivezi. din cate stiu iti permite 2 modificari pe luna fara sa te coste. scapai fara stres asa.

  2. Stai sa vezi pe abonament. Sun prima data, zice ca tre s-o activez si apoi s-o dezactivez. Fac asa, tot la fel. La al treilea apel la Serv Clienti, imi zice ca cica mesageria este partial activa, si ca eu n-o pot dezactiva, si ca doar ei pot. Pai ***** nu puteati sa ziceti din start asta ?

  3. Toti avem patanii cu Orange… Dar nu marca Orange este vinovata ci imbecilii de romani ,angajati la Orange Romania, ce au facut o varza si din acest nume. In Romania totul ,toate si toti sunt de o nesimtire crasa si de o incompetenta fantastica.
    Aproximativ 80% dintre intelectuali nu profeseaza conform studiilor ce le au la baza ci sunt activi in cu totul alte domenii si joburi… (dar ma indepartez de la subiect)

    Sunt posesor de cartela prepay Orange. Si eu am patit-o cu mesageria vocala ….Dar alta si mai si este ca acum 1 saptamana am primit 4 mesaje consecutive cu setari automate pentru WAP , INTERNET MOBILE si inca un serviciu(imi scapa acum) pe care in momentul in care incercai sa le citesti deja iti faceau setarile si instalarile trimise(eu am un symbian). PROBLEMA ERA ca EU NU AM SOLICITAT NICIUN MESAJ CU SETARI AUTOMATE …SI NIMIC ALTCEVA . Am sunat la Relatii Clienti ,mi-a raspuns un constipat , i-am explicat situatia…Insa el o tinea pe a lui : “Sunteti sigur ca nu ati solicitati asa ceva”. Dupa ce am dus munca de lamurire vreo 10 minute … A recunoscut ca a fost o eroare de la ei ,si-a cerut scuze si atat.
    Am auzit ca altora le mai dispare din cand in cand si creditul de pe cartela (fara ca macar sa fi purtat vreo conversatie).Si nu numai la Orange ,ci chiar si la Vodafone…

  4. astia de la orange daca iti iei telefon LA LIBER e blocat in reteaua orange..atunci de ce mai spun ca e la liber? pt cartela? la vodafone iei telefonu la liber poti sa bagi orice cartela in el…+ nu mai zic de alte lucruri pe care le ascund domnii de la orange

  5. N-am avut rabdare sa citesc intreaga poveste ! Cert este ca oranjii au mult prea multe cartele in loc de materie pre-cenusie!

  6. Foarte bine ca ai scris despre aceasta problema care exista la dialog-orange de ani de zile! Niste la##gi cu punerea de bete in roate ca sa o poti dezactiva.

  7. credeti ca vodafone sta mai prejos?
    zilele trecute am reusit in sfarsit sa’mi trec nr. vechi vodafone de la abonament la cartela si ce sa vezi aveam deja activata casuta vocala. Eu destept din fire nici macar nu stiam ca daca dau reject la un apel acel apelant intra automat pe casuta vocala, gandind ca fac un bine si sun eu omu inapoi. Dupa vreo cateva cuvinte de dulce primite, sun la *222(rel. clienti) unde ma plictisesc ofertele lor de toata jena si ajung sa sun la *266(msg.vocala). la *266 surpriza din 10 incercari cred ca 1 are izbanda. Au 3 meniuri 1.detalii – te trimite pe site (super tare) 2.tarife 3.modificare – unde poti doar sa’ti creezi casuta de mesaje vocale. Iti dai seama ca eu proaspat utilizator de cartela vodafone nu aveam creata casuta vocala, dar mesageria functiona :)) Oare cate sute de mii de pacalici patesc la fel ???

  8. vai blts ce mama dolores tot faci la tema ? imi e dor deja de clasica …

  9. deci nu esti singurul care a patot asta 😀 eu am stat mai bine ca tine.. sun… ii explic doamnei Madame problema si ea nu pare deloc surprinsa “da, aveti dreptate.. este inactiv dar a ramas #@%^*$# – n.r. nu stiu ce naiba- setat Pentru a/l dezactiva formati ##002 apel …ii multumesc madamei pentru infomatii si purced in apelari la ##002 si ce-mi apare? “apelare nereusita” si un semn din ala mare de interzis!!!. Ca taranul.. incerc de ţ ori ca poate poate a ţ oara o sa mearga… nu. nu merge si acum am tot frigiderul umplut de catre cei care suna si le intra preastimabilul robot.

  10. niste nesimtiti astia de la 0range,am sunat 5 zile la555 si …retea ocupata,fie ca era ora 13,;21 sau 4 dimineata…halal serviciu..

  11. Ce handicapati. Am o cartela Orange la care s-a dus perioada de valabilitate (f scurta dealtfel). Bineintaeles ca nu am apucat sa dezactivez casuta vocala. Acum sun la *100# si imi spune ca voi putea avea acces la acest serviciu DOAR dupa ce reincarc. Si mai am vreo 2 euro pe cartela, dar bineinteles, trebuie sa reincarc.

  12. Bn…porcaria asta o patesc eu aqm… si nu prea inteleg c naiba tre sa fac…asta se poate intamlpa doar in romania…

  13. nici eu nu stiu cum se dezactiveaza .eu nu am orange dar are tatal meu si ma taxeaza degeaba

  14. deci am cartela orange de mult. Msg vocala dezactivata de la inceput. Blacklist activ (am symbian) dar ineficient asa ca n-am ce face si activez mesageria vocala cu gandul ca la rejectul generat de blacklist intra mesageria. Eroarea totala! in primul rand la 555 (initializare) mi-a inregistrat o tuse seaca si un scartait de sertar :P, desi eu vroiam vocea standard a lu’ tanti, deci nimic personalizat, apoi la configurari din 4 variante, nu pot alege decat la 2 – cod si 4 – limba. Deci total inutil…
    Si app, mesageria intra doar cand il las sa sune pana la capat, sau cand nu sunt in retea…. Redirectionari nu pot face…. alte manevre iar nu stiu …. credit si minute am gramezi… Cred ca o sa schimb numarul si cartela asta o ingrop si gata :))

  15. si eu am incercat cu codul minune ##002# si nu mere desi aveam casuta vocala la *100# zicea ca e inactiva daca vreau so activez.am activato (de parca nu era activa si mancase bani la multi) si dupaia am dat iar la *100# si am dezactivato a mers da sa vedem cat tine

  16. Daca sunt dati in judecata pe motiv de frauda, sau reclamati la protectia consumatorului cu siguranta vor avea de tras pentru greselile lor, ar trebui sa facem asta de fiecare data cand avem asemenea anomalii de suportat.

  17. Toate cartelele orange pre pay vin cu mesageria activata. Acest lucru este valabil si la abonamentele orange trecute pe cartele pre pay, indiferent daca abonamentul a avut mesageria dezactivata.
    Eu unul, dau tf la 200, activez mesageria si dupa primirea mesajului de confirmare dau telefon din nou si o dezactivez (ai voie la 2 schimbari pe luna).
    Si asa reusesc sa-i varientez.

  18. Salutare , poate cineva sa ma ajute sa aflu niste informatii despre un nr pre pay orange care de ceva timp trimite sms-uri cu text obscen si nu de alta dar am copii si ar putea sa le vada iar politia zice ca numai cele cu amenintari si in urma unei cercetari penale poate sa ceara de la orange informatii ! Suntem in Romania ce naiba ! Daca puteti sa ma ajutati va ofer si recompensa daca este cazul ! Multumesc

  19. io am reusit si sg asta
    e f usor
    problema e la dezactivarea unor optiuni din young

  20. ma nicolae am un prieten care se pricepe la chestii dastea
    stai intai sal intreb, shi dak vrea iti dau id-ul lui

  21. Domnisoara incerca sa fie politicoasa,dorea doar sa stie cui i se adreseaza pentru ca intr-o conversatie nu poti spune doar domnule/doamna/domnisoara..deci prin urmare nu a intors vorba.Pe deasupra s-a oferit sa iti dezactiveze optiunea ceea ce este o raritate,in general nu au VOIE sa iti dezactiveze ei optiunea(decat daca vad ca incerci tu si nu ai reusit).
    Pentru voi un operator este “constipat” “de o incompetenta si nesimitira crasa” dar vati gandit 2 secunde in mintile voastre ca totul incepe prin felul in care vorbiti??Aveti habar cum este intr-un call center?Nu cred! Pentru ca daca ati avea nu ati fi atat de obtuzi. Mesagerie vocala inactiva mai pe scurt este un fel de “stand by”.Este logic sa iti de-a seama de cand ai cartela din moment ce exista un program in care este introdus numarul de telefon si vede tot ce ai in contul prepay.
    nu incerc sa i-au apararea nimanui dar pur si simplu ma irita cand vad oameni care vorbesc in necunostiinta de cauza,nu au habar cum e intr-un call center si isi permit sa arunce tot felul de vorbe!

  22. Domnisoara mika, categoric noi cei din exterior nu avem de unde sa stim cum este intr-un call center.Noi , cei cu zecile si sutele din exterior stim toti cum este sa nu reusim sa ne dezactivam inutila si costisitoarea mesagerie vocala. Iar daca ai raspuns vreodata unui nevrozat caruia i-au sarit mucii din nas dupa ce a incercat 3,4 zile la rand sa te contacteze..ai si matalutza putina intelegere ptr ca nu sti cum e sa fii la capatul firului call center-ului. Indiferent de ce este mesageria vocala, tu angajata Orange-lui nu ai nici o vina , tu ai datoria si esti platita sa inveti poezioara ..”jocul de cuvinte” respectiv care lor are menirea sa le aduca cat mai multi bani . Iar dumneata domnisoara de la call center ai datoria sa servesti clientii iar daca ai gandi 2 secunde te-ai pune in situatia clientului care oricum urmeaza sa devii in urmatorii anisori , ca doar nu ai sa muncesti acolo pana la adanci batraneti.

  23. daca folosesti un serviciu atunci ai face bine sa stii ce trebuie sa faci. informatiile sunt multe dar din moment ce beneficiezi de el este OBLIGATIA TA sa stii cu ce se mananca. din plictiseala si din anumite incapacitati fizice insa, preferi sa suni la relatii clienti (SERVICIU NEOBLIGATORIU DE AJUTOR). iar daca tot nu ai avut rabdare sa asculti 5 minute un robot astfel incat sa afli rezolvarea micii si neinsemnatei tale probleme, atunci asteapta sa ti se raspunda caci ca tine mai sunt 1 milion cu un milion de mici rahaturi care se puteau afla de la roboti. deci asteapta ca pana te vei educa sa nu suni decat atunci cand chiar nu ai de unde lua informatia, va trece multa apa pe siret. cat despre sa te pui in situatia mea… ei bine am fost pus in toate ipostazele lucrand in call centere si telesales si degeaba conchizi domnule sisi ca nu stii cum e. nu stii tu cum e sa te aud zbierand ca un nevrozat fara educatie si fara inteligenta la capatul firului pt o mesagerie vocala pe care o dezactivai pur si simplu dand search pe google in loc sa scrii pe blog ca rel clienti sunt imbecili sau alte porcarii. sincer nu suntem platiti sa-ti ascultam tie cacaturile–scz de expresie, suntem platiti sa rezolvam probleme si sa tinem afacerea sa mearga, ca e o afacere ca oricare alta din care traim, inclusiv tu prin afacerile tale. sunt si incompetenti in situatii izolate, dar retineti orice contract prevede ca suportul oferit prin telefon este relativ, E TREABA TA CUM FOLOSESTI SI CUM INVETI SA FOLOSESTI UN SERVICIU

  24. Primiti bani si e de datoria d-voastra sa informati corect clientii. Daca nu aveti timp si cunostinte suficiente pentru informarea corecta mai bine concediativa si mergeti de va cautati un alt job care nu necesita atata responsabilitate si informare.

    Robert Voicu.

  25. Sa vezi cand patesti asa cu creditul 🙂 Iti de mesaj ca optiunea cu minute este “activa” iti consuma minutele si cand suni la ei iti spune ca de fapt nu era “initializata” !

  26. Logic si firesc este ca mesageria vocala sa fie INACTIVA in momentul achizitionarii unui serviciu, fie prepay, fie cu abonament.
    Mesageria este optiune suplimentara, clientul decide daca o va activa sau nu.
    Aveti idee cat castiga operatorii de telefonie mobila din aceasta mica scapare….verificati .
    Apoi, desactivarea serviciului ar trebui sa fie usor de facut, este absurd prin operator uman, si asa stressat sau prin butonarea a mii de optiuni si menuuri.
    Multumesc.

  27. Bleah, bah fratilor si surorilor, eu am renuntat de vreo 4 ani la orange, de ce? Pffff, pai reteaua e prastie, cade cand ti-e lumea mai draga, galgaie samd. Am terminat cu abonamentul la ei si mi-am pastrat cartela ca si pre pay. Pai acusica, mi-a venit nebunia sa incarc cartela. Sa te tii surprize, cica daca ai in cont 5 euro, optiunea ramane activata, pffff, mare greseala. Trebuie activata si rasactivata.Acuma, prietenii mei…stiind ca refolosesc numarul de orange, ma suna dar “suprizaaaaaa”, am mesagerie vocala. Si uite cum ma chinui ca un imbecil sa scot rahatul ala. Am frigiderul plin de la prieteni …..Ideea este ca nu reusesc sa scap de cosmarul ala de mesagerie. Aveti idee ce de spume mi-au venit? He he, help …Obi Wan kenobi….lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *