De ce a devenit atat de popular Revolut in Romania?

Revolut, startup-ul fintech din Londra, care ofera carduri si functii ale contului curent a ajuns si in Romania la 1 milion de utilizatori. Cei care nu folosesc Revolut in mod regulat ar trebui sa inteleaga de ce utilizatorii sai il plac.  Dar ce este atat de special si unic in ceea ce priveste propunerea Revolut, astfel incat sa intelegem hype-ul chiar si fara a fi utilizator Revolut?

Revolut in numere

Revolut a fost lansat public in Iulie 2015 cu scopul de a construi o platforma corecta pentru a gestiona banii din intreaga lume, eliminand comisioane ascunse si oferind cursuri valutare interbancare convenabile. Aceasta oferta destinata calatorilor a rezonat foarte bine cu cei care efectuau frecvent calatorii. In februarie 2018, Revolut a fost lansat si in Romania si a fost posibil sa se deschida conturi curente, permitand clientilor sai sa obtina un IBAN unic.  Acum Revolut a ajuns la 1 milion de utilizatori.

Versiune gratuita puternica

Revolut iti permite sa deschizi un cont online in 60 de secunde – tot ce este necesar este un smartphone si un ID european. Nu exista nicio urma de document de procesat, deci este chiar mai ecologic decat bancile traditionale. Astfel:

Ti se elibereaza imediat un cont curent gratuit.
Marja pentru rata de schimb: 0% in zilele lucratoare, 0.5% in weekend.
Nu exista limita minima de transfer.
Suma maxima: 5.000 EUR lunar.
Transferul se face online, prin aplicatie mobila.
Accepta RON ca moneda de transfer.

Poti afla mai multe pe sursa foto:mrfinance.ro.

Revolut iti permite sa efectuezi transferuri internationale gratuite de bani in 25 de valute folosind cursul real de schimb, astfel incat sa economisesti bani pentru fiecare tranzactie. Poti cheltui in strainatate fara taxe in peste 150 de valute cu MasterCard sau Visa fara contact. Conform Revolut, clientii au urmatoarele avantaje:

– Schimb valutar la cursul real al pietei. Un avantaj pentru cei care fac plati sau transferuri in alta moneda decat cea a contului.
– Transferuri dintr-un cont Revolut in altul instante si gratuite.
– Transferuri intr-un cont bancar sunt mai simple decat prin serviciile bancare clasice.
– Revolut elimina birocratia legata de documentele pe care trebuie sa le semnezi la deschiderea unui cont bancar, lucru pe care l-am mentionat mai sus.
– Serviciu de suport dedicat utilizatorilor romani si website tradus in limba romana.
– Pot fi retrasi pana la 800 lei gratuit, de la orice bancomat din lume. Pentru sumele care depasesc 800 lei pe luna, Revolut percepe un comision de 2%. Pentru cardurile Metal si Premium, limita de retragere este mai mare.

Versiunea premium Revolut ofera alte avantaje, cum ar fi polita de asigurare de calatorie globala, livrarea gratuita a cardurilor si asistenta prioritara 24/7 la pret comparabil cu pachetele de conturi curente de la bancile traditionale din Europa.

Revolutul te ajuta zilnic

Revolut nu mai este doar „cardul pe care il folosesti doar in timpul calatoriei” asa cum a fost descris inainte. Echipa Revolut adauga noi functii prin care isi ajuta clientii cu viata financiara zilnica intr-un ritm uluitor la fiecare cateva saptamani. Dupa cum am mentionat, Revolut este foarte usor si convenabil de utilizat. Experienta utilizatorului incepe cu un proces uimitor de baza care dureaza doar cateva secunde si continua pe intreaga aplicatie.

bullets

One Comment

  1. Si eu am card Revolut si pot spune ca sunt foarte multumita de acesta. Nu am avut probleme niciodata si m-am putut baza pe card. Desi am vazut multe persoane care critica cardul pe retelele de socializare, multe dintre criticile respective se datoreaza utilizarii incorecte a aplicatiei. Este un card foarte bun si il recomand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *