Cum sa amenajezi o camera care sa creasca impreuna cu copilul tau

Amenajarea unei camere pentru copii este un proiect care trebuie luat serios in seama si care trebuie sa serveasca mai multor scopuri: sa fie loc de joaca, de creatie, de studiu si de relaxare. Dar cel mai important rol al sau este acela de a oferi copiilor (indiferent de varsta) un loc de confort si siguranta.

Fiind un spatiu pentru cei mai tineri membri ai familiei, este corect ca acesta sa solicite, probabil, cea mai mare contributie creativa atunci cand vine vorba de amenajare. Copiii vor avea probabil si ei cateva idei proprii atunci cand vine vorba de camerele lor (nu toate cu care sa fii de acord), dar stilul nu trebuie sa fie compromis.

Cu timpul, copiii cresc, interesele lor se schimba si usor-usor vor incepe sa-si puna amprenta in spatiul lor personal, iar toate ideile tale de amenajare initiale vor fi estompate. Privind ideile lor marete si bugetul tau fix, poate parea imposibil sa faci pe toata lumea fericita. Deci, atunci cand achizitionezi mobilier si decoratiuni, va trebui ca acestea sa “functioneze” cu fiecare etapa din viata lor. Din fericire, exista favi.ro – motor de cautare pentru mobila si decoratiuni, unde poti gasi idei de amenajare, care vor creste odata cu copiii tai.

Cateva sfaturi de care sa tii cont in amenjarea camerei pentru copii

Camera bebelusului

Bebelusii cresc, dar camerele nu. Deci, pentru a oferi unui copil un spatiu care este de fapt al lui, incepe cu o camera suficient de mare, care sa il gazduiasca si in anii urmatori. Daca incepi amenajarea chiar de la inceput, este ideala o camera in culori neutre. Asta nu inseamna ca piesele de mobilier si peretii trebuie sa fie reci si lipsite de personalitate. Albul, griul sau culorile pastel sunt puncte de plecare excelente si flexibile, ce fac un fundal perfect pentru elementele de decor jucause si vibrante care ar trebui sa existe in camera fiecarui copil. Pot fi implementate in diferite nuante, modele si texturi, si nu sunt specifice doar unei anumite varste sau sex.

Mobila functionala

Schimbarea mobilierului la fiecare doi ani nu este fezabila pentru multi dintre noi. Este mai bine sa investesti in piese de mobilier care vor ramane relevante pentru copilul tau, in ceea ce priveste dimensiunea si designul, pana cand va fi adolescent. Ai fi surprins de cate produse de decor sunt concepute avand in vedere “cresterea copilului”. De exemplu, acest birou “creste” odata cu copilul tau. Atat masa, cat si scaunul sunt reglabile in inaltime si pot fi ajustate usor.

Accesorii

Poate fi tentant sa alegi o tema decorativa pentru camera copiilor, dar alege cu intelepciune. Accesorizeaza camera copiilor cu lucruri care pot fi schimbate pe masura ce cresc si pe masura ce interesele lor se schimba. Sunt asa de multe produse dragute si vibrante concepute special pentru copii!

Foloseste lenjerie de pat, perdele, tablouri si covoare inspirate de personajele de desene animate preferate ale copiilor, cu cei mai noi eroi ai filmelor pentru copii sau decorate pe placul copiilor. Schimbarea lor, pe masura ce gusturile copiilor se schimba, este usoara si nu este prea daunatoare nici pentru portofel.

Depozitare

Daca duci o lupta continua cu copiii tai atunci cand trebuie sa stranga dupa ei insisi, ia in considerare modalitati de integrare a unor spatii de depozitare ample pentru camera lor. Cu astfel de spatii, copiii nu vor mai avea nicio scuza.

De asemenea, poti opta pentru rafturi deschise, care pot functiona ca spatii de stocare a jucariilor la inceput si care pot fi folosite ulterior ca rafturi pentru carti sau pentru alte obiecte personale cand vor creste.

Cand vine vorba de copii, nimic nu este permanent. Isi schimba culorile si stilurile preferate precum se schimba vantul. De ce ar trebui ca designul camerei lor sa fie o exceptie? Fii pregatit si deschis sa primesti aceste schimbari, iar daca urmaresti aceste sfaturi pentru amenajarea unei camere care creste impreuna cu copilul tau, ai putea economisi timp si bani, si vei avea mai putine frustrari in tot acest proces. Dar, cel mai important, respecta personalitatea unica a copilului in timp ce faci acest lucru.

Dana

4 Comments

  1. Interesant articolul, dar totusi oricat te-ai chinui tot trebuie sa schimbi mobila o data si o data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *