Apartament de roman

Apartament de roman

Duminica, intorcandu-ma de la ai mei parinti dar si la rugamintea sugestia prietenei mele, am decis sa renunt la taxi si sa ma deplasez pe jos spre umilul meu apartament in care stau cu chirie. Zis si facut, mi-am luat prietena de mana si am luat-o incet spre casa. Din reflex (cred), am decis sa refac un pic drumul ce-l faceam zilnic catre scoala in copilarie.

Dragii mei, tin sa va zic ca Cartierul Florilor din Brasov s-a transformat in ultimii ani intr-un paradis al celor bogati. Adevarul e ca trecand peste faptul ca in zona au aparut niste viloaie imense, a fost o adevarata placere sa ma plimb prin zona. Case care mai de care mai frumoase, miros de flori ce venea din majoritatea curtilor, verdeata si in primul rand liniste. O zona in care chiar as dori sa ma asez,  vis irealizabil in momentul de fata. Motivele le stim cu totii, este foarte greu pentru un tanar in anul 2008 sa-si cumpere o casa fara a apela la un credit.

Ma pot lauda ca ma numar printre putinii romani ce nu este dator vreunei banci si nu s-a indatorat vreodata la vreo banca. Da, nu am niciun credit pentru ca toata viata am preferat ca cu mici sacrificii sa reusesc sa imi cumpar ceea ce mi-am dorit cu banu jos. Stiti de ce? Pentru ca in teoria mea, automat apeland la un credit ajungi sa platesti in 3-5 ani, de 2-3 ori mai mult decat ai da normal pe un laptop de exemplu.

Revenind, chiar daca piata abunda de oferte imobiliare, in 2008 romanii se pare ca au dat inapoi fiind speriati de amploarea cu care au crescut preturile in ultimii ani la locuinte, tranzactiile scazand cu aproximativ 20 % raportat cu aceeasi perioada din anul trecut. Se pare ca tocmai din acest motiv au crescut preturile la chirii, fapt simtit chiar pe propria piele.

Sunt sigur ca in viitor, ma voi muta si eu la casa mea, impropriu spus “casa mea” pentru ca sunt sigur ca doar cu ajutorul creditului voi reusi sa o am. Si da, doar in 20-40 de ani voi reusi sa o platesc si sa devina proprietate personala si doar in acel moment o voi putea numi “casa mea”.

Dar destul, hai sa va arat niste poze facute tot in Cartierul Florilor din Brasov, mai exact pe strada Lamaitei. Sunt foarte curios daca vreo agentie imobiliara va putea vreodata sa recomande spre vanzare apartamantul asta. Oare ce fel de oameni traiesc in el? Tufele alea ajuta la oxigenarea  zonei sau care ar fi rostul lor? Serios acum, parca unii dintre noi nu prea merita sa stea la bloc pentru ca tocmai au scapat din jungla…

Spre final, recomand spre citire un post memorabil care poate schimba un pic gandirea unora sau le intareste convingerea altora. 😉

bullets

18 Comments

  1. :)) Pai acuma trebuie sa cukeaga “mugurii”:)))
    Le-a scos la o gura de aer:))))

  2. Poate omu ii duce la tara (is copaci) si pana pleaca ii tine afara la aer si soare. Plus ca nu-i bate soarele in casa. Cere-ti scuze.

  3. Da, eu stau in Florilor. Si cand eram in generala, avea tot buruienile alea, doar ca erau mai mici. Acum au crescut si acopera tot geamul. Sta o baba obsedata de flori.

  4. Oricum oamenii incearca sa-ti zica sa n-o dai in visurat, sa te miorlai ca o muiere de la orice si sa critici tot ce vezi, ba ca de ce are masina 4 roti, ba ca la inchisoare ii mai bine ca in libertate, etc. Puteai scrie si tu ‘oamenii iubesc verdeata’ De aia lumea il citeste pe fulgerica, ca-i om serios nu plange-pizda 😛

  5. Cred ca a vrut sa zica “Dude” din engleza, posibil sa fie messengleza (limba speciala de chat), ma gandesc eu analizand nikul “xox”.
    Unde am ramas? Asa! Parerea mea este ca omu are “iarba” si a scos o la aer, are si ea suflet doar, nu?

  6. cred ca vroia sa scrie “dude” dar probabil ca a auzit el ca in engleza “u” se scrie cu doi “oo”

  7. @kks – stim ca Visurat exagereaza (si in privinta mea s-a gandit sa o faca) dar nah…. la faza asta cu verdeata am gandit din prisma unui om care nu are apartament si e un pic ofticat ca altii au dar isi bat joc de el. 😀

    Poate e un pic exagerat, ehhh…. 🙂

  8. Omu isi creste niste MaryJane si tu l-ai dat de gol, azi maine ai bate politia la usha!! Ti-e ti-ar place sa te de unu asa in git? 😛 :))

  9. eh, mai vb peste cativa ani cand o sa te gandesti la un copil si altele mai serioase daca o sa mai ai convingerea ca e mai bine sa stai tot in chirie…

  10. @wierdpanda – unde scrie mah ca vreau sa stau toata viata in chirie?

  11. Asta cu flori fara numar nu o inteleg

    Vrei flori iari casa cu, curte si pune flori fara numar … si pomi si tufisuri …

  12. Decat betonul ala de kkt si termopanul alb de trei lei, si eu prefer verdeata la geam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *