Camasi la comanda – Cartea de vizita a oricarui Gentleman

Camasi la comanda marca Dragos Prioteasa

O camasa de buna calitate este piatra de temelie a garderobei fiecarui barbat care se respecta. Poate fi considerata cea mai versatila piesa din garderoba: o poti asorta la o  tinuta casual alaturi de pereche de blugi si niste pantofi sau o poti purta cu un costum si o cravata la diverse ocazii. Oricare ar fi alegerea, extrem de importante sunt doua aspecte: trebuie sa arate bine, trebuie sa te simti bine imbracat in ea. Dar din pacate, aici incep necazurile.

Astazi ne putem bucura de o imensa piata de desfacere, gasim in comertul online sau offline mii de camasi, de la camasile “made in Bangladesh” de 35 de lei pana la cele ce poarta marci de lux, si care pot costa cateva sute de lei. Mai multi factori trebuie luati in seama: stilul, forma, rigiditatea gulerului si a mansetelor, buzunarele, lungimea si latimea fiecarui element, fiecare camasa poarta o combinatie intre cele enumerate.

O solutie potrivita ar fi sa mergem la croitor si sa-l rugam sa ne croiasca o camasa dupa masurile si dorintele noastre.  Camasile la comanda au devenit un trend, nu doar pentru faptul ca iti ofera un control total al designului ci si datorita preciziei cu care pot fi croite.  Exista o singura problema in toata treaba asta, e foarte greu sa gasesti astazi un croitor specializat e “camasi de barbati” la comanda. Nu stiu cate croitorii sunt in orasul vostru, in Brasov stiu cateva, dar cam toate au un aer comunist si angajatii par desprinsi parca din alta era. In afara de cusut un fermoar sau scurtat pantalonii de la costum, de croit camasi sau costume la comanda nici nu cred ca poate fi vorba. Insa e bine ca exista o alternativa, o alternativa aflata astazi la mana oricui si ma refer aici la  mediul online. Eu asa am reusit sa ajung la “Dragos Prioteasa“, un brand recent aparut pe piața, in spatele caruia se afla  o echipa de designeri tineri si in același timp cu experiența in a satisface cerințele celor ce își doresc cămăși premium, din materiale calitative, ce se recomandă purtate în multiple ocazii: casual, vintage, business sau ceremonie.

Intamplarea a facut ca fix in urma cu trei saptamani sa dau peste site-ul lor. Contextul a fost urmatorul: aveam de mers la o noua nunta in weekendul imediat urmator, aveam nevoie de o camasa noua. Bugetul era de 250 de lei, timpul alocat pentru “cautari prin magazine” a fost de doua zile ce le-am pierdut prin malluri, nu am gasit nimic interesant ca raport calitate-pret. Peste o saptamna aveam nunta, asa ca m-am decis, intr-o doara, sa caut ceva pe net. Si am gasit, zic eu, cea mai buna solutie la care voi recurge si de acum incolo. Cateva atuuri ce le pot scoate in fata:

  • la telefon au raspuns extrem de prompt
  • am indicat modelul ales, am pus cateva intrebari despre material, am primit pe mail un document ce continea toate informatiile legata de masuratori (guler, mansete, lungime camasa, maneci, etc)
  • in doua zile de la trimiterea masurilor am avut in mana camasa frumos ambalata si livrata prin curier
  • sunt printre singurii din tara care ofera astfel de servicii. Pana la 8 impunsaturi/ cm, nasturi cusuti manual, ceea ce ofera rezistenta superioara la purtare deoarece   camasile nu sunt “scoase” pe banda rulanta ci fiecarui produs ii este acordata atgentie aparte
  • etichetele nu deranjeaza in contactul cu pielea iar materialele folosite sunt provenite de la furnizori italieni, avand in componenta fibra 100% bumbac

Nu in ultimul rand vreau sa scot in evidenta un aspect important: Ultima mea camasa de ceremonie luata de la Braiconf (magazinul Star/Universal), si pe care am dat 250 de lei, s-a decolorat dupa o singura purtare urmata de o simpla spalare la 30 de grade. Bani aruncati, sa traiesti mult si bine Braiconf! Nu m-am chinuit sa o duc inapoi si sa fac scandal, cu siguranta m-as fi oprit in datul din umeri ai vanzatoarei care mi-ar fi spuns ca-i pare rau dar nu poate face nimic. A fost una din primele intrebari puse baietilor de la Dragos Prioteasa, cea legata de riscul decolorarii, am primit asigurari ca acest lucru nu se va intampla (normal, cat timp respect indicatiile de pe eticheta si anume spalat la 30-40 de grade, evitat uscarea automata in masina de spalat deoarece in marea majoritate, aceasta afecteaza contractia firului de bumbac, etc).

In incheiere va invit sa explorati modelele accesand link-ul: www.dragosprioteasa.ro

bullets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *