Help needed! Sfat achizitie televizor LED TV / LCD TV

Am decis sa imi cumpar un nou televizor insa inainte de a da banii pe vreo prostie ca dupa aia sa regret, vreau sa ascult si alte pareri de la cei care inteleg mai bine acest tip de piata, v-as fi recunoscator daca mi-ati da o parere din experienta avuta pana acum. La ce sa fiu atent cand vreau sa fac o astfel de achizitie? Conteaza marca? Din cate am inteles, LG si Samsung sunt cele mai bune marci pe acest segment de piata. Gresesc? ๐Ÿ™‚

Cateva caracteristici:

– buget maxim ~ 1000 euro

– diagonala – 100 cm – 110 cm

– Full HD

–ย DVB-T, DVB-C

– alte chitibusuri folositoare (sau nu?)

– decodare audioย  DTS

Va multumesc si va astept cu idei, pareri, experiente, review-uri, linkuri.

Update: Am inteles ca unele modele vin si cu un player incorporat astfel incat pot reda contentul oricarui USb Stick & hard extern. Acum intrebare: merita sa dau bani pe tehnologia asta sau mai bine imi iau separat un video player HD? Am pus de mult ochii pe un Media Player Western Digital HD TV LIVE HD Streaming , Full HD 1080p – unul dintre cele mai laudate playere de pe piata. Deasemenea, Media player Egreat EG-R6B, FullHD – merita luat in calcul.

Alta intrebare: Prin ce se diferentiata tehnologia LED de LCD? Am vazut ca primele sunt foarte subtiri insa alte avantaje care ar fi?

Pana acum am gasit doua modele interesante: Televizor LCD Samsung LE40C750 si Televizor LCD LG 42LD465. Ce-mi puteti spune despre ele?

bullets

61 Comments

  1. cere o lista de pret de la aincomputers s-ar putea sa aibe cel mai bun pret la ora actuala la asa ceva sa nu te sperii ca oamenii nu au site beton in schimb preturile sunt beton au aceiasi furnizori ca emag etc…

  2. Sony! Recomand Sony din toate punctele de vedere! Nu se poate compara cu altceva. E ca si cum ai compara iPhone 4 cu Samsung S Galaxy. Parerea mea, desigur.
    Ca model…e foarte greu de ales, cel putin din punctul meu de vedere.

  3. Recomand televizoarele Samsung.

    Mai toate au Media player incorporat dar il ai cam degeaba. Nu stiu sa citeasca .iso, .mkv. sau xvid-uri. In principiu sunt bune doar pentru poze si eventual mp3-uri. Dar tot un media player extern este solutia ideala.

    In speta, recomand Samsung LE40C650 (40 inci, seria 6) Nu este cea mai noua dar pret/calitate este super ok. Se invarte undeva intre 3000 si 4000 ron.

  4. Adandu, te contrazic, eu am un TV LED Samsung cu player incorporat si stie sa-mi citeasca mkv-uri xviduri si cam de toate asa ca nu induce omul in eroare.Fulgerel iti recomand LED poti vedea tin toate unghiurile perfect.Daca vrei poti veni pe la mine sa te las sa te joci putin la el.Neaparat Samsung.

  5. Nu te contrazic, dupa ce mi-am luat LCD-TV-ul nu m-am mai interesat de urmatoarele modele si nu stiam ca au bagat acesta functionalitate. Oricum banuiesc ca pretul unui LED >100 cm sare de 1000euro.

  6. Dupa un mic research, se pare ca sunt modele care nu sar de 1000 euro, si sunt chiar la preturi f bune. cum ar fi UE40C5000, care la emag este 3.099 RON

  7. Andandu, nu neaparat, eu cand mi-am luat tv-ul meu LED, l-am luat de 81 cm si m-a costat 2600 lei iar cel de 101 era 3400 lei, vreo 2 saptamani mai tarziu acel tv de 101 l-au bagat in Carrefour la oferta la 2400 de lei.Si sa nu uitam distanta la care se sta fata de tv.

  8. Eu iti raspund la intrebarea cu LED TV / LCD TV. Este cam aceeasi tehnologie. Ambele au panel LCD (cristale lichide), numai ca LED TV foloseste LED-urile pentru iluminarea panel-ului, in loc de neoane.

    Eu iti recomant LED TV, pentru ca are un consum mai mic, este mai subtire si nu mai are invertorul pentru neoane. Invertorul se strica cam des.

    Televizoarele OLED sunt cele care nu mai au panel-ul cu cristale lichide ci cu diode organice emitatoare de lumina. Insa astea sunt exagerat de scumpe.

    Cei din magazine nu explica faptul ca OLED si LED TV sunt total diferite si lasa intentionat sa se creeze o confuzie. Asa ca multi isi iau LED TV crezand ca si-au luat tehnologia aia smechera cu care se lauda producatorii pe la targurile de tehnica.

    Despre marcile de televizoare LED TV/LCD TV nu-mi dau cu parerea, pentru ca nu le cunosc. Eu inca sunt fan plasma, iar aici Panasonic este nr.1.

  9. @Serbam – ai Sony sa inteleg? Ce model?
    @george – nu, pe ei ii aveam in bookmarks. Plus ca am mai cumparat de la ei.
    @Luke – tu ce model ai? Da-mi un link.

  10. De televizor nu stiu ce sa zic, prefer sa ma abtin ca nu ma pricep dar Media Player e mai ok al meu, decat ala pe care ai pus tu ochii ๐Ÿ™‚

    Zic asta pentru ca cel care-ti place tie il avea un coleg, l-a folosit 1 an de zile dar nu ii mergea nush ce pe el, ceva format sau nu mai stiu exact, avea niste limite si si-a luat acum unul ca al meu de care e foarte multumit.

    Am un review mai complet pe blog, vezi tu ce te multumest mai mult.

    Bafta in cautari ๐Ÿ˜‰

  11. Dan are adreptate in ceea ce spune.Daca iti iei LCD ai grija sa aiba panou IPS ca sa poti vedea cat mai bine din orice unghi.Cum am zis la LED se vede perfect din orice unghi te uiti.Inainte sa-mi iau tv-ul am cascat gura prin media galaxy si carrefour vreo 2 saptamani la tv-uri

  12. UE 40 C5000 il recomand si eu .
    AVANTAJE LED TV:Calitatea imaginii. Destul de simplu, calitatea imaginii a fost imbunatatita fata LCD-urile si plasmele standard datorita cresterii gamei de culori. Utilizarea diodelor cu emitere de lumina, o sursa de lumina in locul lampelor traditionale ofera o rata de contrast mai mare deoarece LED produce un negru mai intens si un alb mai intens, aceast lucru fiind cheia pentru a ajunge la imagini de calitate pe ecran.

    Mediul inconjurator. Tehnologia LED consuma mai putina electricitate decat televizoarele curente, ceea ce va face sa economisiti la factura de energie.

    Modele mai subtiri. Din moment ce nu este necesara o sursa de lumina conventionala, televizoarele LED pot fi ultrasubtiri ceea ce va duce la crearea unui model mai subtire, mai frumos si mai atractiv. Toate astea si mai multe gasesti la http://www.1080p.ro/led-tv-nu-va-lasati-pacaliti-intelegeti-intai-tehnologia/

  13. IP TV la RCS in 20012 intradevar sunt zvonuri.
    Ei nu sunt in stare sa renunte la cutiile alea de conserve Humax si sa implementeze sistemul CAM la cei care au televizoare care suporta asa ceva. Internet @ TV pe TV-urile Samsung serie 6 e cam balarie. Functioneaza ca sistemul celor de la apple cu iphone-ul. Adica exista un samsung apps store de unde descarci (sau cumeri?) aplicatiile care se conecteaza la internet (facebook, youtube, weather,etc…).”Navigarea” se face cu telecomanda, ceea ce o face sa fie foarte greoi de folosit. Nu are browser incorporat sa poti naviga pe internet… Din ce am mai citit eu , nu toate aceste aplicatii functioneaza. Din punctul meu de vedere, deocamdata Internet @ TV e o pierdere de bani.

  14. de acord. Si eu vreau un LED TV din seria 5 dar inca mai caut o promotie ceva sa il iau mai ieftin.

  15. sunt prea scumpe cele din seria 6 si eu consider ca nu merita diferenta.

  16. Fulgerica alege un model din seria 5 si unul din 6 si fa compartaie intre ele si vezi fiecare are in plus sau in minus.Daca nu-ti iei samsung te bat:)

  17. Eu as lua fara USB si m-as baga in schimb pe un WD TV Live. Face mai multe chestii, citeste bine subtitrarile, are si retea, il poti duce la alt televizor la nevoie, etc.

    Din pacate, daca vrei LED mai mult ca sigur va avea si USB inclus.

    Dan a zis mai sus foarte bine ce inseamna LED si LCD ca tehnologie. Avantajul LED e si consumul mai mic, iar multi zic ca are culori mai bune.

    La modele nu mai sunt la curent. Ia neaparat cu DVB-C daca ai RCS si transmit si digital pe el. Eu as merge pe Sony, Samsung, Philips (daca au LED) sau LG, functie de ce gasesti.

    Decodare DTS mai rar gasesti, dar stie WD-ul daca nu ma insel.

  18. Radu, modele samsung cele cu LED au cam toate cate 2 USB-uri si 4 HDMI-uri. DVB-C-ul si DVBT-ul le area si pe astea.Seria 6 fata de seria 5 de la samsung are Ultra Clear Panel din ce am vazut eu prin specificatii.

  19. Muncesc intr-un magazin care vinde televizoare….ce iti recomand e Sony 40EX600
    si un player separat….desi el citeste de pe usb (nu si de pe HDD extern)

  20. Ca nu a zis nimeni de diferente…sunt “relativ” mari:

    Contrast LCD: 60-70k :1
    LED : 5 milioane :1
    Consum cu 30% mai mic la LED

  21. Asa cum zice @klauss la LED negrul este negru si nu gri inchis, are o rata de contrast mai mare si o rata de improspatare mai mare.

  22. De la samsung vin 10 pe luna in service de la sony a venit unul in 3 ani….

  23. Ionut, trebuie sa faci si tu cumva antireclama la Samsung, te inteleg ca esti fan Sony dar nici chiar asa.

  24. @Marius – dar mkv-urile astea, nu ma pot lipsi de ele? ๐Ÿ˜€
    @Luke โ€“ tu de cate ori ti-ai dus Samsungul la service? Recunoaste! ๐Ÿ˜€

  25. ๐Ÿ™‚ bullets-ule….cand o sa vrei te uit la un film 720p/1080p o sa te enervezi ca tre’ sa stai sa faci conversie la mp4 ca te uiti la ele.

  26. @bullets- inca n-am apucat sa il duc la service.Deci cand te astept pe la mine ca sa-ti arat ce poate un Samsung ๐Ÿ˜›

  27. Sony e bun, dar as alege oricand un Samsung. Si pretul e mai aproape de realitate si sunt bune. Depinde de fiecare persoana in parte, dar daca nu esti fan Sony inrait mergi pe Samsung ๐Ÿ˜‰

  28. eu am un LG 42ld450. e versiunea mai ieftina a modelului sugerat de tine – lipsesc tunerul & playbackul divx prin usb (se poate activa printr-un hack).
    oricum sint foarte multumit de el. in general il folosesc pt filme dvd,hd.
    totusi in bugetul pe care-l ai iti recomand unul de 47″. eu cind l-am luat pe al meu credeam ca niciodata nu voi avea nevoie de un ecran mai mare si acum, dupa nici un an, parca nu mi se mai pare de ajuns. ๐Ÿ™‚

  29. nu iti lua pe tehnologie led ca o sa se vada cam ca pe un laptop adik un pic mai pixelat, cel mai bine lcd

  30. Deci unele comentarii de aici sunt mai comice ca multe posturi de pe blog, cum isi dau toti cu parerea dar nu au habar despre ce vorbesc. In primul rand nu exista televizoare LED si televizoare LCD, exista LCD-uri clasice si TV LED LCD, deci si televizoarele carora le spun unii LED, tot LCD sunt, singura diferenta este sursa de iluminare, adica BACKLIGHT-ul, care la LCD-urile clasice provine de obicei de la tuburi CCFL iar la celelalte de la niste LED-uri. Avantajele iluminarii cu LED-uri sunt: consumul mai mic de energie, dimensiuni mai mici (de aici si designul slim al TV-urilor LED LCD), contrast si luminozitate mai bune. In nici un caz LED-urile astea nu au vreo influenta asupra pixelilor, rezolutiei sau culorilor, acestea depinzand de calitatea display-ului. Pana cand o sa ajungem sa avem televizoare LED propriu zise (nu LED LCD) mai e mult, pana atunci, singurele display-uri LED sunt acele panouri publicitare care le vedeti prin orase sau prin mall-uri, care pt fiecare pixel folosesc 3 LED-uri (RBG) pt a putea afisa culori, insa bineinteles ca asa ceva nu poate fi acceptat la un TV, deoarece chiar si un asemenea display mare are o rezolutie mai mica decat a unui telefon. Asadar, un TV LED LCD este mai bun din unele puncte de vedere decat un LCD clasic, acum ramane la latitudinea ta, daca aceste avantaje merita diferenta de pret actuala. Sper ca te-au ajutat informatiile, numai bine!

  31. cu Samsung incearca o chestie, ..cauta un model .. spune ca ai o problema tehnica ( update firmware dat de ei OTA care iti genereaza probleme, si nu mai poti restabili …ex T220HD dvb-T busit de la update de la ei, in rest merge perfect ), da mail si vezi cat de multi iti cresc urechile pana raspund

    eu am fost fan al Samsung-ului, dar dupa ce am vazut ce specimene avem in Romania la service, am renuntat sa mai recomand asa ceva ( btw, faci o plimbare pana la gemenii la posta sa-l trimiti, sau un curier rapid pe banii tai daca ai probleme, ca in brasov nu ofera service… doar in bucuresti)

    ps. LED e tehnologia mai buna, mergi pe ea

    ps2. DVB-C e aproape inutil atata timp cat posturile HD o sa fie codate( din nou ca acum parca sunt la liber) deci nu o sa poti sa vezi fara cartela lor, care cere neaparat Humax-ul lor HD … alti bani alta distractie, deci poti sa te uiti la versiuni fara aceasta tehnologie ( DVB-T insa o sa fie util peste 2-3 ani cand incepe emisia de pe dealul melcilor si a 2a antena de pe tampa )

  32. @tuborg @Andrei – mersi, am sa iau in considerare si spusele voastre.

  33. Leo, ai cumva tv pe tehnologie LED ca sa vorbesti????te inseli amarnic in ceea ce spui.Tv-urile LED sunt tot cu lcd, numai sursa de iluminare din spatele lcd-ului difera, la lcd fiind o sursa iar la LED alta sursa.
    Recomandarea mea finala pentru tine este:

    http://www.emag.ro/televizoare/televizor-led-samsung-101cm-fullhd-ue40c6000–pUE40C6000

    Stie cu sunet DTS, ceea ce tu cauti.

    Audio

    Iesire Sunet (RMS):

    2 X 10 W

    Caracteristici Superioare Sunet:

    Dolby Pulse
    DTS 2.0
    Dolby Digital Plus
    SRS TheaterSound
    Woofer

    Stie cam orice format viddeo: mkv, divx, etc.DVI, LAN, 3 hdmi-uri ,, 2xUSB si multe altele

  34. @bullets, imi pare rau ca nu pot sa iti recomand nimic, sunt in cautare la fel ca si tine. Asa ca tare as vrea sa vad ce vei decide pana la urma. Iti urez bafta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *