Mic Ghid: Cum sa renunti la contul BRD in trei pasi simpli


M-am hotarat la inceputul anului  sa renunt la parteneriatul meu cu BRD. Decizia nu a fost neaparat una legata de calitatea serviciilor ci una pur organizatorica (am decis ca pe piata exista banci care ofera servicii mai complete). 🙂  Ca tot veni vorba de servicii, mai toate operatiunile le faceam prin internet banking, rareori am fost nevoit sa interactionez cu angajatii bancii, tocmai din aceasta cauza nu am avut de suferit – ca altii. 😀

Update: daca cumva va plictisesc randurile de mai jos, va sugerez sa cititi doar concluzia gasita la sfarsitul postului.

Revenind la micul nostru ghid, mai jos aveti pasii pe care i-am urmat in momentul cand am inceput operatiunea “Inchidere cont BRD”:

1. Pe 10 Ianuarie 2011 am cautat pe Google cel mai apropiat sediu din Brasov la care pot ajunge cat mai rapid in pauza mea de masa (muncesc, timpul imi este limitat). Am gasit informatiile si am sunat:

–  “Buna ziua, vreau sa renunt la cardul si contul meu BRD.”

– “Desigur, puteti veni la orice sucursala, nu aveti nevoie decat de buletin”

2. Pe 14 Ianuarie 2011 ajung la sediul de pe Muresenilor, intru in cladire si ma opresc in mijlocul salii. Scrutez orizontul si observ ca la unul dintre cele trei ghisee era o singura persoana asa ca ma indrept incet catre ghiseul numarul trei.

– “Ce doriti? Nu vedeti ca in fata mea se afla bani? (tipa avea intr-adevar cateva legaturi zdravene de bani pe birou). Nu aveti voie sa va apropiati de mine cand numar bani.”

– “Ma scuzati! Nu am observat.”

M-am indepartat  si am cautat cu privirea un anunt, un afis  sau ceva care sa ma ajute sa inteleg reactia angajatei. Nu am avut timp sa o fac pentru ca am fost chemat/servit de catre colega ei de la ghiseul numarul unu.

– “Buna ziua, as dori sa renunt la card, cont si la internet banking”

– “Pai, trebuie sa mergeti la sediul la care v-a fost creat contul, aici puteti renunta doar la card urmand ca dupa 30 de zile sa renuntati si la cont”.

Mi-a scazut entuziasmul cand am auzit vestea asa ca am intrebat unde este logica acestei fraze din moment ce nu am cardul pe minus (in cont mai aveam 0.13 RON) si doresc doar sa imi inchid socotelile cu banca cat mai rapid.

– “Cardul se da automat in urmarire timp de 30 de zile, in aceasta perioada se verifica daca nu mai exista debite sau alte operatiuni”.

– ” Pai si cum facem? Dorinta mea este sa inchid totul cat mai rapid si sa scap si de alte comisioane care se percep la inceputul fiecarei luni. Daca astept inca 30 de zile inseamna ca pe 1 Februarie mi se vor retrage automat din cont cei 4 ron (taxa de homebanking) iar aceasta suma nu este acoperita de catre cei 0.13 ron disponibili.”

– “Din pacate nu va pot ajuta, trebuie sa mergeti la sediul la care v-ati deschis contul”.

Am facut o cerere de renuntare la card, am predat cardul iar apoi am parasit incinta.

3. Pe 15 Ianuarie ajung la sediul din Centrul Civic  iar la ghiseu aflu asa:

– Contractul de internet banking nu poate fi reziliat aici, trebuie sa ma duc la agentia unde am facut cererea de activare (agentia de la Onix). Am devenit un pic nervos la auzul vestii  insa angajata bancii a reusit sa gaseasca o modalitate prin care sa ma scuteasca de inca un drum. Am facut o cerere de renuntare, de mana, urmand sa aiba ea grija ca aceasta sa se solutioneze cat mai rapid.

– Intr-adevar, nu pot renunta la cont decat la 30 de zile distanta fata de ziua in care s-a renuntat la card. Ok, am inteles! Insa ce ma fac, ca-mi intra la 1 Feb. comisionul de homebank. Rezolvare: tipa a reusit cumva sa suspende acel comision pentru luna Februarie precizandu-mi  trebuie sa  vin neaparat intre 15 si 20 Februarie ca sa facem cererea de renuntare la cont. Daca ajung mai tarziu se reactiveaza comisionul pe luna Martie. Pffffff…

4. Astazi –  pe 15 Feb, la exact 30 de zile distanta – am ajuns din nou la sediul din Centrul Civic unde  am aflat cu stupoare ca am venit prea devreme (?!). Am facut cererea de renuntare la cont urmand ca in decurs de cateva zile cererea sa-mi fie solutionata iar eu urmeaza sa revin cu un telefon pentru a mi se confirma. In prealabil mi s-a sugerat sa revin personal acolo insa mi s-a parut ca deja se exagereaza asa ca solutia cu telefonul a fost calea de mijloc.

Barabing baraBOOM!! Cam asta ar fi povestea renuntarii mele la colaborarea cu BRD.

Concluzie: dupa trei vizite facute la doua sedii diferite si trei cereri facute  in decurs de trei saptamani am reusit sa imi inchid si eu afacerile cu BRD. Impropriu spus, din moment ce inca nu e inchis.  Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in decursul colaborarii noastre ma mutam cu serviciul la Baia Mare, sa zicem. Eram trimis in Brasov ca sa-mi inchid cardul si toate cele?

Ideal ar fi fost sa ma pot duce la orice sucursala (de oriunde din Romania) si sa pot inchide cardul, contul si internet banking-ul in aceeasi zi. Asta tinand cont ca am si eu viata, familie, loc de munca si e treaba mea cum imi impart timpul liber. Nu scrie nicaieri ca acesta trebuie dedicat bancii.

bullets

13 Comments

  1. Stiu Bullets, la fel de mult am avut si eu de alergat. M-am lecuit de BRD, au o birocratie de ….vai

  2. “Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in decursul colaborarii noastre ma mutam cu serviciul la Baia Mare, sa zicem.”

    Ai fi primit acelasi raspuns.

    Eu am cerut un extras de cont la BRD la Unirii si mi-au spus ca nu imi pot da. Trebuie sa ma duc la sediul unde am deschis contul… la BC…
    In schimb functionara a fost draguta… a intors monitorul spre mine si mi-a spus ca pot sa verific tranzactiile acolo… 🙂
    Oricum am terminat-o si eu cu ei. yeeei!

  3. E clar, sistemul astora de baze de date nu este atat de centralizat pe cat s-ar parea. Se pare ca fiecare agentie e cu aia masii.

  4. eu zic sa-ti faci conturi la ING, si sa te rogi sa nu ai de scos sau de depus bani 🙂

  5. aceiasi poveste si la Transilvania;mai rau eu, a trebuit sa ma intorc in Targoviste sa il inchid 😐

  6. Am inchis demult conturile de la ei si mi-am deschis la ING. 🙂

    Motivul pentru care am facut acest lucru este ca au niste stupiditati la partea de online.

  7. pai acum trebuie sa te rogi sa nu te mai cheme la banca … :)) pe mine m-au chemat la o luna dupa ce am inchis contul pt un comision de … ai ghicit? 4 lei ! daca nu ma dau pe lista de rau platnici.

  8. Si eu am luat decizia de a renunta la BRD din cauza comisioanelor … pentu orice.

  9. Am probleme de acelasi gen cu BRD de mai multi ani si m-am hotarat sa fac acelasi pas, renuntarea la parteneriatul cu BRD. Cardul si contul au fost facute la Pitesti, acum locuiesc in Bucuresti langa sediul de pe Bld Unirii. Cunoscand foarte bine personajele de la cele 3 gisee BRD, m-am inarmat cu rabdare pentru a depasi momentele critice si eventualele probleme suplimentare care ar fi putut aparea. Spre surpriza mea am gasit o bruneta noua, subtirica 30-35 ani, i-am dat buletinul si cardul, i-am spus ce doresc, nu a zis nimic, vreo 5 minute a tot batut la tastatura, a imprimat cateva foi pe care le-am semnat mi-a dat restul de bani din cont si cica e gata. Am ramas putin cu gura cascata dar… super. Mi-a mai spus ca contul va fi inchis peste 30 zile, dar ca a oprit 4ron pentru taxa BRD NET ce va veni luna urmatoare si nu mai este necesar sa trec pe la banca….
    Oooo deci se poate daca se vrea sa se lucreze in mod profesionist !
    Sper sa aveti noroc sa lucrati numai cu astfel de oameni 🙂 cya

  10. vezi sa verifici peste 30 de zile daca au inchis sau nu contul. S-ar putea sa ai ceva surprize peste vreo 1-2 ani cand apari in baza de date a datornicilor si nu poti sa-ti iei un credit. 😀

  11. mda, si eu am acelasi problme cu beredeu’ ca e deschis contul in alt judet (unde lucram atunci) avand card si acces la brd-net… si pt inceput a trebuit sa renunt la brd-net si abia dupa ce am ajuns la sediul unde am facut cererea de acces am constatat ca tot de locul unde e facut contul depinnde si stai sa dea telefoane.. bun, am platit bani in cont ca e cu descoperit si acum astept sa se confirme intrarea lor in contul din brd, adica s ama duc si maine sau si poimaine, apoi sa fac cererea, sa predau cardul si apoi dupa 30 de zile sa fac alta cererea de inchidere cont si alti draci… doar ca vin sarbatorile si tare imie teama ca o sa intru in anu’ viitor :)))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *